Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mūrniece ir par vecāku atbildības pastiprināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
who cares
w
"Piekrītu Mūrniecei. Pieskatīt bērni nenozīmē kontrolēt katru viņa soli un nemitīgi būt blakus. Bērnam ir vajadzīga drošības sajūta, pārliecība par to, ka vecākiem nav vienalga, kur viņš ir, ar ko ir un ko dara." === Tad, ko Tu īsti dari? "Piekrīti Mūrniecei" vai tomēr savai teorijai? Par drošības sajūtu - tas laikam ir pasākums, ko bērnam rada līdz gadiem 5-6, pēc tam to vienkārši uztur, bet tas ir pedagoģijas, nevis administratīvs jautājums, un to nav iespējams reglamentēt tiesu aktos. Vai tomēr "Ja kopējais vecāku zvanu skaits saviem bērniem mēneša laikā ir mazāks par MK noteikumos par drošības sajūtas radīšanu noteikto minimumu, tad vecākiem piemēro 50 LVL naudassodu. Ja pārkāpums pusgada laikā atkārtojas, tad piemēro 100 LVL naudassodu. Ja pārkāpums gada laikā atkārtojas 5 reizes, tad lietu skata vietējā bāriņtiesa."
jautājums
j
Pieskatīt bērni nenozīmē kontrolēt katru viņa soli un nemitīgi būt blakus ---------------------------------------------------- ---------------- Un ko tad tieši tas nozīmē? Jo ja jau grib piemērot sodus, tad gan vajadzētu būt pilnai skaidrībai, ko tieši tas nozīmē. Un Jūs esat pārliecināta, ka šo lietu var atrisināt ar normatīvajiem aktiem un sodiem ? Nu un kādus sodu Jūs piedzīsiet no sociāli nelabvēlīgas ģimenes, vai bezdarbniekiem, vai mammas, kura viena audzina bērnus ? Un kurās bērni jau tā dzīvo pusbadā...Vēl atņemt naudu ? Bet nelaimes un traumas var gadīties pat vislabvēlīgākajās ģimenēs, kas par bērniem pat par daudz rūpējās .
Mao
M
Protams, tas ir labs temats diskusijai par vecāku atbildību kā tādu. Tomēr ir arī tāda lieta, ka veselais saprāts. Patiešām šaubos vai daudzi vecāki var izstaigāt līdzi savām atvasēm visur un vienmēr līdz pat 14it gadiem. Protams, bērni ir jāuzmana, bet nedrīkst arī krist galējībās, kas vēlāk izrādās lāča pakalpojums pašam bērnam. Domāju, ka IeM varētu daudz darīt, lai uzlabotu apkārtējās vides drošību kā tādu. Iespēju vēl ir daudz un liela daļa no tiem neprasa milzīgus ieguldījumus, vien labu gribu un veselo saprātu.
inese
i
Piekrītu Mūrniecei. Pieskatīt bērni nenozīmē kontrolēt katru viņa soli un nemitīgi būt blakus. Bērnam ir vajadzīga drošības sajūta, pārliecība par to, ka vecākiem nav vienalga, kur viņš ir, ar ko ir un ko dara. Strādāju ar bērniem vairākus gadus un esmu neskaitāmas reizes pārliecinājusies, ka tie bērni, kuriem vecāki biežāk atbrauc pakaļ, piezvana pa dienu, atgādina par treniņiem, pajautā, kā gāja, interesējas par to, kā bērns uzvedās, brīvajā laikā paši ir kopā ar bērnu, šie bērni daudz retāk iekuļas nepatikšanās, lai gan tāpat dienas lielāko daļu pavada bez vecākiem. Vēlāk, kļuvuši pusaudži, kad parasti mazinās vecāku autoritāte, grūtību brīžos viņi daudz biežāk tomēr vēršas pie vecākiem, jo ir dabiski izveidojusies spēja uzticēties viņiem un pārliecība, ka viņi nav tikai nasta vecākiem, ka vecāki ir patiesi ieinteresēti bērnu labumā. Latvijā jau nu noteikti bērni nav par daudz pieskatīti.
...
.
Brīnos, kā esmu izdzīvojusi, kā izaudzinājusi 3 bērnus, kā viņi izdzīvojuši un tiek galā bez manas uzraudzības arī būdami pieauguši. Tiešām brīnos. Kokos kāpu, pār žogiem rāpos, reizēm kritu, dažkārt nepamanīju, ka vakars jau klāt un sen jābūt mājās. Gadījās pēriens, gadījās pēriena draudi. Pulksteņa nebija, mobilā nebija. Atbildība gan. Visstingrākie bārieni - par "stulbumu". Tas nu gan bij negods. Gandrīz vai žēl tagadējos bērniņus.:)
IncParaac
I
alias 10:30"Nu redziet, Mūrnieces kundze, Jums bērnus pat uz skolu ved Jūsu personīgā apsardze .. ..Varbūt JL varētu būt tā partija, kas beidzot(???) aktualizē jautājumu par to, ka ar steigu jāatjauno nopietns valsts finansējums(???) bērnu un jauniešu nodarbēm? " Redziet "alias" - Bendikmārči, borofkovi, birkafi - "dega taisnīguma gunīs" un plosījās, kad Premjers Einārs Repše -pirms sešiem gadiem lika ministriem taupīt budžetnaudas tēriņus "modinot zvēru sevī", bet - spēt - taupīt - vai meklēt citu darbu ... Tad - NEO uzrādītās algas - tagad - viss neizsauktu to - kā tagad jūtamies - to uzzinot. "Otkatam" - ar' nebūtu kur paslēpties un Ozols - zīles birdinātu kamerā ar Miķelsonu uc Bodēm, Sončikiem. Lai Die's palīdz Airodium pa Ķīnu! Maamiņalgas būtu - no kā maksāt, piemaksāt par privāto b/dārzapmeklēumu. Sakiet, "alias", roku streipistiem, ēlertēm, kik/rik - paspiestu - vai noraidītu?
XXL
X
Tas fantāzijas un izdomas trūkums ir vienkārsi šokējošs. Visām problēmām ir viens risinājums -sodīsim!
Pūce
P
Mani vecāki strādāja un un neviens mani īpaši nepieskatīja .7 gadu vecuma tuvējo mežu vairāku kvadrāt kilometru platuma pārzināju labāk par vienu otru mednieku.protams gadījās apmaldīties,bet tas iemācīja atbildību par katru savu soli. Vienkārši žēl skatīties uz tiem ļoti pieskatītiem bērniem,tiem bieži arī pieaugušā cilvēka dzīvē vajag kādu vadātāju. Vēl es pat nevar'ēju iedomāties situāciju ka pirmajā klasē man kāds sagaidītu pēc skolas,protams bija arī situācijas kad bija jāmūk no sliktiem onkuļiem. Esmu priecīga ka man no bērnības dota pastāvība ,vēlāka dzīvē iegūtā prasmei pašai pieņemt lēmumus ļoti noderēja.
jautājums
j
Un kā Tu iedomājies normatīvajā aktā noteikt to vektora noteikšanu ? Kā ? Gribi gadījumu no dzīves ? Mamma, kas netika galā ar sava dēliņa pusaudža , līdz 14 gadiem, tieksmi pēc patstāvības un brīvības, kas izpaudās klaiņošanā, dzeršanā, pīpēšanā, skolas neapmeklēšanā, sīko nopēra ....ar siksnu. Bet sīkais bija skolā apkalts, zināja viņam ir viņa bērna tiesības, un uzrakstīja policijai iesniegumu par vardarbību ģimenē...Mamma dabūja krimināllietu ! Man paziņa bija šokā... viņas 3. klases skolnieks, kas mācās ļoti prestižā Rīgas skolā, ar klasi bija izdzīts arā grābt lapas. Sīkie bija pazvanījuši uz 1188 , un noskaidrojuši , vairs īsti neatceros vai nu Tiesībsarga vai vai šitās pašas Riekstiņas kantora, telefonu , piezvanījuši , lai noskaidrotu-un ko nu viņiem darīt, jo viņu bērnu tiesības tiek pārkāptas. Tur bija ieteikuši , lai zvana vecākiem. Vecāki , protams, nomulsa...Jo sīkajiem pat nevar pateikt, lai beidz muļķoties, ka dabūs pa ausīm. Principā, tas Riekstiņas kantoris jau sen bija jālikvidē kā ideoloģiski kaitīgs. Jo bērniem tiek pastiprināti borēts, ka viņiem ir tiesības, pilnīgi nepieminot, ka ir arī pienākumi!
who cares
w
liecies ka nu ar tām Gardas ne-kazām mierā. Tiesa pateica, ka kazas šīs nav. Esam noskaidrojuši, paldies. Jautri, protams, ka Tu Bendiku saisti ar Streipu. Pirmējam tas varētu ļoti patikt :)
who cares
w
Nez, gāju gan uz jūru, gan uz upi. Peldēt mācīja skolā no 2. klases. Līdz tam "plunčājos". Ja tā vietā, lai "aizņemtos" (Haka Fina stilā) pāris kartupeļu cepšanai ugunskurā, man kaut kādas līdzīgas lietas būtu jāizdzīvo, spēlējot "Wii", liekas, ka bērnību varētu uzskatīt par "mazāk izdevušos". 13 gados ar klases džekiem pirmoreiz "gājām" (vairāk bija braukšana ar busu) pirmajā diennakts pārgājienā, kas arī bija saistīts dažiem riskiem, etc. == Tas, ka dažas māmiņas savus "cālīšus" vēlas auklēt līdz sirmam vecumam, ir zināms, bet tas nav jāpadara par normu.
IncParaac
I
1 Hmmm 10:24 - kā pašai ar atbildību.. 2 jautājums 10:28 - Nū...pašai ar atbildību viss kārtībā. Jo ir dienesta mašīna un šoferis, kas par nodokļu maksātāju naudu bērnus uz skolu izvadā 3 alias 10:30Nu redziet, Mūrnieces kundze, Jums bērnus pat uz skolu ved Jūsu personīgā apsardze .. ..Varbūt JL varētu būt tā partija, kas beidzot(???) aktualizē jautājumu par to, ka ar steigu jāatjauno nopietns valsts finansējums(???) bērnu un jauniešu nodarbēm? .. Komentētāji Tīmeklī! Atbildīgi esam - šeit? 1. un 2. un 3. streipists/bendiķitis - aplipinājies ar grūšgalvību? Tika d.... p..... Streips un viņējie var stenēt "taisnīgumā" :"Par - manu -no-dok-ļu max-āt-āju naudu - ministre vadā sa-vus bērnus uz skolu?"(Linda maksā par to!) Streipjaunkungs Latvijas Valsts radio, LTV-1 - pievaimanā kā savu privāto :"Par manu naudu! Kauna ministrei nav .." Streipam nebija kauna gadiem vazāties pa tiesām pierādot, ka "tiesīgs" nosaukt sievieti/māti/žurnālisti - par kazu. Valsts Radio ēterā ! Gadiem - māte spiesta skaidrot Latvijas tiesās: "Kazas ne mēs! Streips pats - āžmīlā kaist! Sievietes kā konkurentes - nāvīgi neieredz!" Ga-diem ... Apsaukātās žurnālistes bērniem - tāpat kā maniem, kā ministres Lindas Mūrnieces bērniem - tam ālavnieku d.... p......m uc. "citādajiem" - vecuma pamperu apmaiņa - būs jāapmaksā ? Kāpēc Valsts Radio - apmaksā māmiņu necienītājus, streipistus? - -- Slav-venais Meln-alksnis ... (poličarodbiedrītis gaida krūmos ar Minox fočēt Lindas bērnus no auto kāpjam) Meln-alkšņa bērni lep-p-p-pni stā-stīs .. Ko gan? "Pašu Mi-nis-te-ri - ķēra .." .. Likvidēt ta-ā-du Policijas augstskolu - kuras pasniedzēji kopā ar tās beidzējiem tik acis bolīt spēj - "Kā - Lat-vi-ja - o-ku-pē-ta bija? - tādu augstskolu likvidēt tur va-ja-ga Kram-pi! Ministrei Lindai Mūrniecei - tāds Krampis ir! To nu - anonīmie - "ar Cāļ' iekš' " - lēti nepiedo ... Ne streipisti, ne bendiki, ne citi bandīti ar poličakadēmijas diplomu!
ušķis
u
Tādas ainas,kā Latvijā -neredzēsi nevienā Eiropas valstī-10 gadīgi vieni paši staigā pa tirgu,vakaros pa guļamrajoniem staigā bērni no 7-12 gadi vieni paši,tādi paši pa ielām bariņi vazajas bez neviena pieaugušā...Jau sen būtu vecāki noštrāfēti uz labu summiņu! Bet pie mums,-kas bērni,kas mājdzīvnieki,-viss pie vienas vietas,ka tikai meksikāņu seriālus netraucē skatīties!!!
Ērglis ar nagiem
Ē
Tajā konkrētajā jūras gadījumā vektors pat netika piefiksēts.
who cares
w
"uzmanīja, kurp dodos" === Tas ir nedaudz kas cits. Kustības virziena vektora piefiksēšana nav "pieskatīšana".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas