Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mana musulmaņa brīvība beidzas tur, kur tā sāk aizskart tevi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Voldis
V
Ticu, ka kāds sencis (nav svarīgi, cik tagad slavens, un kā viņu sauca) kā medijs uztvēris kādu informāciju, mācību, zinību, atklāsmi no Augstākiem spēkiem, un tā izrādījusies tik noderīga, ka miljoniem cilvēku pasaulē to izmanto. Piem. Mendeļejevs savulaik atzina, ka savu slaveno tabulu nosapņojis. Tāpat ar reliģiskajiem priekšstatiem. Tomēr neaizmirsīsim divas lietas: 1. Tās uztvēris cilvēks ar miesu un asinīm, savu prātu un intelektu, vēstījumu pārvēršot vārdos atbilstoši savai izpratnei (respektīvi, ar iespējām kļūdīties tulkojumā). 2. Arī šodien ir cilvēki, kas tāpat spējīgi kontaktēties ar Augstāku Saprātu, saņemt vēstījumus un pārvērst tos vārdos un formulās. Arī viņi ir tiesīgi kļūdīties atbilstoši savai izpratnei. Tomēr nez kāpēc valdošās reliģijas gatavas drīzāk izraisīt pasaules karus, nekā atzīt šīs vispārējās tiesības. Gatavas nogalināt cilvēku(s), kas apšaubīs kaut burtu no senā vēstījuma. Paradoksālā kārtā tādējādi reliģiju pārstāvji nonāk pretrunā paši ar savu mācību.
mazinsh
m
pirmais Latviets, kas kaut cik godigu tekstu uzrakstijis par shim islama iedalitam grupam, jo shia (shiiti) grupa ir tiesham ar attieksmi pret jebkada weida nogalinashanu, ko mediji slepj un turpina ietekmet cilweku wiedoklus! Prieks, ka Tu ko tadu uzrkastiji, un par Tiesas dienu, tik tiesham stariba wairs nebus pie kuras religijas esi, ja wien esi bijis padewigs Dieva prieksha, lai ka kura walsti to nedewetu, ja sirds ir zhelsirdiga un maiga, tad naw swarigi kuru religisko nosaukumu tu neesa, ko ljoti daudzi sunna muslimi neatdzist,, o winjiem ir swarigs faksts, ka esi tieshi zem Islama, sunna grupa, kas ir pat skumji. Parejiem komentetajiem iesaku nebut tik wiegli paklautiem smadzenju skaloshanai no arejiem informacijas awotiem un censties wienkarshi ieskatities butiba, ko shi religija piedawa, un tas patiesham nozime mieru, cienju un macibu pa sho gruto dziwi. Mes neesam uz zemes, lai bauditu, bet lai macitos un saprastu, paradize bus musu atalgojums pec shis dziwes, galwenais ir pastities uz sho wisu bez pesimisma piegarshas ar mazu interesi un pareiziem awotiem war apgriezt internacionalo mediju apgalwojumus...Lai Jums wisiem wiss izdodas!
pema
p
Labaka filma par islamu var atrast youtube: "What the West Needs to Know about islam". Jus atradisiet daudz noderigas informacijas, kas jazina.visiem. Tikai fakti. Ljoti interesanti
t
t
interesanti izlasīt
WASP
W
Ar to eiropieshu lekashanu pa kokiem, Ievin, ir tiri vienkarshi. Kalifati parnema iepriekshejas kulturas nesejas - Romas imperijas teritorijas lielako dalu un kullturu ne atnesa, ne aiznesa. Vina bija un palika tur, kur ta bija bijusi jau 1000 gadus pirms islama paradishanaas. Z-Eiropa, tur pretimm, "lekaja pa kokiem" gan Romas imperijas laikaa, taa arii Kalifatu laikos. Tajaa pat laikaa, diezgan veiksmigas kulturas ekssiteja arii vidusamerikaa, d-a-azijaa un Indijaa. Ir pienemts secinat, ka shis kilturas ir saistitas vairak ar klimatisko zonu un ar to saistito lauksaimniecibas tehnologiju, nevis ar valdosho religiju.
Ieva
I
Un kā tad paliek ar to, ka kamēr Eiropā pa kokiem lēkāja un sēnes ēda, Islama kultūra varēja patiesi lepoties ar sasniegumiem visās jomās, ieskaitot zinātni, jo, atšķirībā no "pareizajiem" kristiešiem, spēja novērtēt un attīstīt antīkās pasaules paveikto? Vienkārši tad atnāca valdnieks, kas gribēja visu teritoriju apvienot un nekas tik labi neapvieno, kā kopīga, no augšas uzspiesta reliģija!
Ieva
I
Bet par to apgraizīšanu- to dara ne tikai musulmaņi (viņu garīdznieki vismaz to ir atklāti nosodījuši), bet visdažādāko reliģiju pārstāvji. GK Āfrikā un Dienvidaustrumāzijā. Un kristiešu/vienkārši Eiropiešu uzdevums būtu nevis gānīties un plātīties, ka, re, mēs neesam tik sklikti, bet veikt attiecīgu propogandu, lai, piemēram, klasesbiedri spētu pārliecināt meiteni, kuru senči taisās vest apgraizīt, ka tā nav pareizi un paziņotu par bērnu drošību atbildīgajām organizācijām. Bet šitā sēdēt un stāstīt, ui, kāds es pareizais!
Ieva
I
A tu palasi, kādā vecumā kristieši izdeva meitenes pie vīra vēl pavisam nesen. Taču bija noteikums, ka pie konsumācijas varēja ķerties, kad jaunā sieva ir vismaz pubertāti sasniegusi, bet līdz tam meitenei vienkārši ir sagādāts cilvēks, kas viņu (teorētiski) baros un uzturēs.
Ieva
I
Akurāt raksturoji islama attīstības otro fāzi- kad tas kļuva par valsts reliģiju. Nu jā, nekā cita jau šodien...Vienīgi varbūt islamticīgo kopienas citās zemēs, kas mierīgi dzīvo un nevienu netraucē, līdz atnāk "kristiešu" jaunieši un sāk to visu pasākumu demolēt....
Ieva
I
Sieviešu apgraizīšana ir kas cits un par vienlīdzību varētu runāt tikai tad, ja vīrietis tiktu kastrēts.
Ikijs
I
Nekad nebiju domājis, ka Latvijā ir savs Imams. Kaut kas nesaprotams. Netkarīgi no vietas un tautas, kur dzīvo musulmanis, pirmkārt viņš ir musulmanis. Pārējais nav no svara. Latvijai šī reliģija ir sveša un slēpj sevī daudz pārsteigumu, kas var būt ļoti nepatīkami. Sunnīti, šiīti, ismailīti. Nevajag tiekties pēc eksotikas, bez tās un musulmaņiem Latvijā būtu mierīgak
citāts
c
Musulmaņi turpina izdarīt terora aktus Čečenijā, Spānijā, ASV, Anglijā, Izraēlā un neskaitāmās citās valstīs, un tādējādi rada augsni kārtējai „patiesā” Islāma aizstāvībai vairāk un vairāk. Padomājiet par to! Musulmanis uzspridzina autobusu - bet civilizēti ļaudis nevēlas, lai pārējie Musulmaņi tiktu šī iemesla dēļ vajāti, un ko viņi dara? Aizstāv Islāmu! Deklarācijas „ka nekādi izteikumi pret Islāmu netiks tolerēti” tiek pieņemtas pat Eiropas valstīs, kuras sevi ir deklarējušas par sekulārām. Austrālija ir viena no tām valstīm , kur mācītāji tiek tiesāti par „nepareizu” Korāna citēšanu! Lai cik tas nešķistu dīvaini, arī pēdējais teroristu uzbrukums Londonai, palīdzēs Islāmam kļūt vēl stiprākam. Paredzams, ka būs kāds īss pret Islāmu vērsts „reliģiskā huligānisma” periods, kuram (dūmiem izklīstot) pasaule kārtējo reizi steigsies galopa soļiem aizstāvēt Islāmu - tiks izdoti jauni likumi, noteikumi un protekcijas „pareizā un miermīlīgā” Islāma aizsardzībai, kā arī pret tiem, kas uzdrošināsies ko bilst pret „miera reliģiju”. Tas nav vairs būtiski, cik cinisks un vardarbīgs kļūs Islāms, bet tik ilgi, cik cilvēki nespēs ieraudzīt, ka abas Islāma sejas ir novietotas uz tās pašas galvas (un abas mierīgu smaidu noskatās, kā tiek izdoti jauni un jauni Islāmu aizsargājoši likumi), Muhameda reliģijas impērija plauks neīstas (divkosīgas) tolerances pasaulē. Iespējams, ka Osama bin Ladens nav nemaz tik traks, kā daudzi domā, jo viņa plāns darbojas perfekti. Katrs viņa nākošais uzbrukums stiprina Islāma pozīcijas pasaulē. Tas varbūt skan dīvaini, bet Osama bin Ladens ir vairāk uzticīgs patiesajam Islāmam, nekā lielākā daļa pasaules Musulmaņu. Ja reiz Muhameds pavēlēja Musulmaņiem karot Dieva vārdā un pats rādīja piemēru nogalinot vīriešus, sievietes un bērnus pat par niecīgu pretošanos, ko tad lai uzticīgs Musulmanis darītu? Ko lai dara patiess Musulmanis? Dzīvot mierā ar neticīgajiem (infidel), vai tomēr sekot Muhameda piemēram un tos nogalināt vēl miegā esot?[ Es (kā lielākā daļa cilvēku) esmu gaužām priecīgs, ka lielākā daļa Musulmaņu grib dzīvot mierā ar saviem līdzcilvēkiem. Tomēr mums ir jābūt godīgiem šī jautājuma sapratnē. Miermīlīgie Musulmaņi ir tādi, nevis tāpēc, ka seko Muhameda piemēram, bet tāpēc, ka viņi izvēlas to, kas ir pareizi un dzīvo daudz labākas dzīves nekā pats Muhameds. Patiesībā, ir dīvaini, ka daudzi Musulmaņi (pat biežāk nekā Kristieši) ar savu mieru, laipnību un pazemību atgādina citu reliģisko līderi, kurš nomira pie krusta par mūsu grēkiem un cēlās augšā no mirušajiem, lai apstiprinātu savu vēsti. Tas bija vīrs, kurš arī skarbi brīdināja: „Sargaities no viltus praviešiem, kas pie jums nāk avju drēbēs, bet no iekšpuses tie ir plēsīgi vilki. 16 No viņu augļiem jums tos būs pazīt”(Mat 7:15). Un atļaujiet nobeigumā teikt, ka arī mums ir jāatšķir viltus reliģijas, kuras nāk pie mums kliegdamas „miers, miers!”, bet patiesībā ir balstītas uz vardarbību un asins izliešanu.
par islamu IV
p
Vai tiešām islāms neatzīst nevienu citu reliģiju? Teorētiski islāms atzīst jūdaismu, zoroastrismu un kristietību. Islāma valsts vārdā var nogalināt pagānus — tie vai nu ir pievēršami islāmam, vai arī ir nogalināmi. Terora akti taču tiek rīkoti kristiešu valstīs. Kāpēc tāda pretruna? Musulmaņu acīs kristieši jau sen vairs nav ticīgi — kristietība ir mirusi. Musulmaņi raugās uz tiem, kuri sauc sevi par kristiešiem, kā uz pagāniem. Katrai reliģijai ir savas ārējās izpausmes, un pirmā izpausme ir vispārcilvēciskā moralitāte. Āzijas zemēs, vērojot Eiropas tūristus, man bieži vien ir bijis kauns par to, kā viņi uzvedas. Ne tikai musulmaņu zemēs nav pieņemts, ka sievietes rāda savus apaļumus un plikumus sabiedrībai uz ielas, ka cilvēki staigā pa ielu iedzēruši vai publiski nodarbojas ar intīmām lietām. Āzijā ārējais puritānisms ir stingrs, un, vērojot tūristu izturēšanos, vietējiem iedzīvotājiem ir skaidrs, ka šiem cilvēkiem nav reliģisku normu, un viņi tāpēc tos neuzskata par cilvēkiem. Vidusmēra musulmanim, skatoties uz tūristiem, ir pavisam skaidrs, ka viņam nav darīšana ar cilvēku, bet ar pusdzīvnieku, uz kuru neattiecas cilvēku pieņemtā kārtība.
par islamu III
p
vai islāma būtība rada pamatu terorismam? Islāms skaidri un nepārprotami ir pamats tādai rīcībai, kas rada islāma valsti visā pasaulē. Dažādas islāma autoritātes vienā balsī, runājot no publiskām un politiskām tribīnēm, apgalvo, ka islāms ir miermīlīga, harmoniskas un labas saprašanās reliģija. Viņi atsaucas uz Korānu, min piemērus no vēstures, kad islāms ir sadzīvojis ar kristietību, jūdaismu un zoroastrismu. Ir tīrā doktrīna, un ir arī neapgāžamā islāma vēsture. Gan vienā, gan otrā ir atrodami skaidri un nepārprotami norādījumi, ka karošana islāma valsts izveidošanas vārdā ir normāla un likumīga islāma prakse. Islāma vēsture sākās ar iekarojumiem, un pats pravietis Muhameds bija tas, kas veda kaujās islāma karapūļus pašas Arābijas teritorijā, viņa vadībā tika iznīcināta jūdu kopiena Medīnā. Šodien Vācija visos politiskajos forumos atzīst nacistiskās pagātnes noziegumus un tos publiski nožēlo. Nelaiķis pāvests Jānis Pāvils II dažādās pasaules vietās neskaitāmas reizes ir atvainojies par katolicisma pāridarījumiem gan ebrejiem, gan reformācijas pārņemtajiem kristiešiem, kas viņam nebija obligāti jādara. Ne jau baznīca, bet valsts organizācijas bija tās, kas kristietību bija pieņēmušas kā ideoloģiju. Tajā pašā laikā Turcija, piemēram, neparko negrib atzīt genocīdu pret armēņiem Pirmā pasaules kara laikā. Kāpēc? Tāpēc, ka tas ir likumīgs islāma valsts veidošanas paņēmiens, no kura Turcija nevēlas atteikties. Viņi runā, ka nekā tāda nav bijis, ka bijusi kara nelaime, kurā vainojami paši armēņi, un tamlīdzīgas lietas. Izskaidrojums šādai nostājai ir meklējams tikai islāmā, nekur citur.
par islamu II
p
Vai tas ir stāsts par kārdināšanu? Jēzus kārdināšana tuksnesī ir zīmīgs stāsts reliģiju vēsturē. Jēzus uz četrdesmit dienām un naktīm devās tuksnesī, lai atturētos no ēdiena un dzēriena un lūgšanās atvērtos pārlaicīgajai pasaulei, lai sasniegtu tiešo saskarsmi ir Dievu. Parasti uz tiešo Dieva pieredzi ceļā stājas tumšie spēki. Kā viens no spēcīgākajiem kārdinājumiem Jēzum bija pieņemt pasaules valdīšanas izaicinājumu — kļūt par mesiju, par taisnīgās, tūkstošgadīgās valstības valdnieku. Jēzus noraidīja šo izaicinājumu, jo tas bija piedāvājums pielūgt tumšos spēkus, paklanīties Sātanam. Tas pats notiek arī ar Muhamedu, bet viņš neiztur kārdinājumu pieņemt zemes mesijas un laicīgā valdnieka titulu. Tā ir tā lielā atšķirība starp kristietību un islāmu. Zemes dzīve islāmā ir reliģijas pamats, un tā ir atšķirība doktrīnā. Cilvēki maz spēj turēties pretī dzīves kārdinājumam un vienmēr ir mēģinājuši arī kristietību ievirzīt tajās pašās sliedēs, kurās pilnīgi apzināti sevi ir ielicis islāms. Tādēļ ir bijuši krusta kari un inkvizīcija un vēl citas atkāpes no tā, ko mācījis Jēzus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

JAUNAIS IMAMS

Latvijas imams Zahers Baradie

Dzimis: 1981.gadā Apvienotajos Arābu Emirātos

Tautība: palestīnietis

Izglītība: nepabeigta medicīniskā (Latvijā)

Ģimenes stāvoklis: neprecējies

Valodas: arābu, angļu, krievu, mācās latviešu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas