Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nacionālās kultūras padomes sēdē Dālderis nokļūst jautājumu krustugunīs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TanteSidra
T
"...kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) nokļuva pamatīgās jautājumu krustugunīs..." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~ vinjiem tas ka pilem udens. Demakova bija ka no dzelzs veidota, nu un ari otra TP bastiona Veselibas aizsardzibas ministre Baiba Rozentale jau pusgadu ka krustugunis bet vel dziva, un ka vel dziva.
kaschke
k
pilnīgi piekrītu tam, ka kultūru cilvēki vienmēr vērtējuši augstu un interesējušies gan par augsto mākslu, gan darbojušies pašdarbības kolektīvos, gan atbalstījuši dažādas akcijas utt., bet vērsušies pret pašpasludinātiem kultūras cilvēkiem, kam kultūra ir tikai piesegs, lai naudiņu savās kabatās sabāztu (kā Bankovskis, Lāce, Dziesmusvētku biroja vadītāji utt.)
Bezvārdis
B
Nu, un kādi tad bija jautājumi? apgalvojums, ka 'nokļuva krustugunīs' tā arī nav pamatots ar kaut vienu piemēru par šīm krustugunīm. Kas tā ir par štrunta ziņu?
Vientulais vilks
V
Nejau kultura noverteta zemu,bet ar kulturu saistita ierednieciba,kura nav nopelnijusi tadu algu kadu sanem.
zvirbulēns
z
Jā, taisni tā! Lai kļūtu par vergturi, sevi jāiezīmē par tādu. Un tagad tā saucamie inteliģenti sevi pasludina par inteliģentiem, kuriem nu no esošā statusa itkā rodas tiesība citus, neinteliģentos skolot, tas ir realizēt pār viņiem savu varu. Par laimi Latvijā vairākums patiesi kulturālu cilvēku sevi tā nepozicionē, viņi mīl brīvību un netaisās kādu audzināt, negodīgā veidā realizēt varu un no tā visa slaukt citus.
Senais
S
Tie sliktie arī ir kultūras daļa. Tā ignorēšana ir tieši padomju garā. Tāpat kā kādas ļaužu daļas nodēvēšana par "inteliģenci".
zvirbulēns
z
Pēc sēdes arī secināts, ka nepieciešams sabiedrībai skaidrot un atgādināt, ka kultūra ir nepieciešama sabiedrībai. ------------------ Jā, komunisma rēgi joprojām klīst! Komunisti to vien darīja, ka skaidroja, kā ceļams komonisms, un galvenais uzskatīja, ka viņiem tas ir obligāti jādara, proti, jāstrādā ar masām. Tagad Ēlerte stājusies šajā darbā. Tik tas lielais jautājums - kā tikt pie brīvas sabiedrības, brībības, kā atbrīvoties no skaidrotājiem, kas izkropļo visu pašā saknē!
TanteSidra
T
_...Pēc sēdes arī secināts, ka nepieciešams sabiedrībai skaidrot un atgādināt, ka kultūra ir nepieciešama sabiedrībai. Turpmāk padomes sēdes tiks organizētas reizi mēnesī..._ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ krize cilvekus ir izlaidusi, tie nododas zemiskam rupem par partiku, siltumu, jumtu virs galvas un droshibu uz ielas. berniem regulari japrasa - "vai biji uz podinja?", tagad vinju vecakiem vismaz reizi menesi javaica un jaatgadina "vai tu kartigi atbalsti nepiecieshamo kulturu un visus tas darbiniekus?"
bumerangs
b
Protams, ka tas kantoris turpina varīties un čakarēt gan pieminekļu īpašniekus, gan pašvaldības, bet īpaši uzņēmējus, kuriem bezkukuļu pakalpojumi nepastāv(mēs te organizējamies doties uz KNABu liecināt). Dambis, izmantojot valsts resursus, šo kantori ir pārvērtis par privātbodi, kur kadru izvēli un viņu atalgojumu nenosaka ne izglītība, ne profesionalitāte, ne pieredze un darba spējas, ne darba apjoms un padarītais darbs, bet gan šī kunga personīgās simpātijas pret jaunām meitenēm, saviem radiem, līkajām mugurām, intrigantiem un vadosos kadrus izvēlas pēc principa-jo glupāks, jo labāks, lai neparspļauj tik pašu. No progresīvi domājošiem viņš ātri atbrīvojas, izmantojot kā represīvo aparātu savus radus un bezmugurkaulnieku Asari. Pēdējā cūcība-atlaista virkne lauku rajonu inspektoru, toties uz dārgiem līgumdarbiem pieņemti radi.Pie tam dokumentācijā valda totāls bardaks, bet pieminekļi laukos sabrūk vai ir jau sagandēti nekvalitatīvi izskatītu projektu rezultātā jeb par labu samaksu, pat pilīs sagrūzti plastmasu logi vai apvilkti apkārt tādi žogi kā Ķīnas mūris, viss Rīgas centrs pieķēzīts ar pretīgām jaunbūvēm.Priekš kam tāds parazītu kantoris tautai uz sava kakla ir jāuztur? Viss, kas tur notiek, neliecina par kultūru, bet liecina par bezkultūru un savtīgām interesēm.
zenta
z
dažās aģentūrās tiešām valda 'šoferu dēlu' iecelšanas principi. jeb - tagad te rukās mani draugi geji. veeee....
Nez kāpēc...
N
Pēc Pētera Bankovska izdarībām uz kultūras darbinieku aktivitātēm skatos ar zināmām aizdomām. Bez tam arī šajā lauciņā valda savējo, t.i., šofera dēlu, principi. Būtu vajadzīga ģenerāltīrīšana, bet kas to veiks?
He he
H
Ak nabaga Māra! Atceries vien kā tu reklamēji oranžos parazītus!!! Saņem nu augļus un nedusmojies!!!Tevi no tā amata sen bija jāizmet, jo arī šobrīd tu netaisies atteikties no savas algas tūkstošos! Bet vai tu zini kā uzņēmejdarbībā nāk katrs lats, jo īpaši šobrīd?! Tādus parazītus kā tevi būtu janoliek kūdras purvā parubīt, lai sāktu saprast kā rodas pievienotā vērtība. Kuļturņiki, inteliģenti...$ūdumuguras un nelieši tautai uz kakla..
ministram
m
VKPAI kantorī joprojām pasakainas algas - prieksniekam kā premjeram līdz 2000 , padotajiem no 1000 uz augšu ,! fantastika ,vai ne ? Kur tad tā krīze un kam,tikai ne KM .
ha ha
h
ēlertene takš jaunlaicēnu draudzene ,varēja paprasīt pa taisno repšelim.
Grāds
G
Nē, kultūra vajadzīga visiem! Te daži runā - kogda ja uslišu slovo kuļtura, ja viņimaju pistoļet. Un tas jau iet gadu desmitiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas