Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Maizītis iesaka Kalvītim likt galdā sarunu ierakstus, ja viņam tādi ir

Politiķi ļoti bieži ir tie, kuri tiesībsargājošo iestādēs pieņemtos lēmumus pakārto cīņai ar saviem politiskajiem pretiniekiem, piektdien intervijā Latvijas Radio teica bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.Kā ziņots, ceturtdien tika pārtraukta Jūrmalas domes ārkārtas sēde, jo Jūrmalas tiesā neilgi pirms balsojuma par mēra Romualda Ražuka palikšanu amatā tika iesniegts pieteikums par drošības līdzekļa maiņu Raimondam Munkevicam.

J.Maizītis uzskata, ka tiesībsargājošās iestādes Latvijā kopumā ir brīvas no politiskās ietekmes. "Vismaz tas, ar ko es saskāros savu pilnvaru laikā, ir tas, ka ļoti bieži tieši politiķi ir tie, kuri tiesībsargājošajās iestādēs pieņemtos lēmumus pakārto savu politisko interešu vai nu sasniegšanai, vai cīņai ar politiskajiem pretiniekiem. Tā tendence ir bijusi izplatīta visus šos gadus," teica J.Maizītis. "Protams, negribu noliegt, ka pilnībā tiesībsargājošās iestādes ir bijušas brīvas no tā, ka varbūt bijuši kādi darbinieki, kuri sava rakstura vājuma dēļ mēģinājuši rīkoties tā, lai kādam politiskajam vadītājam būtu tas vēlamais rezultāts sasniegts konkrētajā brīdī. Tādas situācijas tiešām ir bijušas. Arī manā praksē ir pastarpināti nākuši un stāstījuši par to, kāds būtu tas vēlamais rezultāts," atzina J.Maizītis. "Diemžēl, tādas tendences ir, bet kopumā, ka visa sistēma būtu tādā veidā ietekmējama, tam gan es negribētu piekrist."Atbildot uz ceturtdien Neatkarīgajā Rīta avīzē publicētajiem bijušā premjera Aigara Kalvīša asajiem izteikumiem J.Maizīša virzienā, bijušais ģenerālprokurors atbildēja: "Ja Aigars Kalvītis ko pasakot liek pēdiņās, tad vajadzētu likt galdā visus sarunu ierakstus, ja Kalvīša kungam tādi ir. Es neesmu nevienu brīdi atbalstījis zagšanu. Esmu 26 gadus gadus kā izmeklētājs un prokurors cīnījies par to, lai cilvēki nezagtu, nesistu viens otram un nebūtu vardarbīgi. Cits jautājums, ka es valdības vadītājam tiešām esmu stāstījis par to, kādas ir vājās vietas, ka ir iespējama zagšana arī tiesībsargājošajās iestādēs. Ja runājam par KNAB, tad ne jau Kalvīša kungs bija tas, kurš atklāja noziegumu, paši KNAB darbinieki konstatēja, ka viņu kolēģi ir izdarījuši noziedzīgu nodarījumu. Strīķes kundze paziņoja man nakts laikā, es sankcionēju nepieciešamās kratīšanas. No rīta Loskutova kungs bija prokuratūrā, informēju toreiz premjeru. Ja kaut kas tiek publiski pateikts, tad jārunā precīzi." "Ja jau tik ļoti sāp, ir tik liela sāpe par to laiku notikumiem, tad (aicinātu Kalvīša kungu) pateikt, kāpēc tika pieņemti drošības iestāžu grozījumi, kā interesēs tie tika pieņemti, un vēl daudzi citi jautājumi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

saistītie


* Kalvītis sūkstās par mērķtiecīgu cīņu pret viņu; premjera krēslā redz Lembergu vai Šleseru

* Kalvītis nespēj atzīt kļūdas, uzskata Ēlerte

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas