Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LTV: Daudziem politiķiem piešķirtu apbalvojumu var vienkārši nopirkt

Sabiedriskās organizācijas Lāčplēsis piešķirtās goda zīmes, ko saņēmis ne viens vien politiķis, ir nopērkamas, noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums de facto.

Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs (Saskaņa), kurš tostarp savulaik atbalstīja referendumu par krievu valodu kā valsts valodu, un aizejošās valdības zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) saņēmuši visas trīs pakāpes. Apbalvojumus saņēmuši arī Jēkabpils bijušais mērs, tagad domes deputāts Leonīds Salcevičs (Jēkabpils reģionālā partija), Rēzeknes novada pašvaldības priekšsēdētājs Monvīds Švarcs (ievēlēts no apvienības, ko veido Latgales partija, Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK un Vienotība), Jelgavas novada pašvaldības priekšsēdētājs Ziedonis Caune (Latvijas Zemnieku savienība), Saeimas deputāti Romāns Naudiņš (NA) un Aldis Adamovičs (ievēlēts no Jaunās Vienotības saraksta). Sociālajos tīklos ar apbalvojuma piešķiršanu partijas politiķiem lepojusies arī Zaļo un Zemnieku savienība.

Raidījuma de facto rīcība ir nonācis slepeni tapis ieraksts, kas apliecina - goda zīmi var vienkārši nopirkt.

Ierakstā ir redzams, kā pie biedrības vadītāja atnāk kāds vīrietis un stāsta – gribot uzdāvināt goda zīmi savam paziņam. Vadītājs uzreiz gatavs to piešķirt, dāvinātāju pat īpaši neiztaujā – par ko tad paziņa pelnījis "goda zīmi", neinformē arī par to, ka biedrības valdei būtu vēl par to jābalso.

Biedrības vadītājs uzreiz piezvana  un noskaidro, cik ātri var noorganizēt apbalvošanu vajadzīgajā pilsētā. Nosauc arī cenu – 400 eiro.

Biedrības vadītājs ir Latviešu strēlnieku apvienības aktīvists Jānis Kasparsons, tajā darbojas arī bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs un politiķis Gunārs Kūtris un saskaņiete Zenta Tretjaka. Sarunā ar de facto biedrības vadītājs Kasparsons apgalvo, ka par goda zīmi jāmaksā esot tikai dažiem: "Cits saka, ka neko nevar samaksāt, mēs neko neprasām. Cits var samaksāt viņš dod...".

Latvijas Televīzijas uzrunātie goda zīmes saņēmēji apgalvo, ka par to, lai varētu dižoties ar "Lāčplēša apbalvojumu", nav maksājuši un nav zinājuši, ka goda zīme par noteiktu naudas summu ir nopērkama.

"Es viņu nevalkāju, un jūs arī neredzēsiet nekur, ka es dižojos ar viņu," raidījumam pauda Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (ievēlēts no NA/LZS apvienotā saraksta).

Sarunā ar Latvijas Televīziju jebkādas nojausmu par šo situāciju noliedz arī Dūklavs: "Kāpēc man viņa būtu jāpērk? Kāpēc man vajadzētu pirkt ordeni, vai nav jocīgi jūsu jautājumi?"

Latvijas Televīzija atzīmē, ka likums neaizliedz nevalstiskajam organizācijām veidot savus apbalvojumus, tos var iesniegt apstiprinājumam Valsts prezidenta kancelejas heraldikas komisijai. Taču šāds solis ir brīvprātīgs un fondam Lāčplēsis šāda apstiprinājuma nav.

Top komentāri

VVZ
V
Dažus apbalvojumus var nopirkt, citus daļā čekas ziņotājiem. Visi šitie bleķi ir devalvējušies.
Irlielāmērāticams
I
ka bērnībā aizkavējušies indivīdi, kuriem par nodokļu maksātāju naudu uzražotais bleķītis kaut ko nozīmē, nav latvjiem vien raksturīga parādība. Paskatieties internetā krievu sižetus par tēmu "rjažennije geņerali", vai arī -aplūkojiet Z-Korejas militāristu attēlus. Z-korejieši , šķiet, ir pārspējuši visus, jo ordeņus sprauž jau arī uz biksēm(!).
jupis
j
Tik daudz apbalvojumu, ka, lai tos sakarinātu, vajadzēs veikt krūšu kurvja paplašināšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas