Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mārketinga padome pārbaudīs pētījumu par Latvijas produktiem

Biedrība Mārketinga padome, kuras vadītāja ir Ingūna Gulbe, arī zemkopības ministra padomniece, nolēmusi pārbaudīt pētījuma rezultātus, kas iegūti salīdzinot vietējo un importēto pārtiku. Pētījums tapis pēc Zemkopības ministrijas pasūtījuma un to veikuši Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti. Ceturtdien to aprakstīja laikraksts _Diena. _Mārketinga padome uzskata, ka rakstā “minēti tikai sliktākie piemēri”.

“Ja tiek apgalvots, ka LR atzīto un reģistrēto pārtikas produktu ražotāji ražo „kaitīgāku” pārtiku nekā ārzemju ražotāji, tad taču mūs kā patērētājus mudina lietot importa produkciju,” sašutumu paudusi Mārketinga padome.

Paredzams, ka šodienas laikā Mārketinga padomes speciālisti nāks klajā ar saviem secinājumiem par pētījuma laikā iegūtajiem datiem. “Mēs gribam visu pārbaudīt paši un būt par visu droši,” uzsvērusi padomes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Bāliņa.

Atgādinām, ka Mārketinga padome ir ieviesusi kvalitātes novērtējumu Latvijas produktiem “Zaļā karotīte”. Zīmi piešķir produktiem, kas ražoti no vietējām izejvielām vai audzēti tepat Latvijā un tas atzīts par kvalitatīvu.

“Līdz raksta izlasīšanai bijām droši, ka Latvijā, kas ES dalībvalstij, tāpat kā visā Eiropā pārtikas ražošana un izplatīšana tiek stingri uzraudzīta (reglamentētā sfēra), lai garantētu cilvēka drošību un veselību, ar vienotiem pārtikas nekaitīguma kritērijiem. Valsts nodrošina pārtikas aprites kontroli un pamatotu pārkāpumu gadījumos izņem kaitīgo pārtikas produktu no aprites - tirdzniecības un ražošanas vietām, Latvijā to veic PVD,” uzsvērusi Mārketinga padome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Pētījuma rezultāti par 2008.gadu

Pētījuma rezultāti par 2007.gadu

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Pētījumam par Latvijā ražotās pārtikas kvalitāti neglaimojoši rezultāti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas