Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Mandātu komisija par izrunāšanos LTV iztaujās Rugāti

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija nedēļas laikā plāno uzaicināt uz sēdi Saeimas deputāti Antu Rugāti (TP), kuras rīcības atbilstību Saeimas Ētikas kodeksam ir apšaubījis Jaunā laika deputāts Ainars Latkovskis (JL). Viņš uzskata, ka A.Rugātei vajadzētu publiski atvainoties vēlētājiem par saviem izteikumiem, kā to paredz Saeimas Ētikas kodekss.

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi A.Latkovska (JL) iesniegumu par deputātes Antas Rugātes pretrunīgajiem izteikumiem pagājušajā nedēļā Latvijas televīzijas raidījumā Kas notiek Latvijā?. Tajā deputāte esot maldinājusi sabiedrību, apgalvojusi, ka balsojusi par priekšlikumu Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kuru nav atbalstījusi. Tas bija ar valsts un pašvaldību darbinieku atalgojuma publisku pieejamību saistīts ierosinājums. Deputāte pēc tam atzina, ka nav precīzi atcerējusies šo balsojumu, jo par likumprojektu kopumā ir balsojusi.

Viņas partijas biedrs Māris Ārbergs (TP) arī sēdē norādīja, ka daudzi deputāti nedēļu pēc balsojuma diezvai atcerētos, kā balsojuši par katru priekšlikumu, ja sēdē ir ap 40 izskatāmo jautājumu un dažiem likumprojektiem ir simts un vairāk priekšlikumu.

Imants Kalniņš (TB/LNNK) šo diskusiju uzskata par tik mazu un sīku, ka aicināja «nedarīt neko». Komisija tomēr pēc nedēļas uzklausīs A.Rugāti, kā arī plāno noskatīties videoierakstā LTV raidījumu Kas notiek Latvijā?, kā arī iepazīties ar sēdes stenogrammu, jo pagājušajā nedēļā A.Rugāte sniedza skaidrojumu arī Saeimas sēdē, lūdzot vārdu paziņojumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas