Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mūrniece: Nauda medicīnai ir pietiekami

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
WALA
W
Varbūt būsim tomēr mazliet objektīvāki, neba nu oranžie vieni paši veselības nozari ir sačakarējuši !!! Tas ka jamie visu darīja "ar vērienu", vai citā gadījuma nedarīja neko - fakts, bet naudas aprites bezsistēma "iedibinājās" jau daudz agrāk un sliktākais ka "Zelta rokas" kurš mēģināja kaut ko mainīt konkrēti dabūja ieraut asti - protams pats vainīgs, bet nu tas parādīja to ka neba nu politiķi un TP ir vienīgie "sliktie" !!!
tresdala algas
t
nauda ir pietiekosi, bet piemeram, neviena kompjuterizmeklesana normalam cilvekam bez apdrosinasanas nav letaka par 30 ls plus vizite pie daktera 15-25 ls , varbut kada analize un bez 80 ls cilveks no klinikas iziet nevar!!! taa ir tresaa dala no videjas algas! Viens daktera apmeklejums!! orandzie ir taa visu medicinu sagandejusi, ka , ja vinus tiesatu, japiespriez butu naves sods, jo taa tacu ir cilveku veseliba!!!
bepe
b
Jā - padomes, valdes u.tml. veidojumi ir Latvijas sērga! Tur aiziet milzu nauda! Konkrēti: Liepājas Piejūras slimnīcā (onkoloģija, psihiatrija) valdes pr-tājs, TRAMVAJU PARKA VADĪTĀJS, kā rāda viņa ienākumu deklarācija par 2009.gadu, saņemis vairāk nekā 23 tūkstošus latu. Un to nopelna medicīnas profāns! Par ko?!!
T
Latvijā slimnicās sapirkta vājprātīgi dārga un smalka medaparatūra, kas ar zirnekļa tīkliem apaugusi stāv ...noliktavā. Joprojām slimnīcu NEĀRSTI - administrācijas, valžu lohi - saņem algas TŪKSTOŠOS... 20 gados LV ir tā SAJĀTA medicīna, ka tikai lielākajam KROPLIM varētu atkārties žoklis ATŅIRDZIENĀ pret L.Mūrnieci, kura patiešām dara ko var! kā 1) ko vajadzēja izdarīt Mūrniecei - balināto tp padauzu nevajadzēja apstiprināt inf.centra direktores amatā, kuram padauza no ministrijas budžeta NELIKUMĪGI piešķīra vismaz 10 miljonus ...tur ož pat krimatbildība!
O
O
Un jāsaprot, kas tiek domāts ar "Pietiekoši". Kāds ir atskaites punkts? Ja "pietiekoši" ir neatliekamā medicīniskā palīdzība, lētāko (t.i., Indijas un Krievijas, reizēm arī Latvijas) zāļu kompensācija, primārā aprūpe, kas pieejama, stāvot rindā mēnesi, tad varbūt līdzekļi ir pietiekami. Bet, viņi var izrādīties pietiekami uz papīra, jo tie, kas netiks pie ģimenes ārsta, ļoti bieži klūs par akūtiem pacientiem, lietojot lētas zāles, būs biežāki slimību paasinājumi un blaknes, un plānveida aprūpes neapmaksāšana (piem, plānveida trūces operācija) beigsies ar to, ka slimnīcās pieaugs akūtu pacientu skaits, kuru ārstēšana ilgtermiņā būs DĀRGĀKA nekā plānveida ārstēšana. Tur jau tā lieta, ka nemediķis šo matemātiku nesaprot.
Olis
O
Naudas medicīnai būtu pietiekami, ja to labi, prātīgi un racionāli apsaimniekotu. Nesenā sarunā ar bij. ministri Rozentāli teicu, ka man būtu grūti līdz rudenim vadīt arī tik sarežģītu sistēmu kā Veselības ministrija, uz ko viņa atteica – kas gan tur sarežģīts, jāprasa tik papildu līdzekļi no valdības, un tad viss notikšot! ---------------------------------------------------------- --- TP balinātās govs Rozentāles STULBUMS ir vnk neaprakstāms! Un vēl tāda idiote bija ielikta par ministri! Nonsens!
O
O
Nevajag tik muldēt. Šobrid mes vēl neredzam, ko līdzeklu apgraizīšana ir izdarījusi veselības aprūpei, jo tas ir ilgtermiņa process. Slimības nesaasinās vienā dienā. Varbūt Mūrniecei daļēja taisnība par nemediķi, jo viņš varbūt lietas redzētu nedaudz no malas, un papurinātu dažu vecu ierastu sistēmu, kas darbojas automātiski un īstenībā ir greiza, bet es uzskatu, ka ministram jābūt mediķim, lai nemediķim nevajadzētu mācīties daudzas lietas no jauna, kas reāli nav iespējams, jo ārsti to ir apguvuši 10 gadus. Bija mums viens nemediķis veselības ministrs no TP un manuprāt vinš bija tas, kas visspēcīgāk lobēja Stradiņus un jaunas aparatūras iegādi visā Latvijā salīdzinājumā ar ministriem-mediķiem. Daudzi gudri speciālisti vienkārši negrib iet par veselības ministru, jo saprot, ka par šo naudu nevar nodrošināt to, ko valsts garantē. Nu, kā var no 4 kartupeļiem pabarot visu ģimeni - nu, nevar!
pensionare
p
nav jau vienigais jelgavnieks,kas baz kabatas,vairak 3-4x tadas algas saraus,bet privato praksi nedibina,jo tad jau jamaksa par telpam utt.,kadel,ja to visu var terejot valsts naudu.Piedevam ir rinda dakteru pie kuriem neies-gan attieksmes zina,gan vajas profesionalitates del.Gods un ciena tiem profesionaliem,kas ari nav mazums,kas pelnijusi lielas algas un ir apzeltami.Liela dala patiesibas ir ari Murniecei,ka tiesi vadibas grozi dodami godigiem un spejigiem administratoriem,lai valsts naudu novirzitu pareizi,nevis izsaimniekotu.Vai vel vajadzes 20 gadus?
AD
A
"Nauda medicīnai ir pietiekoši, bet lai parāda reāli kur un kam tā aiziet" ---------------------------------------------------- ----------------------------------------- Tad jau izskatās, ka par ministru derētu ne dakteris un ne administrators, bet izmeklētājs.
sesks
s
Jaa, un kad Latvija vairs nebus arstu, tad atnaks Toms un mus pie tiem smalkajiem aparatiem pieslegs. Vel veiks bezmaksas diagnostiku par to, pie kura tik slegt. Prieks kam mums dakteri? Pietiek ar Tomu un tehnologijam.
Zinu
Z
Nauda medicīnai ir pietiekoši, bet lai parāda reāli kur un kam tā aiziet
Nomalietis
N
Pamatā visa nauda, kas paredzēta veselības aprūpei, tiek koncentrēta Rīgai.Galīgi neveic plānošanu pēc reālas saslimstības.Baidos, ka šo apburto loku neviens nepārraus.Jo, nav jau arī vēlēšanās to darīt.
klusais
k
Runa par to , ka VM jāvada administrātoram nevis dakterim ir veca kā pasaule. Tāpat atceroties pagajušogadu , piezīme par Rozentāles pamācībām ministrijas vadībā , liekas pilnīgi ticama. Domāju ,ka veselības aprūpē dzīvo pēc principa - tērējam cik vajag, ja pietrūks sāksim gauzties , ka viss iet posta un tauta mirst.
dzeris - Toms
d
Jā, smalka un dārgaaparatūra vajadzīga, bet, ne jau katrā slimnīcā, un ne tādā daudzumā, kur tā vai nu stāv lielāko daļu neizmantota, vai to var izmantot tikai par pilnu samaksu, jo valstij ir nauda aparātiem, bet, nav nauda, ko maksāt , lai nebūtu rinda, un aparāts būtu noslogots.
Toms
T
"smalkie aparāti" un tukšpauru nīstās vakcīnas ir izglābuši un ar laiku izglābs vairāk dzīvību nekā "neaizstājamie un superizglītotie" ārsti, kuru "kompetenci" un "inteliģentās" sejas var novērot tautas balss viģikā no Jelgavas slimnīcas. To sauc par tehnoloģisko progresu. Labāk būtu domājuši par to, kā latviešu zinātniekiem vairāk patentēt šos "smalkumus" un kā panākt, lai latviešu firmas ražotu medicīnas tehnoloģijas, nevis mēs sūtītu desmitiem miljonus uz ārzemēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas