Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

MK vēlas, lai žurnālisti izskatās “kvalitatīvāk”; aizrāda par šortiem un iešļūcenēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
autors
a
par tiem MK noteikumiem, tas ir tāds vērtīgs novērojums. bet VID paskaidroja, ka ir sagatavots jauns MK noteikumu projekts, kurā šīs likmes joprojām ir tādas pašas, un arī šajā starplaikā kad it kā nav spēkā atbilstošu noteikumu, iepriekšējās likmes varot piemērot bez izmaiņām, esot izdots atbilstošs Finanšu ministrijas skaidrojums, ko VID ievērošot. tā kā šoreiz viss puslīdz kārtībā.
Sniper'sEye
S
Operatori un fotogrāfi, strādājiet ar optiku tik sarkastiski un ironiski, cik vien to protat, -- kabineta žurku/bijuši žurnālistu/cunftes pārbēdzēju, kas nav pamanījis, cik Jums autoratlīdzību šais laikos atlicis, sodiet tā, kā to var izdarīt ar optiku: nežēlīgi un vēsturiski dokumentāli: ierakstiet ar gaismu un pikseļiem viņu arhīvos tādu, kādu viņš to vakar nopelnīja! Paturēsim MK nr.793 siltā piemiņā un atgādināsim JēLīšu Vienotībai finansu ministra Repšes profesionālo un administratīvo impotenci 2. oktobrī.
Pārliecība
P
Žurnālisti vispirms lai IZSAKĀS kvalitatīvi, pēc tam varētu domāt par izskatu.
viecha
v
Gaumīgas un atturīgas ģērbšanās paraugs ir Alla Petropavloska televīzijā.
cik var!
c
Tiem, kas caurām dienām deldē bikses kabinetos ar kondicionētu gaisu, nekad nesaprast, ka: MK un tamlīdzīgas vietas ir tikai viens no daudziem punktiem, kas dienas laikā jāapciemo. un ne vienmēr tas ir zināms iepriekš. Ja jāgatavo stāstu par avāriju Kundziņsalā, žurnālists turp nebrauks kā uz balli saposies. Un, kad noskaidrosies, ka atbildīgā ministre ir pieejama tikai un vienīgi MK, neskries uz mājām pārģērbties. Tie žurnālisti, kas ik dienas atspoguļo notikumus Mk vai Saeimā, arī ģērbjas atbilstoši. Bet liela daļa mediju pārstāvju šajos izredzēto namos nokļūst neplānoti. Uzbrukt operatoram par to, ka mugurā īsbikses, ir lieki un nelietīgi. Jo pirms MK pabūts pludmalē, meža ugunsgrēkā, lielveikalā, kādā skolā, izstādē un dažās valsts iestādēs. Bizot apkārt dienu no dienas iestīvētam uzvalkā aizdomās,vai tik šodien neiekritīs laime doties uz MK, būtu stulbi. VIENKĀRŠI BEIDZAT UZSKATĪT, KA ESAT SVARĪGĀKIE, UN INTERESANTĀKIE, PAR KO STĀSTĪT UN KAM PIEMĒROTIES.
Ivars
I
Bullshit. Neesmu redzējis žurnālistu tik briesmīgā izskatā, kā te tiek norādīts. Zinu, ka ir daudz alternatīvu reportieru un fotogrāfu!
Sniper'sEye
S
Ļoti loģiski: uzticies Šleseram, Lembergam, Dombrovskim pilnībā un nekritiski, -- viņi visi tik rātni un pareizi ģerbušies.
Lode
L
Ļoti pareiza prasība. Nu nevar būt vienāds ģērbšanās stils pludmalē, mājās un valsts iestādē. Nekad neesmu izjutusi uzticību pret nevīžīgi ģērbtiem cilvēkiem.
Sniper'sEye
S
UZMANĪBU VIDEO & FOTO AUTORATLĪDZĪBU PELNĪTĀJI MEDIJOS! Labās rokas rādītājpirksta pirmās falangas lietotājkolēģi! "Operatorus un fotogrāfus mēs audzināsim pirmos," atklāja Freidenfelds, Ministru Kabineta preses sekretārs, nosodot "mediju optikas bruņinieku" baskāju plastmasas jēzenes un šortus MK kabinetos ar kondicionieriem. Tad nu, operatori un fotogrāfi, ņemiet vērā: publiskajā telpā Jūsu rakstošie kolēģi palaiduši garām, ka autoratlīdzību jomā ar klusu premjera Dombrovska izlikšanos nemanām un vienkāršoti ģeniālu finansu ministra Repšes vēziena plašumu kopš 1. jūlija vairs nav spēkā MK noteikumi nr. 793, kuri autoratlīdzību izmaksā reglamentēja attaisnoto izdevumu daļu Jūsu honorāros (tas, protams, attiecas arī uz Jūsu pavirši domājošajiem un mazlasošajiem rakstītājkolēģiem!) Kopš pirmā jūlija mediju vizuālistiem vairs nav 30% attaisnoto izdevumu daļas honorāra summā un Jūsu Iedzīvotāju Ienākuma nodoklis jau ir Ls 26 no katriem simts latiem līdzšinējo Ls 18,20 vietā! Ja to neņemsiet vērā paši, ja to neņems vērā mediju grāmatveži, rakstot deklarācijas par šo gadu nākamā gada pavasarī, Jūs piedzīvosiet lielu un nepatīkamus pārsteigumus. Interesanti demagoģiskā stilā gan finansu ministrija izplata baumas, ka VID-am (kas šogad ir pārslogots ar haotiskām prasībām nenormāli!) esot uzdevums izstrādāt jaunus attaisnoto izdevumu noteikumus, bet neviens nav dzirdējies ne par termiņiem, ne par termiņu izpildes realitāti: autoatlīdzību pelnītāji/saņēmēji VID-am, kuru vēlēšanas neskar, tiek uzrīdīti! Tad nu dokumentālās optikas bruņinieki, videooperatori un fotogrāfi, neaizmirstiet to, tikko Jūsu skatu meklētājos nokļust jebkurš, kas ar šiem pagaidu risinājumiem ir politiski saistīts! Atjautības ņemt to vērā, pamanot ģērbstila "mācītāju" Aivi Freidefeldu, nepietrūks Jums pašiem Sargiet sevi un savus nervus, neaizmirstiet, ka ienākumu deklarācijas nākampavasar būs jāraksta visiem, kuri ceri līdz 2012. gada 31. martam izdzīvot!
zeme
z
Diez cik simtus žurnālistu Jūs, cienītais, pazīstat? MK aizrādījumi diezgan precīzi ilustrē to pārstāvju gludās smadzenes; nākamreiz, kad piketēs pie saeimas vai MK, drīkstēs ierasties tikai uzvalkos un balles kleitās.
Senais
S
Atvainojos formālistam par savu paviršību. Viņš jautā par politisko piederību, nevis par viedokli.
Senais>cco
S
Kāpēc ne basām kājām, tā ilustrējot, ka brīvi, kaut ...
Senais
S
Te kāds sarkastiski jautā par manu politisko viedokli, kas ir spilgts formālisma piemērs, jo tam subjektam šķiet, ka teiktā patiesīgumu var noteikt partijas piederība. Gluži kā padomju laikos, kad PSKP piederēja patiesības monopols. Esmu spiests interesentu sarūgtināt, jo visus gadu tūkstošus, kopš uzturos uz šīs planētas, nevienā partijā nekad neesmu iestājies. Pārliecības dēļ, par ko man ir bijuši interesanti dialogi ar dažādu laiku un šķirnes formālistiem. Par kankaru solīdumu man balsī jāsmejas, jo tas tiešām mir komiski, kad tam pievērš uzmanību. Nākamais par ko raizēsies laikam būs sejas krāsa, un, nedod Dievs sieviešu, dažkārt vīriešu dekoratīvā kosmētika. Man nākas izteikt līdzjūtību iespējamiem arābu, vai indiešu žurnālistiem,. jo dažuprāt, to dažuprāt, kas nosaka noteikumus, MK nekādā gadījumā nedrīkstētu ierasties naktskreklā. Tiesa, es domāju, ka tiem pašiem solīdajiem būtu grūti noturēt smieklus, ja pēkšņi preses konferencē ieraudzītu tautas tērpos ģērbušos bāleliņus žurnālistus un zeltenes žurnālistes. Man šķiet, ka katrs var ģērbties kā vēlas , ja vien ir pietiekoši tīrs , vismaz tik, lai netraucētu citiem ar smirdēšanu, un ir apsegti seksuāli mudinošie ķermeņa fragmenti, kas protams var traucēt koncentrēties nopietnajiem , solīdajiem.
policists
p
Izskatās, ka MK domā par formu, nevis par sava darba saturu. Nožēlojami, ka Valdība neredz, kā divas personas- Māris Bērziņš, bijušais Valsts poliicjas darbinieks, un esošais Valsts poliicjas darbinieks Harijs Dukurs nelikumīgi, ar likumu palīdzību un Uzņēmuma reģistra notāra atbalstu iznīcināja Netakarīgo poliicstu arodbiedrību.
cco
c
šorti +36, uzkarsušās telpās pat visos +50 ir ok, bet jēzenes gan jāatstāj ārpusē. Rekomendēju pastalas. Ērti,dabīgi,tautiski. Ja skoti var svārkos, tad mūsējie arī var "ganos gāju"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas