Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

LTV Ziņu dienesta šefs Gailītis noliedz viņa virzienā vērstos apvainojumus

Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis noliedz viņa virzienā vērstos apvainojumus par politisko angažētību un norāda, ka internetā publiskotā informācija esot kāda atlaista darbinieka atriebība.

Gailītis teica, ka viņam gan neesot tiešu pierādījumu, bet ir pamatotas aizdomas, ka "šo klaji apmelojošo informāciju un dubļus izplata cilvēks, kas šonedēļ atlaists no darba ziņu dienestā un darbojas pēc principa, kad zaglis sauc - ķeriet zagli".

Ziņu dienesta vadītājs sacīja, ka bija aizdomas, ka šis darbinieks "tirgo sižetus", un bija zināms, ka viņš aizņēmies naudu no intervējamajiem. "Šādu rīcību uzskatījām par absolūti nepieņemamu, un pirmdien šis cilvēks tika atlaists," pastāstīja Gailītis.

Pievēršoties internetā paustajai pārliecībai, ka viņš esot apvienības "Par labu Latviju" (PLL) atbalstītājs un centies ietekmēt sižetu veidošanu, Gailītis kategoriski uzsvēra, ka tā nav taisnība, ka rakstā paustais esot "pilnīgi meli, dubļi un slima cilvēka murgi". Viņš esot īpaši sašutis, ka apvainojumi vērsti arī Ziņu dienesta darbinieku virzienā.

Gailītis vēl apspriedīsies ar kolēģiem, kā tālāk rīkoties - vai atstāt visu kā ir vai tomēr mēģināt vērsties pret ziņu izplatītāju tiesiskā procesā, jo "reāli ir aizskarts viss Ziņu dienests".

Gailīša darba stilu pēdējās nedēļās portālam Ir.lv gan apstiprinājusi ilggadējā Ziņu dienesta producente Dagnija Neimane. Izplatītajā vēstulē minētie četri satura ietekmēšanas gadījumi no Gailīša puses esot notikuši, to apliecinot arī viņas kolēģi. Viņa šajā sarakstā varot pievienot vēl pāris punktu, kas saistīti ar minētajiem politiķiem, īpaši uzstājīgi Gailītis mudinājis atspoguļot Šlesera aktivitātes, pat gadījumos, kad notikumā nav bijis īsta ziņas satura. ''Pašiem jāmēģina cīnīties un argumentēt, jo vēlēšanas ir tuvu,'' uzsver producente, ''jāmēģina saglabāt pašcieņu, lai nepārvērstos par grīdas lupatu kādam zem kājām.''

Internetā ceturtdien parādījās raksts, kurā atstāstīta kāda bijušā LTV darbinieka vēstule. Tajā Gailītim tiek pārmesta politiskā angažētība un mēģinājumi ietekmēt sižetus par PLL. Piemēram, viņš it kā esot personīgi pieskatījis, kā tiek veidots sižets par PLL dibināšanu, licis veidot intervijas ar PLL atbalstītājiem, un rodoties sajūta, ka Ziņu dienests tiek apzināti vājināts pirms vēlēšanām.

Vēstulē arī sīki aprakstīti LTV Ziņu dienesta žurnālisti, gandrīz katram no tiem veltot neglaimojošus izteicienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas