Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mežs: Vairums no aizbraucējiem Latvijā nekad neatgriezīsies

Vismaz puse no aizbraucējiem darba mūžu Latvijā nestrādās. Man ir rūgti to teikt, bet vairums Latvijā vairs neatgriezīsies, tā Dienas Vēlēšanu tiešraidē atzina demogrāfs Ilmārs Mežs. 
"Mēs varam dabūt atpakaļ 10, iespējams,  20 tūkstošus. Atpakaļ neatbrauks tie, kas tur pavadījuši vairāk kā 2-3 gadus. No otras puses, emigrācijas ātrumi ir salīdzināmi ar dabiskās izmiršanas ātrumu," norādīja I.Mežs.

Demogrāfs atgādināja, ka Saskaņas centrs (SC)  bija vienīgie, kuri pateica, ka migrācijai ir visi vārti vaļā. 

"Ja es esmu pret iebraucēju plūdiem, tad šī esošā krīze mums vēl palīdz. Šī būs tā koalīcija, kas arīdzan turēs status quo. No otras puses, pāris tūkstoši labu datorspeciālistu Latvijai varbūt nāktu pat par labu," sacīja I.Mežs.

"Starp citu, neviena prognoze nesolīja Vienotībai 20%, un tas ir interesants latviešu vēlētāju konservatīvisms," Dienas Vēlēšanu diskusijā atzina demogrāfs.

Tāpat I.Mežs izteica bazās par tiem pilsoņiem, kuri nepiedalījās 11.Saeimas vēlēšanās.

"Man vienkārši ir žēl šo cilvēku, viņi kļūdās, viņi domā, ka ar savu nebalsošanu kaut ko vērš par labu. Lai gan ir bijušas valstis un vēlēšanas ar vēl zemāku aktivitāti, tomēr to jau varētu uzskatīt par ārkārtas, nenormālu situāciju,"  sacīja I.Mežs.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā no plkst.21.45 laikraksta Diena redakcijā - Dienas cilvēki Atis Rozentāls, Māris Zanders un Andrejs Panteļējevs ar esošajiem un bijušajiem politķiem, kā arī citiem sabiedrībā aktīviem cilvēkiem video tiešraidē komentē 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanu rezultātus.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas