Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ministri aicina atteikties no darba burtnīcām skolās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pasniedzējs
P
Banāla patiesība: Jaunie studenti neprot lasīt, rakstīt un argumentēt savu viedokli. Nav tā, ka nepazīst burtus, bet izlasīt dažu desmitu lapu garu tekstu, lielākai daļai sagādā problēmas. Nav arī izpratne par izlasīto. Nespēj pierakstīt, konspektēt. Nemāk rakstīt rokrakstā, raksta drukātiem burtiem, bez garumzīmēm, komatiem u.t.t. Visas šīs problēmas sākās ieviešot darba burtnīcas, kas mazināja skolēna nepieciešamību padomāt, bet lika izvēlēties..... Ja darba burtnīcas nomainīs datori, tad analfabētisms paplašināsies. Ja darba burtnīcas nomainītu pret parastajām, varbūt kas manītos
pedagogs
p
aicinu valdibu Latvijas gaisa telpas patrulesanaa izmantot Migus, nevis F2. Taa bus leetaak nodoklu maksatajiem.
zvirbulēns
z
Vajag atteikties arī no mācību grāmatām, nafig tās grāmatas,un vispār, vajag atteikties arī no skolām, nafig! :) Oi... tās ir mēmās šausmas, kas darās!
Riks
R
Malači. Austrālijā šādas lietas sen vairs netiek izmantotas, jo tas ir viena veida teorētiska mācību pieeja
Vārds
V
Muļķi, tu nedzīvo Austrālijā! Mums ir nabagmāja, ne valsts, ne vecāki nespēj pilvērtīgi nodrosināt bērnus ar grāmatām! Kur ta nu vel digitāli! Ķīlis ir Mākoņstūmējs! Japagaida - drīz nāks cits ministrs, tas stums uz citu pusi!
  • 1
  • 0
pulkvedis
p
Idioti ! Pirmkārt , kā mācīsies to lauku rajonu bērni, kuriem nav pieejas signālam , tie ,kuru ģimenēm nav par ko maizi nopirkt,nerunājot jau par nepieciešamās jaudas kompi! Otrkārt - jau tagad lielākā daļa bērnu un jauniešu ir tizli datorbukstiņi , sakumpuši,fiziski neattīstīti ,par ko jau sen šausminās Veselības min. statistika. Treškārt - īstu zināšanu pamatu veido tikai ar jau sen pierādītu patiesību - savu priekšmetu perfekti zinošs un pasniegt spējīgs skolotājs dod zināšanas bet skolnieks to visu ieskalda smadzenēs ,jo raksta,zīmē, rēķina,pārjautā, taisa mājas darbus u.t.t. Tagadējās darba burtnīcas arī ir tikai izdevēju peļņas faktors,jo skolniekam PAŠAM IR JĀVEIDO SAVA DARBA BURTNĪCA, jāiemācās vilkt līnijas, izplānot laukumu , caur rokām dot zināšanu pamatus smadzenēm. Veca patiesība - tiem studentiem ,kuri PAŠI rakstīja kvalitatīvus špikerus NO SAVIEM KONSPEKTIEM , eksāmena laikā tos pat nevajadzēja - atmiņa saglābāja zināšanas uz gadiem. Mācīšanās caur datoru ir salīdzināma ar seksu pa telefonu vai onanēšanu pie datora pornotīkla - ne paliekošu zināšanu, ne īstas sievietes karstās miesas!!!
nezinu gan...
n
Darba burtnīca palīdz skolotājam izņemt mācību vielu, bet skolniekiem - nostiprināt to. Pašreiz, bērniem ir jābūt apķērīgiem un talantīgiem, lai paspētu izpildīt izglītības standarta prasības laikā un pilnā apjomā. Tas ir tāpēc, ka kādreiz bija obligāta vidējā izglītība, nevis kā pašreiz : ātri, ātri "apgrābstam" pamatskolā (jo Latvijā pietiek ar 9.klašu izglītību), tad vidusskolā vēl ātrāk un daudz dziļāk to pašu otro reizi. Burtnīcas ir labas arī tad , ja bērns slimošanas dēļ kavē skolu - tad ir iespējams pašam patstāvīgi (Vai ar vecāku palīdzību- vecāki taču iesaistās savu bērnu izglītības procesā?) pildīt uzdevumus. Darba burtnīcas ir labas arī lēnajiem bērniem, kuru skaits ļooti strauji pieaug. Viņi stundas laikā var vismaz dažus darbus izpildīt. Ja darba burtnīcas ir par dārgu, tad digitālie mācību materiāli būs lētāk? Vai visiem mājās ir datori, vai visur Latvijā ir iespējams interneta pieslēgums? Pat skolās visos kabinetos skolotājiem nav datori,bet 1.septembrī radīsies visiem ?
Buba
B
Nu jāgaida visos mēdijos Kilblokas krokodila asaras, - tādu naudas pumpīti grasās atņemt!
Ieva > skadrs taču
I
Fakts. Un, tā kā mūsdienu neirologi ir iecienījuši tēmu par to, cik pozitīvi pirkstu kustības ietekmē smadzeņu attīstību, tad jo vairāk rakstīs, jo labāk. Un to var tikai parastajās burtnīcās.
Ieva
I
Sen jau vajadzēja, jo viena lieta ir ķeksīšus vilkt, bet otra- rakstīt atbildes.
lv
l
es domaju ka nebus talu taa diena ka vecakiem buus jaaperk ipadi
Fredis
F
Manos skolas laikos pilnībā pietika ar parastām burtnīcām,kamdēļ tagad vēl kādas darba burtnīcas?
nu gan
n
tāds kolosāls tautas izdrāšanas instruments bija
skaidrs taču
s
Ja tā,tad droši varu teikt,ka bērnam vairs rokraksts nav jāveido,un jādomā,ka lielākā daļa pat rakstīt vairs nemācīsies,tagad jau bērni raksta kā ar vistas kāju.Kādreiz bija GLĪTRAKSTĪŠANAS STUNDA,lūk kā.Aiz pārgudrības tagadējie ministri arvien vairāk visu nolaiž uz grunti,jeb es kļūdos,iespējams,ka tā liek Eiropas savienības noteikumi.Ko citu lai cilvēks domā?
ihaha
i
Kaa mees izaugaam bez darba burtniicaam? Taisni brinums!
skolotāja
s
Darba burtnīcas ir mācību līdzekļa sastāvdaļa. Klasē interaktīvi tiek izpildīti mācību grāmatas uzdevumi, bet mājās mācību vielas nostiprināšanai tiek uzdoti vingrinājumi no darba burtnīcas. Kā var ministri un komentētāji diskutēt par profesionālām lietām, kuras nesaprot! Par šīm lietām jārunā profesionāļu vidē.
mamma
m
Netiek, netiek pildīti tie vingrinājumi. Un skolotāji tos nekad nepārbauda. Mūsu "profesionāļi" lai papriecājas par rezultātiem - darba devēji vairs nevar atrast jaunu cilvēku, kurš mācētu rakstīt bez kļūdām savā dzimtajā valodā. Pirms darba burtnīcu ēras to neprata tikai klases kamčatka....
  • 3
  • 0
Padumjā Latvija
P
Tad kāpēc man tā jāpērk? Pie mums pa kluso ievesta mācību maksa, vai kā? :) Un vēl lūdzu. Iemācieties lasīt uz izlasiet Annas rakstītom 2012.07.03 15:04 Paldies!
  • 5
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas