Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Nacionālās drošības komisijā Elksniņa vietā virzīs Agešinu

Apvienība Saskaņas centrs (SC) darbam Saeimas Nacionālās drošības komisijā (NDK) deputāta Andreja Elksniņa vietā virzīs SC frakcijas priekšsēdētāja biedru Valēriju Agešinu.

Agešins aģentūrai LETA sacīja, ka SC nolēmusi virzīt jaunu kandidātu NDK, jo tika saņemti signāli, ka Elksniņa mēģinājums pārsūdzēt Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu neizsniegt viņam speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu nevainagosies ar panākumiem. Šādi signāli esot saņemti no kompetentajām iestādēm.

Agešins arī norādīja, ka viņam neesot problēmu ar pielaidi valsts noslēpumam, jo tā ir nepieciešama arī darbam Saeimas Eiropas lietu komisijā, kurā deputāts darbojas jau četrus Saeimas sasaukumus.

Līdz ar Agešina virzīšanu darbam Saeimas Nacionālās drošības komisijā, SC plāno atsaukt viņu no Saeimas Eiropas lietu komisijas un viņa vietā virzīt deputātu Ivaru Zariņu (SC). Savukārt Zariņu paredzēts atsaukt no Saeimas Pieprasījumu komisijas un viņa vietā virzīt Elksniņu. Par šīm izmaiņām komisiju sastāvā Saeima lems ceturtdienas sēdē.

Kā ziņots, iepriekš pieeja valsts noslēpumam liegta trīs SC deputātiem - Jānim Urbanovičam, Sergejam Mirskim un Elksniņam. Šā gada sākumā Urbanoviča vietā Saeimas Nacionālās drošības komisijā tika ievēlēts Elksniņš. Saeimas Nacionālās drošības komisijā nevar darboties deputāti, kuriem SAB nav izsniedzis speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu.

Jau ziņots, ka SAB speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu kopumā tika pieprasīta 50 Saeimas deputātiem. 44 deputātiem atļauja ir izsniegta, bet trim deputātiem izsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu atteikts.

Šobrīd tiek turpinātas trīs deputātu pārbaudes par atbilstību likuma par valsts noslēpumu prasībām, aģentūru LETA pagājušajā nedēļā informēja SAB preses sekretāre.

Jau ziņots, ka TV3, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, iepriekš vēstīja, ka Elksniņš varētu būt iesaistīts tā dēvētās Latvenergo lietas informācijas nopludināšanā no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja.

Elksniņš toreiz pauda sašutumu par viņa saistīšanu ar iespējamo informācijas noplūdi Latvenergo krimināllietā.  Nevienam arī nav noslēpums, ka viena konkrēta televīzijas kompānija ar apskaužamu regularitāti tiek pie klasificētās informācijas, kas nopludināta no KNAB. Tāpēc mani nemaz neizbrīna, ka pēc tam, kad es kārtējo reizi pievērsu sabiedrības uzmanību šai problēmai, sekoja kārtējā "sensācija", kurai nav nekāda seguma. Domāju, ka drīz varētu sagaidīt arī paziņojumu, ka Elksniņš dzer jaundzimušo bērnu asinis vai ko tamlīdzīgu," pauda deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas