Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LZP valde par Kalnozola turpmāko vietu partijā varētu lemt tuvāko nedēļu laikā

Latvijas Zaļā partija (LZP) par Saeimas deputāta Valda Kalnozola (ZZS), kura darbība partijā ir apturēta, turpmāko vietu politiskajā spēkā varētu lemt tuvāko nedēļu laikā, aģentūrai LETA pastāstīja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Iepriekš Tavars norādīja, ka šajā valdes sēde tiks uzklausīts pats deputāts. Valdei būs tiesības lemt gan par biedra statusa atjaunošanu Kalnozolam, gan arī par viņa pilnīgu izslēgšanu no partijas, iepriekš skaidroja Tavars.

Valdes priekšsēdētājs pēc Kalnozola izteikumiem par veselības ministri Andu Čakšu ticies ar ministri. Viņa esot norādījusi, ka nedusmojoties uz Kalnozolu un paudusi, ka šī gadījuma dēļ deputātu nevajag slēgt ārā no partijas, pastāstīja politiķis.

Tomēr LZP Saeimas deputāti, kas iepriekš aicinājuši Kalnozolu izslēgt no partijas, norāda arī uz citiem viņa izteikumiem, kas liek justies neērti, strādājot kopā. Līdz ar to šajā lietā būšot jārunā arī par citiem gadījumiem, sacīja Tavars.

Politiķis gan uzskata, ka šo jautājumu vajadzēja risināt partijas iekšienē.

Kā ziņots, LZP valde 12.oktobrī nolēma apturēt Kalnozola darbību politiskajā spēka, ņemot vērā viņa neētisko uzvedību pret Čakšu. Līdz ar to Kalnozols pašlaik vairs nav LZP biedrs.

LZP Saeimas deputāti aicināja valdei no politiskā spēka rindām izslēgt Kalnozolu. Šādi rīkoties nolemts saistībā ar Kalnozola izteikumiem frakcijas sēdē attiecībā pret Čakšu, kas saskaņā ar kolēģu atstāstīto bija personīgi aizskaroši, skaidroja deputāts Jānis Trupovnieks. Viņš norādīja, ka šis gadījums "visam pielika punktu", ņemot vērā Kalnozola izteikumus citās reizēs, kas bijuši aizskaroši.

Ar aicinājumu par Kalnozola izslēgšanu LZP valdē bija vērsās deputāti Trupovnieks, Ingmārs Līdaka, Kārlis Seržants, Juris Vectirāns, Artis Rasmanis un Askolds Kļaviņš.

Pats Kalnozols aģentūra LETA sacīja, ka neizprot, kāpēc viņa "rūpes par Čakšas gaidāmo bērnu" tiek pārvērstas par intrigām. Politiķis pauž nožēlu, ka tā vietā, lai politiskais spēks kopīgi iedzīvotāju interesēs sakārtotu veselības aizsardzības jomu, notiek nodarbošanās ar nevajadzīgu iekšpartejisko konkurenci.

Top komentāri

dzērājs, izspiedējs un kukuļņēmējs
d
Ko LZP darīs ar Truksni?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas