Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Neatbalsta ministriju skaita samazināšanu; debatēs - priekšvēlēšanu gaisotne

Saeimas deputāti, ceturtdien lemjot par grozījumiem Ministru kabineta iekārtas likumā, noraidīja Oskara Kastēna (LPP/LC) un Māra Ārberga (TP) priekšlikumu pēc vēlēšanām samazināt ministriju skaitu līdz desmit, apvienojot vairākas ministrijas.Par bija 47 deputāti, pret bija 47, divi atturējās un divi nebalsoja.

Par ministriju skaita samazināšanu balsoja visa opozīcija – Tautas partija, LPP/LC, PCTVL, _Saskaņas centrs_ (SC). Opozīcijas partijas pārstāve Karina Petērsone (LPP/LC) atturējās, bet nebalsoja Andris Bērziņš (LPP/LC) un Nikolajs Kabanovs (SC). Tāpat atturējās Māris Grīnblats (TB/LNNK).Priekšlikumi paredzēja izveidot attīstības ministra, sociālo lietu ministra un vides un zemkopības ministra amatus, iepriekš informēja Saeimas Preses dienests. Attīstības ministriju tika rosināts veidot, apvienojot Ekonomikas ministriju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju un Satiksmes ministriju. Sociālo lietu ministriju bija plānots izveidot, reorganizējot Labklājības ministriju un Veselības ministriju. Savukārt Vides un zemkopības ministrija varētu tapt, apvienojot Vides ministriju un Zemkopības ministriju, paredzēja priekšlikums.

Ja Dzintars Ābiķis (SCP) Vides un Zemkopības ministrijas salikšanu kopā raksturoja, kā «suņa un kaķa sakrustošanu,» tad viņa partijas biedram Artim Pabrikam šķita - precīzāk būtu teikt, ka tas ir tāpat kā sakrustot vilkus ar avīm.

Iebilstot pret priekšlikumu, kas paredzēja samazināt ministriju skaitu līdz ar jaunās valdības izveidošanu pēc 10.Saeimas vēlēšanām, lielākā daļa deputātu vienlaikus vērsās pret politiskajiem konkurentiem priekšvēlēšanu gaisotnes ietekmē. Uz to uzsvaru lika arī Jaunā laika priekšsēde Solvita Āboltiņa. Viņa opozīcijas partiju deputātu ierosinājumā saskatīja tikai vēlmi darboties pēc principa - jo sliktāk, jo labāk. S. Āboltiņa teica, ka Veselības un Kultūras ministrijas Tautas partija ir veidojusi par būvniecības ministrijām. "Jūrmalgeitā Ainārs Šlesers ar Andri Šķēli. Digitālās televīzijas lietā Ēķis ar Šķēli. Tā ir jūsu labā Latvija," sacīja S. Āboltiņa.

(pievienotas pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas