Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mediķi aicina profilaksei nelietot specifiskus pretgripas medikamentus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rufo
r
Dienvidkorejā Adžu Universitātes zinātnieki atraduši iespēju kā ļoti lēti un efektīgi iznīcināt jaunā tipa gripas vīrusu. Izmēģinājumu rezultātā viņi konstatējuši, ka gripas vīrusu lieliski iznīcināt palīdz parasta sālskābe, kas caur ozonatoru izsmidzināta telpā. Uz tonnu ūdens vajag tikai 22 gramus koncentrētas sālskābes, to sajaucot un izsmidzinot rezultātā veidojas daudz hlora jonu, kas nogalina vīrusu. Bez tam zinātnieki konstatējuši, ka telpā kurā ar ozonatoru tika izsmidzināts šis šķīdums pēc piecām minūtēm bija iznīcināti ne tikai gripas vīrusi, bet arī 430 000 citu vīrusu, kas atradās telpā. Cilvēka organismam šķīdums nekādus kaitējumu vai blakus efektus neizraisa. Tātad profilaktiski izsmidzinot, šo šķīdumu telpās var iznīcināt H1N1 vīrusu vēl pirms, tas nonācis cilvēka organismā.
I.
I
Viņa sacīja, ka H1N1 vīruss nav bīstamāks par parasto gripu. “Cilvēkam nav svarīgi ar kādiem cipariņiem apzīmē vīrusu, svarīgi cik smagi viņš saslimst. Tikai tad, ja saslimst smagi, tad sauc neatliekamo palīdzību. Par draudiem nomirt nav jādomā,” norādīja infektoloģe. - un ka ar vairakiem tukstosiem jau paslaik mirusovisa pasaule???? Tads sikums vien ir Rozentalei? Bus mazak jaiegulda veselibas aprupe!
varējāt pateikt
v
kurus nelietot un kāpēc. Visapkārt ir gripa. Vakcinēties pat nedomāju. Atceros, kā darbā visi sapotētie staigāja pusslimi, bet man vienīgajai gripa neķērās.
jumors
j
Zināmā mērā - paldies Dievam. Ja mums ir lēvenis cilvēku, kas kārtīgi nepaēd, viņam vakcīna ir nevis sargs, bet inficētājs. Atkal teikšu to pašu- pelašķis tika galā ar mēri, tiks arī ar gripu galā. Tikai nav jābaidās no rūgtuma un medu klāt arī var pielikt.
Bez cīņas nepadošos
B
Kamēr ārsti pārliecinoši neizskaidros, kāpēc nedzert profilaksei pretvīrusu līdzekļus, tikmēr dzeršu remantadīna tableti katru vakaru, kad dienā man tuvumā būs bijis kāds slimnieks. Tā kā nedzīvoju Latvijā, man būs iespēja jādomā visai drīz arī vakcinēties. Man mājās ir t.s. riska grupas cilvēks. Ja es viņam aiznesīšu gripu uz mājām, neviens nebūs priecīgs. Man pašai ir nopietnas problēmas ar elpošanas ceļu komplikācijām katru reizi, kas saķeru kādu gripu vai vīrusu. Tāpēc neriskēšu bez pretpasākumiem saķert gripu, kurai jau pamatos ir raksturīgas nopietnas komplikācijas elpošanas sistēmā. ASV kopš pavasara līdz oktobrim esot miruši gandrīz 3900 šīs gripas slimnieku. Var jau ārsti izteikties, bet pēc manas pieredzes ar ārstiem ir kā ar pavāriem un putru – cik ārstu, tik viedokļu. Tāpēc katram pašam par sevi jāatbild un jācīnās. Tas, ka Latvijas iedzīvotājiem netiek dota pat iespēja izvēlēties vakcinēties vai nē – ir diezgan traģiski.
Kakis
K
Kārtējais neprofesionālais raksts no Dienas. Kas ir specifiskie pretgripas līdzekļi - rematadīns, Tamiflu? Tad tā arī pasakiet. Un, ja cilveki tiek sita sabaidīti ar jauno gripu, tad ļoti svarīgi ir arī pateikt, KAPĒC šos līdzekļus nevajag lietot. Otrs - aspirīnu nedrīkst lietot TIKAI bērni, nevis pieaugušie. Pieaugušajiem aspirīna lietošanas risks gripas (vai paaugstinātas temperatūras) gadījumā ir tāds pats kā parasti - risks iedzīvoties kuņga-zarnu trakta blaksuparadībās (sākot ar nepatīkamam sajūtām pakrūtē līdz asiņošanai), toties bērniem aspirīns var radīt daudz bīstamākas komplikācijas, tāpēc tā lietošana bērniem ir AIZLIEGTA.
arsts
a
Ja vien variet tikt klat un/vai atrast, labaak par vakcinu palidz Larifaans. Tikai stulbaa latvija so savu perli necel sauliitee un taa vietaa lai glaabtu cilvekus tur sveci zem puura.
he
h
būtu zolīdi blakus publicēt saslimušo skaitu ar parasto gripu ;D
abet
a
ar to ka citas gripas nelobē zāļu mafija ar mēdiju (itsevišķi LNT cenšās) palīdzību
kaka
k
ar ko atskjiras cuuku gripa no parastās gripas?
LOL
L
BE PREPARED
ak
a
bizness nevis veselibas apruupe. galvenais - veseliigs dziivesveids - taa ir labaakaa vakciina.
Esiet rāmi
E
Šī gripa ir tāda pati, kā citas gripas. Runa te ir vienīgi par zāļu biznesu.
Dīzels
D
Tad jau H1N1 tāds bizness vien ir.
grips
g
Ir jabut viesiem loti uzmanigiem, ipasi jau Latvijas prokoraturai, KNAB, SAB, jo so pasakumu ar vakcinu iepirksanu-pardosanu organize oranzo banditu apvieniba TP, kura ir slavena zaglu saika ar Rozantali prieksgala. Mansa domas ir,ka nevajag pirkt so vakcinu un nevajag porteties, jo maz ticams,ka ta palidzes cilvekiem. Labak pasiem rupeties par savu veselibu, est kiplokus, dzert C vitaminu, papildus, izmantot sukajamas tapletes pret kakla iekaisumu, lai vierus nenoklust dzilak elposanas celos, kar tad ari ir par galveno iemeslu gripai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KAD NEKAVĒJOŠI MEKLĒT ĀRSTU?

Ātra vai traucēta elpošana

Zilgana vai bāla ādas krāsa

Bērns atsakās no dzeršanas

Bērns atsakās celties vai neatbild vecākiem, apziņas traucējumi

Bērns nevēlas, ka vecāki to ņem rokās

Gripas simptomi sāk izzust, bet tad atgriežas ar drudzi

Pieaug klepus, drudzis, parādās izsitumi

Sāpes vai spiedienu sajūta krūšu kurvī vai vēderā

Smaga vemšana

Avots: Bērnu klīniskās universitātes slimnīca

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas