Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nacionālais teātris: spridzināšana "Maksa un Morica" reklāmā ir butaforisks paņēmiens blēņu attēlošanai

Nacionālais teātris noliedz, ka jaunās izrādes _Makss un Morics _nedarbi ir pielāgoti mūsdienām. Tāds viedoklis radies portāla Diena.lv lietotājiem, skatoties jaunās bērnu izrādes reklāmas rullīti televīzijā. Reklāmā redzams, ka puikas sarīko divus sprādzienus, uzliesmojot spožai ugunsbumbai. Viens no spridzekļiem tiek iemests Nacionālā teātra durvīs. Tā ir blēņošanās, pārliecību pauž teātra preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

"Izrādes Makss un Morics reklāmas klips tika speciāli veidots, lietojot tiešus un nepārprotamus butaforiskus paņēmienus, lai radītu iespaidu par blēņošanos nevis dzīvē, bet teātrī," viņa paskaidro reklāmas rullīša saturu. Izrādē puikas nepārvēršoties par mazajiem teroristiem – viņi esot tikpat nešpetni blēņošanās meistari, kā Vilhelma Buša literārajā darbā.

"Iesakām salīdzināt reklāmas klipa noskaņu ar to, ko ik vakaru mūsu bērni redz gan ziņās, gan citās televīziju piedāvātajās programmās. Un pēc tam izdarīt secinājumus par to, kas ir vardarbīgs pret mūsu bērniem un kas nav," aicināja I.Vasiļjeva.

Eksperts portālam Diena.lv pēc reklāmas noskatīšanās vērtēja, ka risks, ka bērni sāk atdarināt dzīvē redzēto uz ekrāna, ir tikai gadījumā, ja viņiem nebūs ar ko dalīties savās emocijās un pārrunāt redzēto.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

Izrādes "Makss un Morics" reklāma

ffgf

Vērtē psihoterapeits Gatis Bušs

"Pasaule ir tāda, kāda tā ir, tur ir daudz labā un tikpat daudz arī sliktā. Pieaugušajiem ir gana daudz pieredzes, lai mēs varētu atšķirt vienas lietas no citām. Ja mums vēl šādas pieredzes nav, tad ir vajadzīgs kāds cilvēks, ar kuru es varu dalīties savos iespaidos, ar ko kopā domāt par redzēto, lai tādējādi pats nonāktu pie tā, kas ir labi un kas ir slikti.

Ja bērnam nav neviena pieaugušā blakus, ar kuru apspriest redzēto, tad klips varētu būt bīstams. Ja neviena nav blakus, tad bērns tā arī var palikt savā bērna līmenī un nekad no tā neizkāpt, un spēt tikai atkārtot redzēto.

Maksim un Moricam diemžēl nav blakus vecāku, un viņi dalās tikai viens ar otru, papildina tikai viens otru. Labākajā gadījumā viņi kļūs par labiem dēkaiņiem, bet sliktākajā gadījumā par cilvēkiem, kam grūti iekļauties sabiedrībā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas