Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nacionālais teātris: spridzināšana "Maksa un Morica" reklāmā ir butaforisks paņēmiens blēņu attēlošanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kioto
k
Izskatās, ka daži mūsu sabiedrības pārstāvji ir vai nu īpaši neapdāvināti, vai apņēmīgi atražo stereotipu par tipisko mūsdienu latvieti - gaudens un sasmacis rūdzējs, kas problēmu atradīs pat teātra izrādes reklāmā. Kā vispār var ienākt prātā, ka šāda reklāma var aicināt bērnus uz vardarbību?! Vai tiešām daži uzskata, ka Latvijas bērni ir trulākie pasaulē, un nespēs nošķirt pasaku no īstenības (šķiet, kādreiz skolā man mācīja, ka spēja abstrakti domāt ir viena no galvenajām īpašībām, kas atšķir cilvēku no dzīvnieka...)? Interesanti, kam gan būtu jābūt attēlotam "ideālā" reklāmā šo dažu vientiešu izpratnē? Rātniem pionieriem, saņemmētiem matiņiem un biezu, pusizlasītu grāmatu azotē? Manuprāt, reklāmā ir izmantoti izrādes saturam un mērķauditorijai perfekti piemēroti izteiksmes līdzekļi.
labvēlis
l
Vietējās reklāmas diezgn bezgaumīgas, brīžiem piedauzīgi rupjas. Sliktas gaumes paraugs. Ierosinu uz laiku slēgt vietējos rekl kantorus. Lai atpūšas, paskatās citu, spējīgāku valstu ražojumus. Vismaz pa to laiku ļaudis varbūt ieraudzīs ko noderīgāku prātam.
Ķiksis
Ķ
Forši puikas un forša reklāma.
Morics
M
Vai tiešām diena.lv tikko izdzēsa mūsu komentāru? Kāpēc?
Kaspars Gasūns
K
Cilvēkiem patiešām ir problēmas ar humora izjūtu un, šķiet, veselīgu attieksmi pret dzīvi kopumā. :D Reklāma super! Sen neko tik sakarīgu nebiju redzējis. Vismaz man kā pieaugušajam patika. Bet tie morālisti, pūristi un politkorektie ir lai iet ratā! Viņos dzīvības tāpat nava.
humors un satiira
h
Lai domaatu, nav jaabuut nekaadam analiitikjim, pietiek vienkaarsi draudzeeties ar galvu. Paargudri analizeet vareesi tad, kad/ja buus jaaizveelas, leekt pa peedeejaa staava logu un nosisties vai dziivam sadegt. Skanees ciniski un briesmiigi, bet tauta, kas te un tagad, uz savas personiskaas aadas neparedz briesmiigu nelaimi, saak domaat, ka taadu nemaz nav, tas viss tikai TV sovi.
humors un satiira
h
Stulbumam tautiibas nav. Gan latviesi, gan krievi, gan briti var vai nu buut stulbi vai nebuut. Un t:s. modernaa maaksla iznaak vienaadi stulba gan Latvijaa, gan krievijaa, gan Eiropaa.
humors un satiira
h
Ceru, ka tev nekads dziivee nebuus jaanonaak situaacijaa ar reaalu spridzinaasanu, kur vareesi noveerteet, cik tas viss humoriigi, seviskji ja viens no cietusajiem buusi pats.
Plikausis
P
Es sho reklaamu nu nekaadi nenosauktu par humoristisku. Kaarteejais latvieshu meesls, atvainojiet. Diemzeel liidz krievu vai britu humoram mums veel augt
ab
a
Ja nu kaut kas apdraud mūsu bērnus, tad tas ir pieaugušo absolūtais humora izjūtas trūkums! Kritizē butaforisku uguņošanu, bet paši izgāž tādu žulti, pēc kuras divus gadus zāle neaug...
Senais>mote
S
Paskat, atkal kāds , kas nesaprot, toties dedzīgi iekrīt galējībās. Vai pats aptveriet cik dīvains, ja ne smieklīgs, ir Jūsu komentārs par vienkāršu skaidrojumu citam, kam nepatīk Buša sacerējumi? Es pat savu vērtējumu nepieliku, vai man patīk , vai nē.
mote
m
Jā, jā! Grimmi arī sadisti un slavina kanibālismu. Vajag aizliegt. Kur skatās tikumības policija un bērnu aizsargi. Grāmatas sadedzināt publiski, visu bērnu klātbūtnā. Varbūt pat pirms tam sabiedrisko tiesu sarīkot. Lai redz, kas slikts Latvijas bērniem tiek nodarīts!
Grauds
G
Ir sarūpēts solījums blēņdariem Nac. teātra gaumē, ne jau bez viņu ziņas, kas tomēr nenozīmē, ka izrādē arī viss būs pē principa - uzšauj gaisā. Bērnu izrādes ir gaidītas un vajadzīgas. Veiksmi!
runčuks
r
apsmieties kur tas latvietis pareizs un gudrs. reklāmas speciālists ,bērnu superaudzinātajs,terora analītiķis un tā uz priekšu. Varbūt bernībā paši tā pamazāk pasakas palasījuši un tā iztēle tāda apcirpta!
direktors
d
jaaa jaaa ! un veeel arii maksu un moricu izceps iistaa Skorderdienu kraasnii :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

Izrādes "Makss un Morics" reklāma

ffgf

Vērtē psihoterapeits Gatis Bušs

"Pasaule ir tāda, kāda tā ir, tur ir daudz labā un tikpat daudz arī sliktā. Pieaugušajiem ir gana daudz pieredzes, lai mēs varētu atšķirt vienas lietas no citām. Ja mums vēl šādas pieredzes nav, tad ir vajadzīgs kāds cilvēks, ar kuru es varu dalīties savos iespaidos, ar ko kopā domāt par redzēto, lai tādējādi pats nonāktu pie tā, kas ir labi un kas ir slikti.

Ja bērnam nav neviena pieaugušā blakus, ar kuru apspriest redzēto, tad klips varētu būt bīstams. Ja neviena nav blakus, tad bērns tā arī var palikt savā bērna līmenī un nekad no tā neizkāpt, un spēt tikai atkārtot redzēto.

Maksim un Moricam diemžēl nav blakus vecāku, un viņi dalās tikai viens ar otru, papildina tikai viens otru. Labākajā gadījumā viņi kļūs par labiem dēkaiņiem, bet sliktākajā gadījumā par cilvēkiem, kam grūti iekļauties sabiedrībā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas