Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nav skaidrs, kā mājokļa nodokli piemēros Rīgas centra namos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
doma...
d
Nodokli vajag uzlikt tiem, kas pelna vairāk - atbilstoši tam, kā palielinās ienākumi, nevis sist nabagos... DEBILA VALSTS
doma...
d
nu, bet tak pēdējais laiks tīties PROM no šīs debilās un slimās VALSTS...!!!
arī īrnieks īrniekam
a
un tad 1.stāva iedzīvotājam, protams, nav jāmaksā arī par jumta labošanu, jo viņam jau jumts netek, ja? kaut kā tā??? DURAKS!
Kaspars Gasūns
K
Lai arī pmlks piezīmes ir gana asas, viņam daudz vairāk ir taisnība, nekā nav. :D Īpašums ir īpašums. Ja tas ir nonācis pie īpašnieka - mantojot, būvējot vai pērkot - tad gluži nabags viņš nav. Mums vienkārši cilvēki ir tādi pārprasti liberāli - valsts it kā liek mierā mani, un es neko daudz neprasu no valsts. Bet jābūt tieši pretēji! Un uzlikt jaunu nodokli ir valsts tiesības. Tas, kas ir "treknajos" jau kredītā uz priekšu notērēts, tagad būs sakostiem zobiem jāatdod. Es, piemēram, neesmu ne reizi balsojis par TP, bet arī man būs jākompensē to mudaku daļa, kuri viņus iebalsoja, ļaujot nolaist Latviju līdz kliņķim.
pmlks
p
vajag skatīties uz visu no pozitīvās puses! Nekustamā īpašuma nodoklis iz jāuztver kā Īpašnieku kluba biedrunauda un nevis sods. Tieši augsta biedrunauda attīra šo klubu no visādiem tur nejauši juku laikos ieklīdušiem apkārtstaiguļiem. Būs normāls nodoklis un Latvijas iedzīvotāji sadalīsies īrniekos un īpašniekos. Viss bus skaidrs katram un saprotams. U rla būs īrnieks kādā graustu rajonā, bet čakls latvietis īpašnieks normālā privātmāju rajonā! Viss būs kā normālās rietumu un ne tikai zemēs.
pmlks
p
mēs dzīvojam dažādā izpratnes līmenī par lietu kārtību šai pasaulē, Jāni! Tāpēc paliec vien savās domās, ka valsts ir kā Zelta zivtiņa vai Līdaka no krievu pasakas, kura izpilda visas vēlēšanās, bet pavalstnieka pienākums ir tikai prasīt un lamāties, ja neiedod uzreiz
pmlks
p
Nu mūsu apstākļos tā Tauku Mūļa vārds varētu būt pašvaldība, valsts vai kāda tās aģentūra, kas nodarbojas ar sociālo pabalstu dalīšanu trūkumcietējiem un dzīvojamās platības īri šai pat kategorijai. Vacijā dzīvoklis īpašumā ir reti kuram, pārsvarā visi īrē, jo tā ir ērtāk darba ņēmējam. No otras puses ir iespējams taisīt biznesu arī ar panelenēm kā īres namiem. Pasaulē tāda prakse ir, taču Latvijā tas diez vai ietu cauri, jo tirgus ir pilnīgi sačakarēts - vienuviet dzīvo normālie un absolūtie asociālie elementi. Tās iespējams tikai tāpēc, ka normālie nevar aizmukt uz labāku rajonu šī stulbā privatizētā dzīvokļa dēļ, bet asociālo nevar izmest uz ielas, jo redz šim tas pritons pieder privātīpašumā, bet tiesas par dz. piespiedu atsavināšanu asociālas uzvedības un rēķinu nemaksāšanas dēļ velkas bezgalīgi
Diemžēl
D
Diemžēl notiks pilnīgi pretējais Cilvēki, kuri ieguldīja visus savus līdzekļus sava īpašuma sakopšanā, to vairs nevarēs atļauties vai arī būs spiesti vispār atteikties no īpašuma, nododot to apdzīvošanā bomžiem. Ļoti nožēloju, ka ārzemēs nopelnīto naudu ieguldīju Latvijā, tagad visiem peļņā izbraukušajiem varu ieteikt neatgriezties šajā laupītāju midzenī, kurā vienīgais, ko valdošās bandas var izdomāt, ir rupja iedzīvotāju aplaupīšana.
ludzu paskaidrojumu
l
Kas tas velns par domaajamaam dalaam?! nekaa nesaprotu, dzirdu so terminu pirmo reizi!
Jānis Bērziņš
J
Rodas sajūta, ka mūs uzrunājis pats Versaļas vai vismaz Rundāles pils kungs Diezgan smieklīgi.
Jautrīte Cukurs
J
Grūti gan iedomāties, kurš varētu iekārot plebejiem pilnīgi pieņemamos blokmāju putnubūrus? Vai Jūs domājāt, ka visa Imanta, Zolitūde vai Pļavnieki varētu būt īpašumā kādam vienam Tauku Mūlim, kurš par šo "īpašumu" RŪPĒTOS no rīta līdz vakaram? Interesanta pieeja. Drīzāk plebejus pirms 10 gadiem vajadzēja brīdināt, lai neprivatizē dzīvokļus, jo nākotnē viņi šādu īpašumu nevarēs atļauties.
Vuarzazi
V
Citā valstī, Birojtelpas tiktu vairāk apliktas nekā dzīvokļi, Kritērijas : Spekulācija un luksus objekti.
Vuarzazi
V
Citā valstī, nodoklis būtu uz spekulantu darijumiem : jo biežāk pārdod, jo lielāks nodoklis. Ja vairāk par 10 gadu, tad nekāds nodoklis, jo dzivoklis tiek uzskatīts par pensijas ieguldijumu. Sinī valstī apcērp pensionārus.
pmlks
p
Visā pasaulē īpašumtiesības ir jāpierāda ar naudas maku un tas jādara regulāri! :) Ar to arī patricietis (īpašnieks) atšķiras no plebeja, ka visos laikos tam ir bijuši lielāki pienākumi pret valsti, kurā tas mitinās nekā plukatām. Jau senajā Romā un Grieķijā valstvīri un karavīri rekrutējās tieši no iedzīvotāju turīgās un lemtspējīgās daļas un nevis nabagiem un vergiem. Latvijas nelaime, ka katrs plukata (pēc domāšanas un attieksmes pret komūnu) lielās īpašumu dalīšanas laikā tika pie īpašuma, kas būtu absolūti neiespējami valstīs ar ilgstošu pēctecīgu attīstību. Nelaime, ka šie īpašumi ir pārsvarā dzīvokļu veidā lielajos strazdu būros. Tāpēc jau arī tās panelenes izskatās tā kā tās izskatās - fasādes sacūkotas, katra lodžija citā krāsā un citāda veida stiklojumu, kāpnes pietaisītas, aprakstītas, lifti izdemolēti un piegānīti, ārdurvis kā cietumu kamerām tikai ar salauztām slēdzenēm. Tgad šie plukatas uztraucas, ka šiem liks maksāt īpašnieku kluba biedru naudu! Nu ko līda īpašniekos, ja patiesībā domāšana ir patiltes bomža līmenim atbilstoša? Jo ātrāk šādi pseidoīpašnieki no saviem īpšumiem atbrīvosies, jo labāk visai sabiedrībai. Īpašumiem ir jāpieder tikai tiem, kas par īpašumu rūpējas!
skepse
s
man gan viss ir skaidrs, atkal par visu maksās nabagi. Bagātajiem un radiem-draugiem izdomās visādas atlaides, visi dati būs slepeni, un neviens neuzzinās, ka miljonāri atkal tikuši sveikā cauri. Brīnos, ka šeit minētie skaitļi ir nākuši atklātībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas