Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Manabalss.lv veidotājs patlaban neplāno iesaistīties politikā

Sabiedrības iniciatīvu platformas Manabalss.lv un nodibinājuma Sabiedrības līdzdalības fonds viens no veidotājiem Jānis Erts patlaban neplāno pievienoties politiskajām partijām, sacīja Erts.

"Nav vēlēšanās iesaistīties politikā, kur kādam jāpielabinās, lai tiktu uz augšu pa karjeras kāpnēm," sacīja Erts, norādot, ka viņam nav piedāvāts iesaistīties bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera veidotajā partijā un viņš pats to nav plānojis darīt ne šajā, ne citā politiskajā spēkā.

Kā norāda Erts, patlaban esot daudz darāmā ar jaunizveidoto sabiedrības iniciatīvu platformu Manabalss.lv.

Viņaprāt, aicinājums sabiedrībai iesaistīties politiskajos procesos ir apsveicama darbība, jo daudziem iedzīvotājiem, īpaši jauniešiem, saglabājies priekšstats, ka neko nav iespējams panākt un ka politiskā karjera būs atkarīga tikai no kāda labvēlības.

Tomēr Manasbalss.lv veidotāji paliks malā un ģenerēs jaunas idejas, lai palīdzētu sabiedrībai izprast politiskos procesus un saprast, ka arī tautai var būt vara, sacīja Erts.

"Lielākā problēma ir tā, ka visbiežāk izdzīvo nevis spēcīgākā ideja, bet partiju ego, jo tām ir grūti ieklausīties sabiedrības viedoklī, kas vairumā gadījumu ir negatīvs. Tādēļ partijas izvēlas labāk klausīties savā iekšienē. Bet mums jāiemācās mīlēt Saeimu un jārunā normālākā valodā ar to, tad pieņemtie lēmumi būs saskaņotāki ar sabiedrības domām. Taču tas varētu būt vairāku gadu jautājums," sacīja Erts.

Platformas veidotāju mērķis ir panākt lielāku sabiedrības līdzdalību politiskajos procesos un palīdzēt partijām skaidrot dažādas iniciatīvas. Ja platformas veidotāji ir politiski neitrāli, partijas tos vieglāk uzklausa, sacīja Erts.

Patlaban par platformu interesi izrādījuši gan dažādu pašvaldību vadītāji Latvijā, gan atsevišķas organizācijas Lietuvā, Lielbritānijā, Beļģijā, kā arī Brazīlijā. Erts stāsta, ka Latvijā sabiedrība vēl joprojām ir diezgan skeptiska par šādu platformu, bet tā efektivitāte tiek pierādīta ar salīdzinoši ātro balsošanai izvirzīto jautājumu nokļūšanu valdības dienaskārtībā.

Jau ziņots, ka Zatlers 23.jūlijā plāno rīkot Zatlera Reformu partijas dibināšanas kongresu. Jaunajā politiskajā spēkā Zatlers plāno pulcēt 7000 līdz 10 000 biedru.

Platformu www.manabalss.lv veido Sabiedrības līdzdalības fonds, ko 2010.gada augustā dibinājis Kristofs Blaus un Erts. Projekta veidotāji un domubiedri ir Ilmārs Poikāns, Nellija Ločmele, Agita Pusvilka, Viesturs Dūle, Aivars Čivželis, Kārlis Gedrovics un daudzi citi.

Platformas www.manabalss.lv īstenošanai tika savākts 35 015 latu atbalsts, no tiem 8590 latus izmaksāja tehnoloģiskā izstrāde un tās vadība, 7915 latus - publicitātes video klipa izstrāde, 2850 latus - mārketinga kampaņas izstrāde un 15 660 latu - projekta koordinēšana un izpēte, tostarp organizējot pieredzes apmaiņu ar e-demokrātijas un mediju ekspertiem Ņujorkā, Londonā, Narvā un Birmingemā. Fonda ziedotāji ir Erts un Kristofs Blaus, kas katrs ziedojis pa 9400 latiem, Sorosa fonds Latvija - 5210 latus, Inspired Communications" - 2850 latus, Creative Mobile - 2240 latus, McCann Erickson - 5915 latus.

Manabalss.lv platformā personas var identificēt, izmantojot internetbanku autorizāciju. Tādējādi tiek dota iespēja, ka ikviens var iesniegt savas iniciatīvas, un, piesaistot ekspertus un juristus, tās tiek uzlabotas un piemērotas iesniegšanai Saeimā, Ministru kabinetā, Valsts prezidenta kancelejā un citās institūcijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas