Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Naudas plūsma partiju kasēs joprojām niecīga

Pēc pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām naudas plūsma partiju kasēs ir būtiski apsīkusi - gan jūlijā, gan arī augustā dažas no lielajām partijām ziedojumus vispār nav saņēmušas.

Ziedojumu apmēra ziņā pagājušajā mēnesī līderos ir Tautas saskaņas partija (TSP), kurai saziedoti 39 926 lati.

Kā liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā pieejamā informācija, starp politiskajiem spēkiem, kas ziedojumus vispār nav saņēmuši, jau otro mēnesi pēc kārtas ir Tautas partija un apvienība "Saskaņas centrs". Augustā ziedojumi nav bijuši arī apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", partijai LPP/LC un Zaļo un zemnieku savienībai.

TSP augustā vislielāko ziedojumu - 10 000 latu - saņēmusi no Lidijas Zaharovas, 8000 latu saņemti no Dmitrija Matajeva, bet katrs pa 6000 latu ziedojuši Vladimirs Dolgins un Ķekavas novada domes deputāts Ivans Pihtovs.

Otrajā vietā ziedojumu apmēra ziņā augustā ierindojusies Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), kurai saziedoti 15 650 latu.

LSDSP augustā katrs pa 5000 latu ziedojuši Armands Zeihmanis un Ivars Buts. Vēl lielāko ziedotāju vidū ir bijušais Rīgas rajona padomes izpilddirektors Ilgonis Šteinbergs, kurš ziedojis 3000 latu.

Trešajā vietā ziedojumu apmēra ziņā augustā bijusi partija "Jaunais laiks", kurai ziedoti 5250 latu. No tiem 5000 latu ziedojis Guntars Arents.

Partijai "Pilsoniskā savienība" augustā saziedoti vairāk nekā 5000 latu. 3000 latu ziedojusi Sanita Stelpe, bet 2100 latu - Gunārs Ivdra.

Apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" augustā ziedojumos saņēmusi 1620 latu, no tiem 1360 latu ziedojusi Tatjana Andrejeva.

Latvijas Zaļajai partijai pagājušajā mēnesī bijis viens ziedojums 1000 latu apmērā, ko atvēlējusi bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta.

Savukārt centriskajai partijai "Latvijas Zemnieku savienība" augustā ziedoti vien 40 latu. Vienīgais ziedotājs ir bijušais Latvijas Zemnieku savienības valdes loceklis Jānis Antons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas