Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Mehāniskās pīlītes

Pensiju palielināšana nav pensionāru interesēs, jo viņi naudu tik un tā iztērēs, paziņojis ekspremjers Einars Repše.

Varētu pasmīnēt par Pinočeta ideoloģijas tīrradņa neoliberālo sektantismu, tomēr tā nav vakardienas Čīles, bet šodienas Latvijas realitāte. Tas, ka pensionāri naudu iztērēs, toties būs paēduši un siltumā, Repšem un viņam līdzīgajiem nav svarīgi. Tas, ka nauda nonāks tirdzniecībā, vairojot ne tikai tirgotāju ienākumus, bet dodot maizi arī pārdevējiem, šoferiem, krāvējiem, galu galā - pensionāru patērēto preču ražotājiem, arī nav būtiski. Tas viss sildīs ekonomiku, bet tieši to Repšem un viņam līdzīgajiem nevajag. Jo ekonomikas silšana veicinās inflāciju, bet inflācijas samazināšana par katru cenu ir Repšes un viņam līdzīgo būtisks uzdevums. Jo lielajā kartē ir ievilkts lielais samazināšanas plāns.

Tikai totāli griežot un mazinot, ir iespējams izpildīt kritērijus, lai Latvija 2014. gadā pievienotos eiro. Ja tas notiks, vietējam banku sektoram zudīs milzu galvassāpes - potenciālas lata devalvācijas draudi.

Lata vairs nebūs - to arī devalvēt nevarēs. Atkritīs milzīgas problēmas, kas saistītos ar parādu norakstīšanas vajadzību, jo lata vērtības zaudēšanas gadījumā cilvēki, kuriem ir ienākumi latos, kredītus eiro vairs nebūs spējīgi atdot gluži vienkārši tāpēc, ka viņiem vajadzēs vairāk latu, lai atdotu to pašu kredītu. Būs vajadzīga sarežģīta politiska vienošanās starp sabiedrību un bankām, kas radītu lieku stresu sektoram, kura interesēs vienmēr darbojies Repše un viņam līdzīgie.

Tāpēc gluži kā ieslēgušās mehāniskās pīlītes cits pēc cita uzradušies sludinātāji, kas visur, kur iespējams, pūš - samazināt, konsolidēt, apgriezt. Ak mežu nozarē mums vēl pieaugums, kokmateriālu eksports dod ienākumus?

Tas jābeidz - un banku ekspertiem pēkšņi tuva kļuvusi meža aizsardzības tēma. Jo arī mežu nozares sekmīga attīstība apdraud viņiem svarīgo ekonomikas samazināšanas, piedodiet, inflācijas samazināšanas mērķi nākamgad.

2012. gads ir paredzēts kā maksimuma sasaluma gads, lai izpildītu eiro kritērijus. Tāpēc mehāniskās pīlītes jums stāstīs fantastiskas lietas, kāpēc mazāk ir labāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas