Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Maizītis: atbalsis par pārvēlēšanas sarunām pie manis ir nonākušas

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis līdz janvāra sākumam apdomās, vai vēlas arī turpmāk - pēc otrā pilnvaru termiņa beigām šā gada pavasarī - strādāt šajā amatā un uz to kandidēt. Intervijā _Latvijas Avīzē _viņš neatklāj, kas tie būtu par apstākļiem, kas liek apdomāt šo lēmumu. Tikmēr laikraksts Neatkarīgā raksta, ka ģenerālprokurora jautājuma kārts var tikt izspēlēta daudz lielākā spēlē, no kā atkarīga Valda Dombrovska (JL) valdības pastāvēšana, turklāt Zaļo un zemnieku savienība varētu zaudēt savu komfortablo pozīciju.

Kuluāros notiekošais nonācis arī līdz J. Maizīša ausīm, viņš neslēpj intervijā.

"Ir lietas, kas man pašam jāpārdomā un par kurām pašam jāizšķiras, bet "jā" vai "nē" pilnīgi droši pateikšu apmēram jaunā gada 10. janvārī. Ne vēlāk! Man ir iekrātas atvaļinājuma dienas, priekšā Ziemassvētki, 5. janvārī es atgriežos darbā, apdomājis un zinādams, vai piekritīšu kandidēt uz ģenerālprokurora amatu, ja man to atkal piedāvās," klāsta J. Maizītis. Atbilstoši likumdošanai ģenerālprokurora kandidātu apstiprināšanai Saeimā virza Augstākās tiesas priekšsēdētājs. J. Maizītis teic, ka tie nav materiālie apstākļi, kuri liek pārdomāt lēmumu, bet "citu es tagad neesmu gatavs izskaidrot".  Viņš norāda, ka nevienu brīdi, arī zemākos amatos būdams, nav strādājis atalgojuma lieluma dēļ. Esmu strādājis par to algu, cik man maksājuši un atbilstoši tam pieskaņoju dzīves veidu.

Laikraksts Neatkarīgā izsaka versiju, ka Tautas partija varētu atbalstīt J. Maizīša pārvēlēšanu, lai Ģenerālprokuratūrai "nezustu vilkme" prāvā pret Venstpils mēru un ZZS premjera amata kandidātu Aivaru Lembergu, kurš konfidenciālos partiju pasūtītos reitingos apsteidzot Tautas partijas vadītāju Andri Šķēli. Šo versiju gan kāds ietekmīgs TP politiķis laikrakstam nodēvējis kā "pasakas".  Tomēr līdz ar ģenerālprokurora pārvēlēšanu ZZS loma koalīcijā kā balansējošo spēku starp TP un Jauno laiku varētu mainīties. J. Maizītis intervijā Latvijas Avīzei par kuluāru sarunām saistībā ar pārvēlēšanu atklāti atzīst: "Neizlikšos par nezinīti. Šādas tādas atbalsis līdz manīm nonākušas."

Tikmēr zināms, ka jau no jaunā gada prokuratūrā nebūs vairāku tur iepriekš strādājošo personu, jo prokuroru algas samazinātas par 27 procentiem. "Šāda lēmuma sekas rādīs laiks. Es zinu kolēģus, kuri pēc 1. janvāra grasās iet pensijā, kuri meklē citu darbu un gatavojas iet uz advokatūru, tomēr nedomāju, ka aizgājēju būs daudz, jo pašlaik juristu darba tirgus ir pieblīvēts un salīdzinājumā ar 90. gadiem, kad prom devās ļoti daudzi prokurori, izvēles iespējas nav tik plašas. Bet daļa droši vien aizies, pāris iesniegumu man jau ir uz galda," atzīst J. Maizītis. Tāpat daži kolēģi vēl joprojām pārdomājot radušos situāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas