Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ministrs: aizsardzības nozarei nākamgad vajag 1,3% no IK

Lai aizsardzības nozare izdzīvotu un spētu samaksāt savus rēķinus par iepriekšējos gados uzņemtajām ilgtermiņa saistībām, nākamā gada budžets tai nepieciešams 1,3% apmērā no iekšzemes kopprodukta, tā sestdien Pilsoniskās savienības (PS) kongresā teica aizsardzības ministrs Imants Lieģis. I.Lieģis arī uzskata, ka ministrija ir aktīvs ekonomikas dalībnieks, kas jau devusi un vēl dos savu ieguldījumu tās sildīšanā.

Tas notiek, veicinot atklātību un caurspīdīgumu iepirkumu sistēmā un sadarbībā ar uzņēmējiem, uzskata ministrs. "Esam panākuši, ka NATO ar savām investīcijām piedalās Lielvārdes lidlauka būvniecībā, kur radītas vismaz 200 darbavietas. NATO līdzfinansētajā Jūras novērošanas sistēmas projekta īstenošanā piedalās _Lattelecom _un tā meitas uzņēmumi. Mūsu uzņēmēji sekmīgi konkurē NATO valstu vidū ar augsto tehnoloģiju piedāvājumu IT jomā," savu pozīciju pamato I.Lieģis.

Viņš piebilst, ka pēdējā laikā panākts arī ievērojams kāpums tranzīta kravu nodrošinājumā. Patlaban kopējais ASV nemilitāro preču kravu apjoms, kas caur Latviju nosūtīts uz Afganistānu, ir sasniedzis 11 000 konteineru. "Šie gada laikā nosūtītie konteineri ir ienesuši valsts ekonomikā miljoniem latu," teicis I.Lieģis, informē PS pārstāve Dace Balode.

Viņš arī uzskata, ka jāspēj apvienoties lielākās uzņēmēju apvienībās un piedāvāt lētāk, nekā to dara konkurenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas