Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ministriem nav jautājumu uz sēdi uzaicinātajai Osipovai

Pirmdien uz valdības sēdi izjautāšanai bija uzaicināta Satversmes tiesas tiesneša amatam virzītā profesore Sanita Osipova, tomēr neviens no ministriem jautājumus viņai tā arī neuzdeva.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) Osipovu šodien uz tikšanos ar ministriem bija uzaicinājis, ņemot vērā, ka rīt uz valdības sēdi viņa ierasties nevarēs, jo iepriekš saplānotās darba kārtības dēļ atradīsies ārpus Latvijas.

Osipova ministriem uzvēra, ka pēdējos 20 gadus aktīvi strādājusi 10 līdz 12 stundas dienā, piemēram, izglītojot jauno juristu paaudzi, lasot lekcijas, sagatavojot grāmatas. Pēdējos gados strādājusi kā neatkarīgs eksperts un nu no teorētiskās puses esot gatava pārriet uz praktisko pusi.

Neviens no klātesošajiem ministriem gan neizmantoja iespēju uzdot kādu interesējošo jautājumu. Vienīgi tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) norādīja, ka līdz šim par Osipovu dzirdējis tikai labas atsauksmes, un cer, ka viņai sevi izdosies pierādīt arī darbā ST.

Valdība par Osipovas kandidatūru ST tiesneša amatam lems rīt, 28.jūnijā.

LETA jau ziņoja, no pagājušās nedēļas valdības sēdes darba kārtības tika svītrots jautājums par Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes profesores Sanitas Osipovas kandidatūras virzīšanu vakantajam Satversmes tiesas tiesneša amatam.

Tieslietu ministrijā aģentūra LETA uzzināja, ka jautājums ir svītrots, jo koalīcijas partneri Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vēlējušies sīkāk iepazīties ar Osipovas CV jeb dzīvesgājuma aprakstu.

Kā ziņots, apzinoties Satversmes tiesas lomu Latvijas demokrātijas stiprināšanā un sabiedrības pastiprināti pievērsto uzmanību tiesiskuma jautājumiem, Zaļo un zemnieku savienība rosina Satversmes tiesas tiesnešu izvēlēties atlases vai konkursa ceļā, aģentūru LETA informēja ZZS frakcijā.

Tikai augstākās klases jurists ar atbilstošu izglītību un akadēmisko pieredzi var kvalitatīvi pildīt Satversmes tiesas tiesneša pienākumus. ZZS, atbalstot kādu no Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātiem, vēlas būt pārliecināta, ka ir atrasta vispiemērotākā kandidatūra šim nozīmīgajam amatam.

Kā ziņots, šā gada maijā mūžībā negaidīti aizgāja Satversmes tiesas tiesnesis un priekšsēdētāja vietnieks Viktors Skudra, līdz ar to šobrīd ir vakanta Satversmes tiesas tiesneša amata vieta.

Kā ziņots, tieslietu ministrs Štokenbergs par Osipovas kandidatūru iepriekš konsultējās ar LU mācībspēkiem. Pati profesore piekrita kandidēt uz šo amatu.

1968.gadā dzimusī Osipova no 1986.gada līdz 1991.gadam ir studējusi Latvijas Valsts universitātes Juridiskajā fakultātē, bet no 1992. līdz 1997.gadam turpinājusi studijas LU Juridiskās fakultātes doktorantūrā, pilnveidojot savas zināšanas tiesību zinātnes tiesību teorijas un vēstures apakšnozarē, liecina LU interneta mājaslapā pieejamā informācija.

1998.gadā Osipova ieguvusi doktora grādu tiesību zinātnēs un kļuvusi par LU Juridiskās fakultātes docenti, bet 2001.gadā - par LU Juridiskās fakultātes asociēto profesori. Kopš 2006.gada Osipova ir LU Juridiskās fakultātes profesore un Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītāja.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pērn aprīlī par priekšzīmīgu, godīgu un radošu amata pienākumu pildīšanu Osipova tika apbalvota ar TM III pakāpes Goda zīmi.

Patlaban ST strādā pieci tiesneši, viena vieta ir vakanta, bet tiesneses Vinetas Muižnieces pilnvaras uz laiku ir apturētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas