Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Muižniece balsojumu komisijā aizstājusi ar savu viedokli

Bijusī Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja tagadējā Satversmes tiesas tiesnese Vineta Muižniece savulaik komisijas darbiniecēm likusi izsvītrot balsojumu, tā vietā ierakstot savu viedokli, svētdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums De facto.Muižniece uzsvēra, ka neviens no komisijas locekļiem neesot iebildis.

Daudzi „de facto” aptaujātie tā laika komisijas deputāti to nevarēja apstiprināt, jo vairs neatcerējās, kā viss 2009.gada 1.septembra sēdē noticis.  Komisijas darbinieces raidījumam sacīja, ka Muižniece likusi protokolu pārrakstīt. Dokumenta melnrakstā redzams, ka izsvītrota balsojuma sadaļa, kas aizstāta ar Muižnieces viedokli – uz baltas lapas pati toreizējā deputāte uzrakstījusi viedokli, kas jāieraksta protokolā.Vaicāta par darbinieču teikto, Muižnieces atbildēja: „To nu es neņemtu tā apgalvot, ka es lūdzu ko pievienot un precizēt. Tik tiešām protokols pie manis nonāca pēc kāda zināma laika, diemžēl tāda prakse ir, ka ne vienmēr nonāk uzreiz. Un tad, kad nonāca, mēs bijām šo jautājumu apsprieduši un es lūdzu šo te pievienot. Tas ir taisnība!”Muižniece nenoliedz, ka likumprojekta tālāka nevirzīšana „bija mans piedāvājums", taču viņa uzsvēra, ka komisija tam nav iebildusi..„Es gāju pie komisijas, es gāju ar šo piedāvājumu un lūdzu kolēģus pārspriest jautājumus, kā lieta tālāk virzāma. Nekādu iebildumu nebija, piekrita,” uzsvēra Muižniece.Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs ("Vienotība") trešdien paziņoja, ka bijusī parlamenta Juridiskās komisijas vadītāja 9.Saeimā no Tautas partijas un pašreizējā ST tiesnese Muižniece, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu, lai apturētu Krimināllikuma grozījumu virzību saistībā ar partiju finansēšanas pārkāpumiem. Loskutovs vērsīsies pie ģenerālprokurora, lūdzot izvērtēt iespēju sākt kriminālprocesu par dienesta viltojumu.Pēc Loskutova teiktā, sēdes audioieraksts liecina, ka par likumprojekta virzību pirmajam lasījumam nobalsoja septiņi deputāti, pret neviens nebija, bet atturējies viens. Protokols parakstīts četrus mēnešus vēlāk pēc komisijas sēdes, un Loskutovs apgalvo, ka Muižniece , iespējams, darbiniekiem bija devusi norādījumus, ko tieši rakstīt protokolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas