Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Luterāņu mācītāju algām nauda līdz jūnijam

Naudas Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas (LEBL) garīdznieku atalgojumam pietiek līdz jūnijam, un pēc tam katrs mācītājs saņems tik, cik draudzes varēs atļauties samaksāt, šodien raksta Diena.

Pirms diviem gadiem lielākā daļa luterāņu baznīcas mācītāju atbalstīja sadarbības plānu ar Misūri Sinodes baznīcu ASV, kas solīja atalgojuma fondam sagādāt Ls 30 miljonus. Plāns paredzējs LEBL Virsvaldes rokās koncentrēt 30% luterāņu draudžu īpašumu Latvijā, kurus pārdodot cerēja iegūt 20 miljonus latu, bet vēl 10 miljonus prognozēja no īres maksas. Pēc tam 80% no iegūtajiem līdzekļiem bija plānots nodot ASV Misūri Sinodes apsaimniekošanā, kas tos investētu finanšu tirgos, bet 20% noguldīt Latvijā. Nekustamā īpašuma apsīkuma dēļ gandrīz nevienu īpašumu pārdot neizdevās un cerību burbulis ir plīsis, secina Diena.

Uz šo lietu jāskatās bez ažiotāžas, komentē luterāņu baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Viņš norāda, ka draudzes pašas ir maksājušas saviem mācītājiem vismaz pēdējos septiņdesmit  gadus, un visu šo laiku mācītāji kalpoja vairākās draudzēs. Kad tirgus sakustēsies, varam mēģināt projektu turpināt, teica J.Vanags.

Baznīca izvērtēs, kuras draudzes var maksāt mācītājam un kuras nē. Lielās draudzes mazajām iešot palīgā.

Par šo tematu vairāk lasiet Dienā


Top komentāri

Mice
M
Bet kāpēc skolotājiem jāmaksā alga, vai tad jaunās paaudzes audzināšana nav katra pienākums? Kāpēc āstiem ir jāmaksā alga, vai tad tie nav devuši Hipokrāta zvērestu, ka palīdzēs slimniekiem? Vai tad juristiem ir ētiski saņemt honorārus no grūtībās nonākušiem cilvēkiem? Kāpēc deputātiem un ministriem ir jāmaksā algas ? Vai tad viņi nav solījuši tautai kalpoooot ? Kāpēc jums visiem par jūsu darbu ir jāsaņem alga, bet mācītājiem nav? Jocīgi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas