Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Mūrniece demisijas rakstu atpakaļ neņems

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lamata
l
Kad iekšlietu ministriju vadīja DIVI VIENĀ-mācītājs un bokseris JĒKABSONS , viss bja kārtībā:kukuļus policisti neņēma, savus pienākumus pildīja ar lielu entuziasmu.Žurnālisti un sabiedrība apmierināti klusēja. Varbūt viņu vēlreiz šai amatā?
viesis
v
Nu jā, es jau sapratu, ka mūsu diskusija tā arī beigsies... :) Attiecībā uz Jūsu minētajiem punktiem- 1) Ja Jūs neredzat starpību starp nelikumīgu nodarbi un valsts uzņēmējdarbību lai iegūtu līdzekļus savu funkciju nodrošināšanai, nu tad.... 2) ja arī likumu mainīja Saeima- nav bijuši ne Dombrovska, ne Mūrnieces, ne vispār Vienotības iebildumi, vismaz publiskajā telpā, lai gan šis ir viens no redzamajiem iemesliem, lai uzsāktu publisku diskusiju ar tiem, kuri bīdīja šādus nevajadzīgus grozījumus. Bet nekādas pretestības tam nav bijis. 3) par statistiku- sorry, nezinu, vai tā ir kaut kur publiski pieejama, pārāk jau neglīta, pretstatā Mūrnieces patriotiskajām runām. Varbūt VP mājaslapā, bet stipri šaubos, vai publiskajā telpā viņa būs. Bet sausais atlikums no mūsu sarunas- es gribēju dzirdēt no Mūrnieces aizstāvjiem racionālus argumentus par labu viņas darbībai, bet saņēmu tikai prastu apsaukāšanos un destruktīvu problēmas noliegšanu...... :(
neparastais vooooooooooooouv
n
...nu un var gadīties, ka maijaai pēc balsojuma ir jāiet kārties.Patiesi šausssmas...
tai VARZAI
t
Žēl, jo šī valsts ir pilna ar gnīdām, utīm, visādiem mērgļiem- palasiet, kur runa ir par Mūrnieci, tur visi šie asinskārie izdzimteņi ir klāt- zvirbuļi, ministrijas, oskari,viesi,kurmji un t.t.t., bet pavisam maz ir to, kam godīga sirds un spalva. Mūrniece ir sieva ar godaprātu un tāpēc jo īpaši kā dadzis acīs šīm samazgu pilnajām dvēselēm!
beta
b
1/ Paklau, varbūt valstij, lai vairāk pelnītu, sākt tirgoties ar prostitūtām un narkotikām? :) 2/ Ja mainīts likums Par policiju , kāds te sakars Mūrniecei? Likumus pieņem, maina Seima. Laikam tak Lembergam ar Ameriku (pašvaldības pārstāvi Ostas valdē) vajadzēja šīs likuma izmaiņas, un tās tika izlobētas. Kāpēc gruzī Mūrnieci? 3/ es atkal varu apgalvot, ka atklāšanas līmenis ir cēlies. Tāpēc davai, bez retorikas un bla bla bla, bet iedod saiti uz statistiku un analīzi. Viss sausais atlikums no Tava komentāra, ka gribi gruzīt Mūrnieci, tikai nezini īsti ko piesiet. Visticamāk, ka Mūrniece vainīga arī pie tā, ka sieva Tevi nemīl... :) :) :)
viesis
v
Ak jā, atvainojiet. Es laikam neatbildēju uz Jūsu jautājumu par kvalitātes un materiālā nodrošinājuma saistību. 2005.- 2007. gados Valsts policijā tika veikts pētījums par iemesliem, kāpēc policisti aiziet no darba. Pārlicinoši dominēja iemesls- nepietiekams atalgojums. Es nezinu, vai Jums ir zināma saistība piemēram, starp kadru mainību un organizācijas darba kvalitāti, respektīvi, jo augstāka kadru mainība, jo zemāka kvalitāte. Tāpat fakts, ka normāls policijas darbinieks izveidojas vismaz pēc divu- trīs gadu darba, bet liela daļa no jaunajiem šo pāris gadu laikā apjēdz, ka atalgojums neatbilst atbildībai un prasībām, un aiziet uz labāku vietu. Varat jau teikt, ka arī tā ir tikai retorika. Nu ko, tādā gadījumā, lai jau Jums tiek piedota Jūsu maldība, jo tā nav no ļauna...... :))))
lux
l
Pilnīgi piekrītu Jūsu teiktajam. Nu bet lumpeniem, ka tik nozākāt. Tikai, diemžēl, viņi aizmirst, ka Mūrniecei nācās labot , ko tādi gara giganti kā Jaundžeikars un Segliņš sastrādājuši. Pareizi viņa dara no tā viedokļa, ka nevar nemītigi iet pret straumi. Skaidrs arī, ka viņa vienkārši kaitina tos, kuri ministra krēslus vienkārši aizņem, neko tā arī nepaveicot. Paldies viņai jau par Lužkova neielaišanu. Tad vēl par rīcību arī Bauskas gadījumā, jo lielie brēcēji aizmorst elementāru lietu, ka viena tiesības nedrīkt ierobežot otra tiesības. Un kas būtu, ja "protestētāju" rīcības dēļ būtu aizsprostots ceļš fūrēm. Kad francūži bija sataisījuši demonstrāciju uz autoceļa pret Spānijas lēto l/s produkciju, pārvadātāji iesūdzēja Francijas valsti par bezdarbību un soda nauda bija ļoti liela jāmaksā. Paldies viņai arī par to, ka sākta pievērst uzmanība policistu valodas zināšanām. diez vai Mūrnieces kundze komentārus lasa, un nav jau arī vērts, tomēr gribu viņai pateikt paldies. Un novēlu tmēr sevi pažēlot. Ja jau nav mums vajadzīgi rīcības cilvēki, nu tad ko... Man pat grūti iedomāties, ko varētu viņas vietā.
viesis
v
Hm, cik es zinu- ostas policijas dēļ ir mainīts likums Par policiju. Vai Lembergam un Ušakovam pēkšņi būtu likumdevēja pilnvaras?? Es būtu kaut ko palaidis garām? :) Par apsardzi- es runāju nevis par konkurenci, bet par peļņas iespēju. Atvaino- manā skatījumā ir stulbi runāt par līdzekļu trūkumu, un tajā pašā laikā labprātīgi atteikties no peļņas iespējas. Par faktiem?- Lūdzu. Sākot no deviņdesmitajiem gadiem, kad policijā reāli strādāja tā sauktie sliktie miliči, kuri 'Mūrnieces kundzei jāizmēž no ministrijas, atklāšanas līmenis ir krities par aptuveni 50%. Šī krišana tik pat stabili ir turpinājusies arī 2009. un 2010. gadā, Mūrnieces kundzes laikā. Pie tam, ja 2010. gadā noziedzības līmenis oficiāli ir krities par 10%, tad loģiski būtu, ja atklāšana saglabātos vismaz iepriekšējā gada līmenī, jo policijai it kā mazāk darba. Taču 2010. gadā atklāšana salīdzinot ar 2009. ir turpinājusi kristies apmēram tādā pašā tempā. Pagaidīsim 2011. gada pirmā ceturkšņa rezultātus, taču pagaidām nav redzami iemesli, kāpēc lai šogad kaut kas uzlabotos. Nu, ja Jūs uzskatāt, ka tas nav iemesls satraukumam, tad okei, es priecājos par optimistiskiem cilvēkiem :))
beta
b
Viss ne tuvu nav tik feini. Nezinu kā darīs Mūrniece, bet domāju, ka viņa uzstās uz balsojumu Saeimā. Pretējā gadījumā demisionēs. Un tieši viņas demisija būs tas, kas vēl vairāk iedragās ne tik daudz Vienotības reitingus, tiem patlaban nav lielas nozīmes, cik kapacitāti. Zaudēt tik spēcīgu ministru, mūsu ministru nabagmājas kolektīvā? Tāpat jau tie, kas kaut ko dara dara, ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi, tā pati Mūrniece, Kampars (kaut elektrības tarifi ir pilnīgs idiotisms!, lai arī saprotu, kāpēc Kampars to dara) un Vilks cenšas. Jā, Ēlerte pagaidām sevi pietiekami labi pozicionējusi. Štokenbergi, pabriki un kristovski rāmi veģetē un saņem algas... Pārējie? Nožēlojamas niecības un instrumenti Lemberga orķestrī...
Parastais
P
Ja ir tik feini ar Mūrnieci kā Tu te raksti, tad vienīgais Vienotības gājiens Dombrovska izskatā ir pierunāt ņemt atpakaļ demisijas rakstu un likt viņai strādāt un ļoti ātri visiem parādīt rezultātu. Saeimas balsojums nepalīdzēs reorganizēt ministriju, to taču Tu saproti. Paskatīsimies gan, kas notiks tālāk, bet pagaidām Linda ir sagādājusi kārtējās nevajadzīgās galvas sāpes Vienotībai. Ministres strauji krītošais reitings nav tas, kas vajadzīgs Vienotībai pirms elektrības tarifu pacelšanās.
pavlovs
p
Mūrniecei sākusies personības dalīšanās, viena puse uzticas savai balsij, otra saeimas balsojumam, un Vējoņa ( hūtes) padomam.
beta
b
Visticamāk, ka Lembergs tiešām grib, lai Mūrniece paliek amatā, un tam ir daudz iemeslu. Viens no tiem, ka Mūrniece viņu pa tiešo neapdraud un reālu atbildību par da jebko Lembergs uzņemties negrib. Ja Linda paliks amatā ar Lemberga atbalstu, priecāšos, ka vismaz šai jomā mūsu vēlmes sakrīt. Vismaz uz šo brīdi. Kas attiecas uz tīrīšanu, tad Mūrniece neko vēl nav iztīrījusi, tikai drusku parotējusi, jo to likums atļauj. Uzticības balsojums ir obligāti nepieciešams, lai noņemtu visādas spekulācijas ap šo tēmu. Kaut vai lai ZZS būtu spiesta skaidri pozicionēties, nevis pļurināt pa kuluāriem... Pareizi dara Mūrniece, ka prasa Saeimas balsojumu. Ne jau visi ir akli, kurli un īsatminīgi. Ja Mūrnieci nometīs ar ZZS palīdzību, tas paliks prātā vismaz tiem, kas domā. Kliedzošo faktu, iespējams, vairs nebūs. Tos vienkārši piesegs, la tādu kā Tu, smalkās maņas neciestu... :) :) :)
beta
b
Nu jā, tā notiek ar daudziem, kā sākas runas par praktiskām lietām, tā uzreiz pretī abstrakta retorika... ------- Tu runā par valsts iekšējās drošības trūkumu, bet nepaskaidro kā šis drošības trūkums izpaužas. Vai tā nav vistīrākā retorika? Tu apgalvo, ka policijas darba kvalitāte un līdzekļu trūkums ir cieši saistīti. Lai tā nebūtu tukša retorika , kur lūdzu, atrodami dati, pētījumi, statistika, ka tas tiešām tā ir, nevis tie ir Tavi pieņēmēmumi. Kur konkrēti, un bez retorikas , lūdzu!? Valstij nav jākonkurē ar privātbiznesu tur, kur privātbizness labi tiek galā pats, un kur ir pietiekoši liela konkurence, kā tas ir apsardzes firmu lauciņā. Tas bija pareizs lēmums. Savukārt, Ostas policiju veido Rīgas pilsēta kā pašvaldība no vienas puses un Satiksmes ministrija no otras puses, un tur nu Mūrniece galīgi neko nevar ietekmēt, arī Dombrovskis nē. Pajautā Ušakovam un Lembergam, kam viņiem Ostas policija? Ja gribi gudri runāt, vismaz elementāras lietas ir jāzina.
Parastais
P
Vēl jau nekas beidzies, Tu pārlieku ātri aizrāvies ar Mūrnieces tīrīsanas spēju slavēšanu. Pagaidām notiek koķetēšana ar demisiju vs saeimas uzticības balsošanu, kurai, kā mēs zinam, hūte ir Lindiņas pusē. Diez ko Tu teiksi tad, kad Lindiņa paliks benķī ar ZZS palīdzību un rezultāti būs tādi paši kā līdz šim?
viesis
v
Nu jā, tā notiek ar daudziem, kā sākas runas par praktiskām lietām, tā uzreiz pretī abstrakta retorika.... Bet nu labi- atbildēšu uz Jūsu jautājumu. Mani neapmierina tas, ka policijas darba kvalitāte acīmredzami krītas, un iemesls tam ir ļoti elementārs- līdzekļu trūkums. Savukārt Mūrnieces kundze tā vietā lai risinātu acīmredzamu problēmu, filozofē, ka vainīga kaut kāda abstrakta demokrātija policijā un sliktās arodbiedrības, kas traucējot strādāt. Tajā pašā laikā- likvidēta valsts apsardze, kas bija reāla iespēja iegūt papildus līdzekļus, tagad šī iespēja ir uzdāvināta privātpersonām. Publiski mums stāsta, ka Latvijā ir pārāk daudz policistu un viņu skaits jāsamazina, tajā pašā laikā tiek radīts tāds bezjēdzīgs veidojums kā ostu policija, kura lietderība no valsts viedokļa ir stipri apšaubām, un kas būtībā ir to pašu trūcīgo līdzekļu sadrumstalošana un izšķiešana. Tas viss ir ministra kompetences līmenis, kurā Mūrnieces kundze nav parādījusi neko izcilu. Bet ja runājam par Jūsu retoriku par drošību- tad jau varam vispār iekšlietu ministriju likvidēt, ja jau drošību tāpat nav iespējams garantēt. Lai iedzīvotāji sargās paši, toties valstij būs bezdeficīta budžets un varēsim jau rīt ieviest eiro... :))))))))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas