Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Neiburga: ļoti liela vilšanās pēc lietussargu revolūcijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TanteSidra
T
man nepatik ka sho mitinju ar dziedashanu goda par revoluciju, ja revolucija tad bus vajadzigi ordenji "Par dalibu revolucija", domaju tas ir lieki. labi saprotu Neiburgu jo ari es nezinu kur mes dodamies.
Civis
C
Muļķīgi krievu virtuves filozofēšanu celt augstāk par rietumu kultūru, vērtībām un domāšanu. Ka nespēj saprast rietumus, ir drīzāk pašu vaina. Man nav nekādas problēmas vest interesantas un dziļas diskusijas ar rietumniekiem, bet bieži to ir grūti darīt ar jūtelīgiem pašmāju puskrieviskajiem pseidointeliģentiem.
Klusais
K
Par patiesi būtisko var reti vispār runāt - gan ar latviešiem, gan ar rietumnikiem, gan ar krieviem. Reti cilvēki nonāk līdz patiesi būtiskā, lielāko tiesu sarunas no atziņas viedokļa ir seklas. Rietumniekiem tomēr ir samērā nepretrunīga, iekšēji stabila vertību un domāšanas sistēma, kas ļauj analizēt un vērtēt notiekošo. Tādēļ rietumnieki parasti nenonāktu tādas situācijas priekšā ka Neiburga, kas nespēj izprat un vērtēt notiekošo. Tas ir latviešu un krievu fenomens. Protams, es runāju tikai par to 1% no cilvēces, kuri spēj sakarīgi analizēt situāciju. Ja mēs gribam būt rietumnieki un eiropieši, tad mums jāapgūst šī vērtēšanas sistēma. Tad mums būs saprotams, kas te notiek, un kas ir labi, un kas slikti.
sakne
s
Latvijas tā saucamie intelektuāļi ir tik vārgulīgi - kā naudas maciņš kļūst plānāks, tā uzreiz depresijas, zaudēti orientieri, vilšanās. Imants Kalniņš tāpat publiski vaid. Varbūt, Neiburgai vajadzētu rakstīt vairāk par vienu grāmatu divdesmit gados. Bet, ja uzskata sevi par biznesmeni, tad - kam tagad viegli?
Dace
D
Drusciņ esmu izbrīnīta par šādu virspusējību: (..) pa īstam tomēr ir grūti saprasties ar Rietumu cilvēkiem, jo tur prevalē pieklājības formalitātes un reti ar rietumniekiem var runāt par patiesi būtisko. Vai tur vainīga valodas barjera?
Neiburga ir liekule
N
Si intervija skaidri parada, ka uz "inteligenci" nav ko ceret! Vai varat iedomaties, ka uz ielas pie MK naksnot idejas varda ietu Neiburga, Stokenbergs, Zigmars Liepins, A.Hermanis? Vai varbut kaut dazi skolotaji? vai arsti? varbut juristi? Pat neviena macitaja tur nav. Metinatajam Gintam Gaikenam ir vairak sirds inteligences ka visiem ieprieksnosauktajiem kopa
Dainis
D
kAAAda tur nafig revolūcija , liels cilvēks un tik manipulējams un naivs !!!???? Tagad ir krīze, bet tad ārodbiedrība ar Ēlertiešiem brēca pēt tā, kas pie krīzes arī noveda, ta'j laikā neviens melnstrādnieks par Ls30 , - DIENĀnebija nolīgstams !!! Ārprāc !
Elizabete
E
Pēdējais teikums rakstiņā ir : "...intervijā laikrakstam Dienas bizness saka A.Neiburga." Tāpēc redzams, ka ne jau A.Neiburga rakstījusi šo anotāciju Dienas biznesa intervijai. Stulbi, ka tagad avīze Diena neko neraksta paši, bet tikai reklamē intervijas Dienas biznesā. Laikām jau to arī nepērk. Tad vismaz šo anotāciju jeb reklāmu būtu sakarīgi uzrakstījuši, nevis atkārtojot katru teikumu vairākas reizes.
Marusja
M
Tā varētu rakstīt, piemēram, es - vienkārša sieva. Turpretim dzejniecei, kura turklāt prot vadīt uzņēmumu, vajadzētu savos rakstos un izteikumos paust vairāk pozitīvisma vai neko. Hm... Sanāca kā par mironi: labu vai neko.
vim
v
Manā zviedru kalendārā ir katrai nedēļai kāds citāts. Šīs nedēļās citāts: Neviens nav tik nabags, lai nevarētu kādam palīdzēt un neviens nav tik bagāts, ka viņam nevajadzētu palīdzības. Pagājušā nedēļā - Tikai putnubiedēklim ir galva bez problēmām. Arī es esmu jutusi līdzīgu dvēseles noskaņu kāda ir autorei un pēc kāda laika dvēseles mokām sapratu, ka prieks par kādam laikā un nepieciešamībā sniegtu palīdzīgu roku padara dienu un omu stipri gaišāku. Bet gaišākā omā arī problēmas neliekas tik nepārvarāmas. Bet par notiekošo Latvijas sabiedrībā es atļaujos priecāties, jo redzu kā cilvēki kļūst gudrāki un pieredzējušāki un kā tauriņu kāpuri ķepurojas ārā no naivā nacionālā romantisma kokoniem. Žēl protams,, ka ir tik daudz to, kuriem ir grūtības sagādāt dienišķo ēdienu, bet te ir īstā joma, kur pielikt roku tiem, kas jūt nepieciešamību atjaunot ticību labākai nākotnei labākā Latvijā. Kad nācu šovakar mājās no darba, bija jau tumšs kā naktī, bet dzīvesbiedrs bija iededzis lampiņas dzīvības kokā un aizdedzis lielu sarkanu sveci laternā pie ieejas. Viens mirklis no ieejas dārzā līdz slieksnim un jutos mīļi gaidīta mājās. Novēlu arī jums visiem jauku piektdienas vakaru.
lasis
l
vietējās "kultūristu" favorītistu mafijas stūrakmene, drošvien smaidīgi čivinot kafijoja ar Demakovu. Tak līdzvainīga bedrei esat. Būtu domājusi, ko Jūs tagad, pārmaiņas pēc, varētu DOT sabiedrībai.
lasis
l
Ir nodevīgi no viņas puses tā runāt. Ir pēdējā iespēja savākties pirms 2010.vēlēšanām. Šai dāmai bez tam pašai, kā zināms, klājas labi, iepriekšējos gados viņa pilnā mērā izmantoja medijus, t.sk. ēlerti, lai celtu saulītē savu personīgo meitu kā nr.1 mākslinieci Latvijā :) Manis pēc, bet lai nu kurš tagad būtu ņerkstējis. Fui.
anda
a
Pilnigi piekritu!!!
starp citu
s
Es nesaprotu kaapeec Juus nesaprotat valstii notiekosho, un kam tad nu vareetu shajos laikos ticeet. Vai domaajat, ka to vajadzeetu saprast maskachkas bomzhiem, vai tomeer Latvijas inteligjencei. Es Juus pieskaitu inteligjencei.
lno
l
Lai Jums laba veselība, bet es atvados. Došos mājās, man ir savs hobijs, bet vakarā hokejs. _Uz sadzirdēšanos_, kā kādreiz teica "naidnieka" balss)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas