Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Maijs iesāksies ar četrām brīvdienām; vienu no tām atstrādās 29. maijā

Arī maija mēnesī būs četras brīvdienas, tiesa, viena no tām - pirmdiena, 3. maijs - būs jāatstrādā mēneša pēdējā sestdienā. Par darba dienas pārcelšanu uz sestdienu 29. maiju valdība vienojās pagājušā gada nogalē. Četru brīvdienu laikā arī atzīmēs Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20 gadadienu ar kultūras pasākumiem visā Latvijā.

Ja valdība nebūtu atbalstījusi pārcelt darba dienu, tad 3. maijā būtu bijis jāstrādā, bet 4. maijs atkal būtu brīvdiena. 1. maijs, kura arī ir oficiālā brīvdiena šogad ir sestdiena, tā netiek kompensēta ar darba dienas pārcelšanu. Tiesa, laikraksti, visticamāk, 1. maijā neiznāks. Brīvdienu laikā saistībā ar 20 gadadienas svinībām notiks dažādi kultūras pasākumi galvaspilsētā, tāpat būs kultūras programma novados. 3. maijā Latvijas Universitātē arī norisināsies konference "1990. gada 4. maija Latvijas Neatkarības deklarācija: starptautiskie un iekšpolitiskie aspekti”.

Arīdzan Rīgas pašvaldība 3. un 4. maijā iecerējusi rīkot svētkus, kurus sākotnēji nosauca par "svētkiem ģimenēm", taču pēc Neatkarības deklarācijas Rīcības komitejas iebildumiem daļēji mainīja to koncepciju. Svētkiem maija sākumā pašvaldība paredzējusi tērēt 49 000 latu, būšot slēgta krastmala, notiks visāda veida svinīgi pasākumi, atrakcijas un "cilvēki varēs visi kopā svinēt savas valsts dzimšanas dienu", toreiz teica Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Šogad pārceltas ir vēl divas darba dienas. Tā rezultātā Jāņos būs veselas piecas brīvdienas pēc kārtas, jo  piektdiena, 25.jūnijs, būs brīvdiena un šo dienu būs jāatstrādā sestdienā, 19.jūnijā. Savukārt rudenī brīvdiena būs ne tikai 18. novembris, bet arī nākamā diena, kas būs jāatstrādā sestdienā, 13.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas