Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Merkele, Fijons un Dzjabao sveic Dombrovski ar atkārtotu apstiprināšanu premjera amatā

Ministru prezidents Valdis Dombrovkis trešdien saņēmis vairāku lielvalstu līderu apsveikumus par panākumiem 10.Saeimas vēlēšanās, kā arī atkārtotu apstiprināšanu premjera amatā.Vācijas kanclere Angela Merkele vēstulē raksta, ka Vāciju un Latviju tradicionāli saista ciešas draudzīgas attiecības, kā arī divpusējā partnerība, sadarbība ES un NATO.

"Es pati personīgi par to īpaši labi pārliecinājos Rīgas apmeklējuma laikā un ar prieku turpināšu mūsu iesākto labo sadarbību," raksta A.Merkele.Ķīnas premjerministrs Vens Dzjabao vēstulē pauž, ka pēdējos gados abu valstu attiecības ir veiksmīgi attīstījušās dažādos sadarbības līmeņos. "Es novēlu turpināt strādāt kopā, veicinot lielāku progresu abu valstu attiecību attīstībā," min Ķīnas premjerministrs.Savukārt Francijas premjers Fransuā Fijons apsveikuma vēstulē norāda, ka 2008.gada maijā parakstītā deklarācija par stratēģisko partnerību ļauj aktivizēt politisko dialogu un stiprināt sadarbību vairākās jomās. "Mums jāturpina strādāt šajā virzienā. Es priecājos par mūsu kultūras sadarbības spēku un vēlos, lai tas varētu pilnībā izpausties 2014.gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. ES ietvaros es vēlētos, lai mūsu valdības kopīgi strādātu pie ekonomikas un finanšu pārvaldības stiprināšanas un pētniecības un jauninājumu politikas pilnveidošanas, veicinot konkurētspēju, izaugsmi un nodarbinātību," uzver Francijas premjers.Vēlmi sadarbības attīstībai gan divpusējā, gan ES līmenī savā apsveikuma vēstulē izteicis Grieķijas premjers Georgs Papandreu. Savukārt Ukrainas premjers Mikola Azarovs izsaka pārliecību, ka V.Dombrovska aktivitātes dos jaunu impulsu divpusējo attiecību attīstībā un dos ieguldījumu Ukrainas un Latvijas attiecību potenciāla efektīvā realizācijā. "Es ceru, ka abu valstu vēsturiskās un draudzīgās attiecības turpinās attīstīties, balstoties uz uzticības, partnerības un savstarpējas sapratnes vērtībām," raksta M.Azarovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas