Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ministru biroju vadītāji sēž uz diviem krēsliem vienlaicīgi

Partiju apvienības Par Labu Latviju (PLL) frakcijai neizpratni radījis fakts, ka Latvijas Garantiju aģentūras valdē strādā arī finanšu, izglītības un zinātnes ministru biroju vadītāji.

PLL prasa Ministru prezidentu Valdi Dombrovski paskaidrot, kā iespējams savienot kapitālsabiedrības valdes locekļa pienākumu pildīšanu ar ministru biroja vadītāju pienākumu veikšanu, informē partiju apvienības PLL frakcijas pārstāve Sarmīte Kolāte. 

Kā zināms, kapitālsabiedrībās, kāda ir aģentūra, valde veic izpildinstitūcijas funkcijas, kas nozīmē, ka valdes locekļiem jābūt nodarbinātiem pilnu darba laiku, tas ir, astoņas stundas dienā jeb 40 stundas nedēļā. Vienlaikus arī ministra biroja vadītājam ir noteikts pilns darba laiks.

S. Kolāte uzsver, ka deputātus arī interesē kāds ir premjera uzskats, vai ir atbalstāma prakse, ka minēto ministru biroju vadītāji vienlaikus saņem atalgojumu par pilnu darba laiku ministra birojā un aģentūras valdē. "Ir jāapšauba fakts, vai darbošanās abos amatos nekavē pilnvērtīgu pienākumu izpildi un atbilst labas pārvaldības principiem," norāda partiju apvienības PLL frakcijas pārstāve. 

"Mūs arī interesē, vai ir lietderīgi aģentūras izpildinstitūcijā – valdē – deleģēt ar politiskajām partijām cieši saistītas personas, nerīkojot konkursu uz valdes locekļu amatiem," skaidro S. Kolāte. Frakcija uzskata, ka prakse, kad aģentūras valdes vairākums (2 no 3 aģentūras valdes locekļiem) pārstāv politiskas partijas, rada pamatotas bažas par aģentūras lēmumu objektivitāti un valsts atbalsta uzņēmējiem taisnīgu sadali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas