Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Neiburga: ļoti liela vilšanās pēc lietussargu revolūcijas

Es jūtos ļoti nedroši ne jau tāpēc, ka man nebūtu naudas, bet man labu laiku nav vairs nekāda viedokļa par to, kas valstī notiek, intervijā _Dienas bizness _atzīst rakstniece un arī uzņēmēja Andra Neiburga. Viņa Vecrīgā atvērusi restorānu un arī viesnīcu. Uz jautājumu, kā A.Neiburga šobrīd jūtas – kā uzņēmēja vai rakstniece, viņa atbild: “Arī kā uzņēmēja, lai gan man ir ļoti maz kontaktu uzņēmēju vidē, starp šiem cilvēkiem man nav tuvu draugu.”

“Vispār ir ļoti smagi, domājot varbūt nevis tīri par to sadzīvisko, bet par to - kas valstī notiek. Man ir skaidri mani kritēriji dzīvē un darbā, bet apkārtējā sabiedrībā  lielākos mērogos es vairs nesaprotu, kas ir labi un kas ir slikti. Man patīk Fonteina sacītais, ka viņš izvēlas būt opozīcijā un runāt par sliktām lietām. Tomēr uzsverot, ka notiek jau arī labas lietas, tomēr aiz tām bieži slēpjas sliktas lietas. Šo citātu es varētu attiecināt uz neseno notikumu ar Bērnu slimnīcu. Tāpēc es nezinu, kam ticēt un īstenībā neticu nekam. Ļoti liela vilšanās ir bijusi arī kopš tās pašas lietussargu revolūcijas laikiem un es tagad nevarētu pieslieties nevienam spēkam vai viedoklim. Vienmēr ir tā doma, kas aiz kā slēpjas? Un cilvēki ir tik ilgi un mērķtiecīgi mānīti, ka no tā ir iestājies ļoti liels nogurums, ka pat vairs negribas meklēt un atrast to patiesību. Es domāju, ka tā jūtas daudzi,” vērtē A.Neiburga.

Viņa paskaidro, ka jūtas nedroši ne tāpēc, ka nebūtu naudas, bet tāpēc, ka jau labu laiku viņai vairs nekāda viedokļa par to, kas notiek sabiedrībā, vērojot politiskās un ekonomiskās tendences. “Es nejūtu sevī ne aicinājumu, ne spēku, ne spēju, lai kaut ko būtisku darītu un mainītu. Man trūkst pašpārliecības,” saka A.Neiburga.

Tomēr viņa nav apsvērusi domu doties prom no Latvijas. Viņa arī pauž viedokli, ka pa īstam tomēr ir grūti saprasties ar Rietumu cilvēkiem, jo tur prevalē pieklājības formalitātes un reti ar rietumniekiem var runāt par patiesi būtisko. “Mūsu cilvēki, tie, kas par būtisko aizdomājas, prot arī par to runāt. Tas ir labais mantojums no krievu kultūras - virtuves filozofija zināmā mērā. Var būt, ka jaunākās paaudzēs tas tagad zūd, bet es uzskatu, ka lietišķais tonis netraucē cilvēcīgajam,” intervijā laikrakstam Dienas bizness saka A.Neiburga.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas