Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mārtiņš Kazāks: ZZS par progresīvo nodokli, bet tas līdz ļaudīm nenonāk

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vidējais
v
Vissvarīgakais ir ar nodokli neapliekamais minimus iztikas minimuma līmenī. Bagatajiem , piemēram no 1000 Ls. sākot, to varētu nepiemērot. Tas jau būtu progresīvi. Un vissavarīgak ir glabt un visādi atvieglot tieši vidusslāni, jotas ir valsts pamats. Īpasi bagatie paši par sevi parūpēsies un hroniskie nabagi jābeidz mūžīgi auklēt.
Lelle
L
Izskatās, ka Kazāks saņem krietni vairāk kā 1000 Ls! Oi kā treknajiem negribas maksāt, oi kā negribas! RIEBEKĻI.
Sniper'sEye
S
1. šāgada IeIe nodokļa versija, fiziskām personām/pašnodarbinātajiem nodoklis jāmaksā avansā; ja prognoze kļudaina, pat sods. No pērnējiem p/d 32 000 palikuši 14 000, toties, ja p/d nespēj IeIe maksāt avansā, VID-am 3 rumpju komisija jātaisa: vai tik dārga nodokļa administrēšana ir rentabla?! Neviens cita darbņēmēju grupa nav tik rezultatīvi sagrauta, turklāt likums liedz p/d kļūt par reģistrētiem bezdarbniekiem. 2. patentmaksājumu projekts faktiski = izgāšanās: 194 maksātāji pa visu Latviju! 3. mikrouzņēmumu projektā = līdzīgas mīnas... ... turklāt: visus 3 minētos punktus apvieno prasība visus maksājumus veikt avansā: šajā gadījumā avanss praktiski ir prasība valstij izsniegt bezprocentu kredītu! ASinars, valstij nodokļi ir jānopelna ar valstiskiem darbiem, nevis valstij jākļūst par reketieri, kas naudu vienīgi atņem: valsts paliekās ar 180 000 reģistrēto bezdarbnieku plus 18 000 ex-pašnodarbināto! + Pērnās pektdienas premjera iniciatīva: sagraut 2. pensiju līmeni. Atsauce uz igauņiem nevietā: kurš tic, ka igauņi savējiem parādu neatdos, kurš netic, ka mūsēji i neplāno atdot?!
cope
c
Obligāti Progresīvo nodokli!!!
Jukums
J
Jā, izmaiņām ir jabūt ļoti pārdomātām - iespējams, ka nodokļus jāsamazina ikdienā lietojamajām pārtikas precēm - maizei utt. Tikai jāseko līdz lai tirgotāji to nodokli atkal neiebāztu sava kabatā. Kopumā izmaiņām r jabūt tādām lai bagātā daļa maksātu vairāk, vidusslānis aptuveni tikpat, bet cilvēki ar zemiem ienākumiem daudz mazāk. Un turklāt, naudu būtu izdevīgi ieguldīt reālo ekonomikas nozaru attīstībā, bet ne spekulācijās. Liekas, daudzās valstīs to jau ir veiksmīgi realizējuši - tieši tāpēc jau es arī aicinu pārņemt viņu pieredzi.
Deksters
D
par diviem bērniem 126 Ls :D:D:D , Ja alga ir 120 Ls tad tiešam skidka nepajokam :D:D:D
breta
b
Jau tagad tie , kam ir bērni apgādībā, maksā mazāku IIN. Tas pats bezbērnu nodoklis vien ir.
!
!
Progresivais ienakumu nodoklis ir taisnigi. Saubu nav, turklat Ziemelvalstis par sociali netaisnigam vai prettautiskam nosaukt ir neiespejami. BET 1) Nodoklus turpinasi maksat ari tu, lai cik tu NEsanemtu. Tas tevi ne glabs, ne atbrivos. 2) Ja PVN likme bus liela vai vel lielaka, tu mazos maksajumos samaksasi lauvas tiesu. Jau tagad PVN veido lauvas tiesu no tiesajiem nodokliem. Est nakosaja rita pec progresiva ienakumu nodokla ieviesanas tacu tu turpinasi, vai ne? 3) Jau tagad daudzu politikanu piemers rada, ka vinu darbi arzonas liecina par pilnigi citu attieksmi pret valsti - nemaksat tai nodoklos neko, kur un cik vien iespejams. Pareiza sada sistema bus. Tikai tev, baidos, ta tiesi NEKO nedos.
Deksters
D
1. Ieviest bezbērnu nodokli. 2. Par katru bērnu iedot nodokļu atlaidi, kas kompensētu māmiņu algu un būtu godīgi pret vecāku ienākumiem, jo lielāka alga jo lielāka atlaide.
Jukums
J
Ļoti labi - kāds varētu visu apkopot kaut vai vienā tabulā - lai var salīdzināt. Atzīmēšu tikai, ka pēc ekspertu atzinuma krīzes laikā (tātad, Domrovska valdības laikā un arī ar ZZS piedalīšanos) nodokļu sistēma ir kļuvusi vēl regresīvaka - bagātajiem labvēlīgāka un nabagajiem vēl sliktāka. Par to šodien ir paredzēta arī diskusija - gaidu šīs diskusijas rezultātus - nostājas, argumentus, programmas, piedāvājumus utt
Ainars
A
Interesanti, kāpēc ir pamanīti ZZS nodokļu izmaiņu priekšlikumi, bet nav pamanīti piemēram, VIENOTĪBAS priekšlikumi? Ja diskutējam, tad korekti!
Jukums
J
1. Progresīvajam ienākuma nodoklim ir jābūt - tā ir aksioma!!!! Un parakstīties par to var portālā kreisie.lv. 2.Protams, nodokļu reformai ir jabūt kompleksai - nedrīkst aizmirst arī dividendes u.c. 3..Nodokļu sistēmai ir jābūt attīstību veicinošai. 4.Piemēri ir mums priekšā - Zviedrija, Vācija, Somija utt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas