Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LZP izslēgta no Eiropas zaļo partiju apvienības

Latvijas Zaļā partija (LZS) ir izslēgta no Eiropas zaļo partiju apvienības (EZP), taču partijas biedriem šāds lēmums neesot pārsteigums, jo arī partijas iekšienē apsvērta ideja par izstāšanos, aģentūru LETA informēja partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Viņš apstiprināja, ka LZP ir izslēgta no EZP, taču norādīja, ka arī paši jau ilgāku laiku diskutējuši par izstāšanās iespēju no šīs apvienības, jo "arvien grūtāk kļuva mūsu partiju asociēt ar tā saucamajiem Eiropas modernajiem zaļajiem".

"To pierāda arī šis kongress, kurā nu jau publiski mums tika pārmesta negatīvā nostāja pret viendzimuma laulībām, tas, ka neatbalstām krievu minoritātes tiesības uz valsts finansētu izglītību dzimtajā krievu valodā, ka arī tas, ka aizstāvam patriotismu, nevis globālu uzskatu," pauž Tavars, norādot, ka pēdējos gados EZP dominē nevis zaļi uzskati, bet gan agresīvs neoliberālisms. 

Pēc viņa teiktā, LZP vienmēr ir uzskatījusi un turpina uzskatīt, ka zaļajiem visur pasaulē būtu jāapvienojas ap vides aizsardzības jautājumu vienotu redzējumu un nebūtu jādala zaļi domājoši cilvēki pēc citām pakārtotām pārliecībām vai uzskatiem. 

"Mēs neredzam nekā kopēja zaļajai idejai ar priekšnosacījumu būt seksuāli, etniski, ekonomiski kreisiem, moderniem vai pareiziem. Mūsu karogs ir zaļ-balt-zaļš, nevis varavīksnes vai sarkanā krāsā," norāda Tavars.

Kā ziņots, no piektdienas līdz svētdienai EZP padomes delegāti pulcējas kongresā Tamperē un starp dienas kārtības jautājumiem bija arī jautājums par pilntiesīgas dalības statusa atņemšanu LZP.

LZP tika pārmestas politiskās darbības, kas ir pretrunā ar "zaļo" vērtībām un EZP hartu, demokrātisko principu neievērošana partijas iekšējā darbībā un "hroniska" neieinteresētība EZP darbībā, kas izpaužas kā biedru naudas nemaksāšana vai maksājumu kavēšana, delegātu nesūtīšana uz EZP padomes kongresiem un nevēlēšanās kontaktēt ar EZP pārstāvjiem.

LZP politisko "grēku" vidū minēts Tavara savulaik paustais atbalsts ASV republikāņiem un pašreizējam ASV prezidentam Donaldam Trampam, tas, ka LZP pārstāvji Saeimā balsoja pret tā dēvēto kopdzīves likumu, homofobiski izteicieni un pret tā dēvēto praidu vērstas darbības, ko pieļāvis LZP Rīgas nodaļas vadītājs, atbalsts izglītībai tikai latviešu valodā un fakts, ka toreizējais Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, kas iepriekš pārstāvējis LZP, parakstījis attiecīgo likumu par pāreju uz izglītību latviešu valodā, vēršanās pret Eiropas Komisijas rosinātajām obligātajām patvēruma meklētāju pārdales kvotām starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī balsošana Saeimā pret tā dēvēto Stambulas konvenciju.

Savukārt par demokrātijas principu pārkāpumu LZP iekšējā darbībā atzīta dzimumu līdzsvara neievērošana partijas struktūrvienībās un amatu sadalē.

Tikmēr Tavars šādus pārmetumus vērtēja kā "melīgus, interpretētus un no konteksta izrautus pārmetumus".

Top komentāri

Žaks Paganels
Ž
Deputāts Kļaviņš, traktorists-amatieris Emsis, ZP koferītis Silenieks un vēl daudzi citi mazāk zināmi, bet pašiem pārgudri zaļpartijnieki ir devuši neaizmirstamu ieguldījumu ZP nonākšanai izgāztuvē...
Tas bija Lemnberga projekts
T
kas savu funkciju pildīja diezgan efektīvi. Latvijā politika tika pirkta par naudu un sačakarēts viss, ko vien varēja sačakarēt. Sākot jau ar pašvaldību nenormālo patvaļu, maksātnespējas administratoriem tiesu izpildītājiem, un beidzot ar visiem OIKiem un šmoikiem.
NEBALSOTĀJS
N
Vārguļu partija Pat Ziemeļvidzemes biosfēru nespēja no kailcirtējiem pasargāt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas