Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Naudu veselības aprūpē plāno meklēt, pārdalot arī "sociālā spilvena" finansējumu

Jaunais veselības ministrs Didzis Gavars 20 miljonus latu cer rast, pārdalot pašreizējo veselības aprūpes budžetu un slimnīcām novirzot daļu sociālā spilvena naudas, savukārt vēl 25 miljonus latu viņš cer sagaidīt no valdības, proti, valsts budžeta, sestdien vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Pagaidām ministrs nevarot atbildēt uz jautājumu, kas notiks, ja valdība šādu naudu nepiešķirs. "Ja šo naudu papildus neatrod – tad palīdzību nav iespējams sniegt," norādījis ministrs.

Daļu no minētajiem 20 miljoniem latu iegūtu, apturot attīstības projektus Valsts zāļu aģentūrā un Latvijas Infektoloģijas centrā, ietaupot četrus miljonus latu, un pārdalot sociālā spilvena naudu veselībā, kas paredzēta trūcīgo personu ārstēšanai. Pašlaik spilvens trūcīgajiem finansē vien pacientu iemaksu, bet tie ir tikai 10% no izmaksām, atlikušos 90% pieliek valsts budžets. Veselības ministrija cer visas izmaksas segt no aizdevuma. Ar Pasaules banku šāda ideja esot saskaņota. Tāpat šogad, līdzīgi kā pērn, par 10% iecerēts samazināt gultasvietu skaitu.

Lai iedzīvotāji vasarā varētu saņemt neatliekamo palīdzību slimnīcās, Veselības ministrijai (VM) papildus jāatrod 45 miljoni latu. Valsts parāds slimnīcām tuvojas 20 miljoniem latu, kompensējamo medikamentu finansējumā izveidojies viena miljona latu liels iztrūkums.

D.Gavars ziņojumu par situāciju veselības aprūpē iesniegs valdībā līdz 8.jūnijam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas