Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

LU iesniegto prasību tiesā pret profesoru Kūli par darba attiecību izbeigšanu izskatīs nākamgad

Otrdien bija plānota Gulbenes rajona tiesas atklātā sēdē, kurā vajadzēja izskatīt Latvijas Universitātes (LU) prasību pret filozofijas profesoru Rihardu Kūli par darba tiesisko attiecību izbeigšanu, taču tā tika pārcelta uz 2011. gada 7. martu. R. Kūļa pārstāvis neesot varējis ierasties, jo tajā pat laikā atrodoties citā sēdē, portālam _Diena.

lv_ paskaidroja Gulbenes rajona tiesā. R. Kūlim joprojām ir darba attiecības ar LU un viņš pilda LU Vēstures un filozofijas fakultātes Filozofijas vēstures katedras profesora un vadītāja, kā arī LU Attīstības un plānošanas departamenta doktora darba vadītāja pienākumus. "Taču no šā gada 10. septembra līdz 2011. gada 6.februārim viņš ir bezalgas atvaļinājumā," skaidro LU Sabiedrisko attiecību departamenta pārstāve Gundega Krakopa.

R. Kūli tiesā pārstāv zvērinātu advokātu birojs “Rode & partneri”.

Jau ziņots, ka Latvijas Universitāte (LU) Gulbenes rajona tiesā iesniegusi prasību pret filozofijas profesoru Rihardu Kūli par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

LU vērsās tiesā pret Kūli pēc tā dēvētā plaģiātisma skandāla LU Vēstures un filozofijas fakultātē, kad publiskajā telpā trīs šīs fakultātes mācībspēki tika vainoti plaģiātismā.

LU prasa tiesu izbeigt darba attiecības ar R. Kūli, taču augstskola līdz lietas izskatīšanai tiesā nav vēlējusies publiskot prasības pieteikuma saturu un tā motivāciju, vien norādījusi, ka darba attiecības ar Kūli tiesas ceļā tiek lūgts pārtraukt, jo profesora rīcība neesot savienojama ar darbu akadēmiskā personāla sastāvā.

Lai pārbaudītu izskanējušās aizdomas, LU tika izveidota ekspertu komisija. Komisija cita starpā vērtēja to, vai Kūļa veiktajā Imanuela Kanta darba "Praktiskā prāta kritika" tulkojumā ir saskatāmas plaģiātisma pazīmes. Pēc tam jautājumu skatīja LU Ētikas komisija, kas lēma par nosodījuma izteikšanu Kūlim par plaģiātismu.

Ētikas komisija konstatēja, ka R. Kūlis, tulkojot darbu "Praktiskā prāta kritika", ir aizskāris Ata (Otto) Rolava intelektuālo īpašumu, nenorādot, ka tulkojums ir padziļināts redakcionāla rakstura Rolava tulkojums.

R. Kūlis apvainojumiem plaģiātismā nepiekrita.

Profesors nepiekrita arī LU Ētikas komisijas atzinumam, kurā viņa veiktais Kanta darba tulkojums tika klasificēts kā "redakcionāla rakstura darbs". Kūlis arī pauda pārliecību, ka visi viņam izteiktie apvainojumi plaģiātismā ir nekorekti un to mērķis ir graut filozofijas nodaļu un Vēstures un filozofijas fakultātes reputāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas