Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Nācija nav Ņūtona likums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
BALTS
B
Beidzot es no Zandera sagaidīju normālas pārdomas, ko gan par publicistiku nevar saukt jo nav salīdzinošā pētījuma ar faktiem, bet ir piemēri un tas jau ir labi! Zander es sapratu ko tu ar smalku inteliģenci, baidoties dabūt pa asti , gribi pateikt ! Nu par daudz nacionālisma, kam nav seguma ne finansiāla ne prāta ziņā un par daudz lepnības un stulbuma ir latviešos, ka vienā dienā visi būs pie sasistas siles reāli ….un pa skarbo !!! Un viss tikai sava stulbā kašķīgā rakstura un kompleksu māktu darboņu dēļ, kas sevi sauc par patriotiem, bet ir niecības !!! Viss jau notiek drīz viņiem nebūs ko ēst ….un tad nu rēķins tiks piestādīts !!!
ir jau tā
i
Ja mēs savu etnisko piederību uzskatām par vērtību, tad tā ir jākopj kā iespēja, kuras var arī nebūt. ----------- Labi teiks. Bet etniskās tīrīšanas piekritēji valsts policijā domā savādāk.
nedomātājam
n
un kurš tad gatavojas atjaunot šos 'braucienus"? Biškekas nacionālā naida centrs nekad nav izcēlies ar saprātu, bet ar katru nākamo vēlēšanu kampaņu jūsu priekšvēlēšanu spams kļūst arvien primitīvāks un stulbāks.
nedomātājam
n
Vai biedrs melis var parādīt vienu uz Krieviju aizdzītu krievu vai varbūt tomēr pārtrauks melošanu? Tagad tāda modes lieta, jo stiulbāk melot jo labāk? Un pie viena pakurināt nacionālo naidu, bļaustoties par kuršu vikingiem?
to >>nedomātājam
t
Tā ir apmaksāta melu kampaņa. Bet meliem tomēr kājiņas ir īsas ;-)
  • 0
  • 0
domaataajs
d
domājams, ka uzsvars būu jāliek uz to, kas teikts noslēgumā - jākopj. Tāpat, ka dārzs ir jālaista, jāmēslo un jāsargā no kaitēkļiem, tā arī mūsu etniskā piederība. Uzreiz gan nevajadzētu tā primitīvi pateikt, dzenam kreivus uz Krieviju utt.. Jāsāk ar mazumiņu - sakārto sevi un ģimeni un tad skatīties plašāk. Tāpat viss, kas ir etniski daudz maz pieskaitāms mūsējam, diez vai ir kas tāds, ko pat domās vajadzētu atjaunot, piemēram, izslavētie kuršu braucieni uz tuvējām ziemeļvalstīm pasirot. Bet varbūt tomēr ne, kādi esam - tādi esam. :)
Ieva
I
Un slavenie latvieši? Protams, šaurās jomās informācija izplatās: re, uz Orgsintēzes institūtu krievi raujas, lai gan gan jau viņiem tur Maskavā/Ļeņingradā ir tā pati orgsintēze....Vai cita joma: Skyforger kļuva atpazīstams bez visādām tur eirovīzijām....Šis tas atradīsies. Tikai ko iesākt, ja cilvēkam neinteresē organiskā sintēze, nepatīk fokmetāls, ir pie vienas vietas tas ko dara Mariss Jansons vai Hermanis? Vienkārši pateikt, ka ja jau tu tik stulbs, tad baigi man tevi vajag?
Ieva to Ivars Graudums
I
Vai, pavisam vienkārši: suvenīri. Aplūkojām ar māsu piedāvājumu un, piemēram, nekādi nesapratām, kas bija domāts ar : Latvija, zeme, kur rakt? Turklāt suvenīriem vispār būtu jābūt ārzemnieku valodās, bet no tā ir "I love Riga/Latvia/Caks" ar sirsniņu love vietā. Varētu domāt, ka ārzemnieki tās sirsniņas vēl nav atskatījušies....
Iev to Ivars Graudums
I
Bet mūsdienās akmens vietā, protams, ir internets, bet tur ar informāciju ir švaki. Īpaši Latvijai specifisku, pieejamu divās vai vairākās valodās. Es, piemēram, tā vienkārši gribēju uzzināt kādās valodas ir Čaks tulkots un izlasīt kaut pāris dzejoļus....
Ieva to Ivars Graudums
I
Plika valoda ir bezjēdzīga. Mazākais vajag pāris tekstus akmenī iekalt, lai pēc tam arheologiem būtu ko pētīt un taisīt teorijas, ko pēc tam nākamie arheologi apgāzīs.
Marika
M
reizēm liekas, ka mēs esam uz bezdibeņa malas un plēšamies, nemanot cik tas ir nopietni.
Ivars Graudums
I
Parasti ir taa, ka piederiibu naacijai un taas izdziivoshanu noteic tiki valoda. Taadeelj jau buutu ljoti svariigi lai Latvijas skolaas visas maaciibas notiku tikai latvieshu valodaa. Lielaas naacijas sho aksiomu instinktiivi saprot, tikai latvieshi vienmeer runaa par "etniskiem latvieshiem".
Kaspars Gasūns
K
Uz ko balstās apgalvojums, ka izdzīvošanu nosaka tikai valoda? Uz intuīciju? Vispārīgiem salīdzinājumiem ar francūžiem?
  • 0
  • 0
Ieva
I
Nācija ir ne tikdaudz atkarīga no skaita, un arī ne no vides, kurā dzīvo, bet no savas produktivitātes (kas nav sinonīms vaislībai)! Bet kamēr galvenais identificējošais faktors būs: vai mēs nabaga okupētie, mūs tā ir mocījuši, būtu kaut pareizie okupanti to darījuši....Tad nelīdzēs pat tas, ja kāds aizvāktu visus nelatviešus! Pat elementāri sīkumi: nesen, piemēram, skatos teātra izrādes ierakstu, laba izrāde, tikai, redz, diženās nācijas valsts televīzija bija par slinku, lai to ierakstu iztīrītu no fona trokšņiem, tāpēc, piemēram, grīda daudzviet skanēja skaļāk par aktieru teikto!
ieteikums naida kurinātājai
i
Ja jau tu, viltus latviete, esi norūpējusies par vides kvalitāti, tad pārtraucot nacionālā naida kurināšanu Dienas portālā tu šo kvalitāti kaut nedaudz, tomēr uzlabosi.
  • 0
  • 1
zvirbulēns
z
Tad ir jākopj. ------------------------------- Kā to kopt, tik lielais jautājums!
Andris Doveiks
A
Piekrītu, ka "kopumā pamatnācijas stāvokli vairāk ietekmē dzimstība un emigrācija". Labāk vai sliktāk par šīm abām tēmām tomēr vairāk runā tie paši it kā neiecietīgie, kas savā retorikā spēj pacelties virs budžeta ekseļiem. Zinot, ka Latvijā un tai pašā Krievijā, kur mums vairāk kā 200 gadu domāšanas vēsture, pacelties virs no zīmē ļoti riskēt. Lai vienotos par nācijas dzīvošanu un izdzīvošanu, nevar par to runāt nāciju vispār nepieminot.
Sandris R.
S
Kad laba oma, var apsvērt aksiomu, ka mainoties videi, mainās arī kaut kādi esamības likumi. Kvantu fizikā Ņutona likumi nedarbojas :)) Tieši tāpat kā cilvēcei virzoties pa laika upi mainās navigācijas prasības, taču nāciju transformēšanās un pat izzušana to virzību neaptur (kur patlaban feniķieši, šumēri u.c.?). tāpat kā Hutlerri un Staļini nāk un iet, bet trautas paliek :))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas