Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Miris Remantadīna izgudrotājs Jānis Polis

Otrdienas rītā miris pretvīrusu preparāta _Remantadīns _izgudrotājs zinātnieks Jānis Polis, apliecināja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas direktors Viesturs Boka.

Viņš norādīja, ka J.Polis ārstējies slimnīcas klīnikā Biķernieki.

"Precīzi dati par nāves cēloni gaidāmi rīt no rīta, kad būs gatavs slēdziens," skaidro V.Boka.

Kā liecina Latvijas Zinātņu akadēmijas informācija, J.Polis bijis valsts emeritētais zinātnieks. Viņš dzimis 1938.gada 25.jūnijā Jelgavas apriņķa Elejas pagastā.

Jau ziņots, ka J.Polis 2009.gadā saņēma Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas zelta medaļu par izciliem izgudrojumiem medicīnas ķīmijā par pretvīrusu preparāta Remantadīns izgudrošanu un ieviešanu.

Medijos izskanējis, ka, neskatoties uz sasniegumiem zinātnē, J.Polis dzīvojis trūkumā un mūža nogalē vairākkārtīgi nonācis slimnīcā.

J.Polis iepriekš ir norādījis, ka viņš ir Remantadīna patenta īpašnieks jau kopš 1971.gada, taču medicīnā patenta aizsardzība darbojas 17 gadus, līdz ar to šim patentam vairs neesot nozīmes.

Remantadīna izgudrotājs ir uzsvēris, ka tas, ka Latvijas izgudrotāji dzīvo trūkumā, ir ne tikai J.Poļa personiska, bet gan "valstiska problēma". J.Polis atzīmēja, ka ir ārkārtīgi daudz zinātnieku, kuri joprojām strādā zinātnes laukā vai arī ir pensijas vecumā, un viņu stāvoklis neesot no labākajiem.

Top komentāri

bruiser
b
re ko nozīmē stulbais patriotisms... nostrādāja valsts labā visu savu mūžu...visu sevi ir atdevis zinātnei... un še tev, latvijas pensija, kura ir trakāka par otro pasaules karu!!! re kā ciena gudrus cilvēkus Latvijā!!! vajadzēja jau tajos gados uz ameriku laist projām, tagad vēl dzīvotu bez stressa un būtu miljonārs...
eva
e
Trūkst vārdu par šo valsti! - kauns tai! Visdziļākā līdzjūtība piederīgajiem - mūs pametis dižens, nesavtīgs cilvēks...
Eldzi-dzelzi
E
Eldzi cik ilgi esi bez vajadzības atsēdējis skolā, to var spriest pēc komentāra. Kauns.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas