Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nākamnedēļ no Latvijas laukiem novāks pirmo aveņu ražu

Aveņu audzētāji nākamnedēļ no Latvijas laukiem novāks pirmo aveņu ražu, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujātie ogu audzētāji.

Latvijas Augļkopju asociācijas vadītāja Māra Rudzāte sacīja, ka pirmās avenes nogatavojušās jau šonedēļ, taču tirdzniecībai nepieciešamais ogu daudzums, visticamāk, būs nogatavojies nākamās nedēļas laikā. "Pašlaik gatavās avenes var salasīt vienā krūzītē," viņa noteica, piebilstot, ka šā gada siltās ziemas dēļ raža būs laba.

Arī zemeņu un aveņu audzētājs Pēteris Heimanis pastāstīja, ka viņa saimniecībā "Gulbji" jau novērotas pirmās nogatavojušās avenes. "Nākamnedēļ varēs sākt tirgot," viņš teica.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka aveņu raža pērn, salīdzinot ar 2006.gadu, bija par 25% mazāka - 109 tonnas pretēji 145 tonnām gadu iepriekš. Pērn Latvijā novāca 37 tūkstošus tonnu augļu un ogu, kas ir par 9,3 tonnām mazāk nekā 2006.gadā, kad kopējā raža bija 46,3 tūkstoši tonnu. Bet vidējā ražība augļu un ogu dārziem uz vienu hektāru pērn bija 3,6 tonnas, kas ir par 220 kilogramiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas