Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

“Nekā personīga”: Janita atzinis līdzdalību vairākās kukuļošanas epizodēs

TV3 raidījuma “Nekā personīga” rīcībā esošā informācija liecinot, ka, ietekmīgas muitas amatpersonas Vladimira Vaškeviča šķirtā sieva Ināra Vilkaste, iespējams, 2005.gadā Rīgas domes amatpersonām maksājusi miljons eiro, lai panāktu izdevīgu zonējuma maiņu sev piederošajā zemes gabalā Mežaparkā, tā ziņoja raidījums svētdien. Gadu vēlāk I.Vilkaste šo zemi pārdeva par 30 miljoniem latu. Virzību šai lietai devušas apsūdzētā Raimonda Janitas liecības, kas Mežaparka lietā bijis viens no kukuļošanas starpniekiem, ziņoja raidījums.

Piektdien KNAB veica kratīšanu I.Vilkastes birojā un mājā, kas, pēc I.Vilkastes advokāta Aināra Platača teiktā, noticis saistībā ar korupciju Rīgas domē.

Bijušās Rīgas domes amatpersonas R.Janitas advokāts Egons Rusanovs raidījumam apstiprinājis, ka R.Janita atzinies kukuļošanas starpniecībā vairākās epizodēs. E.Rusanovs vairāk neko nekomentēja izmeklēšanas interesēs.

Piektdien veiktā kratīšana uzņēmējas I.Vilkastes birojā un mājās, iespējams, norāda, ka R.Janita sniedzis liecības arī par I.Vilkasti. Mājā, kur KNAB veica kratīšanu, I.Vilkaste dzīvo kopā ar savu šķirto vīru, Valsts ieņēmuma dienesta augstu amatpersonu V.Vaškeviču.

Pirms gada par I.Vilkastes dotajiem kukuļiem Rīgas domes amatpersonām sāka runāt arī viņas bijušais biznesa partneris Raimonds Štālbergs, atgādina “Nekā personīga”. Viņš KNAB liecināja, ka vērienīgākais kukulis – miljons eiro – maksāti 2005.gadā par zonējuma maiņu teritorijai Mežaparkā, Rusova ielā.

Nauda maksāta pa daļām, un kukuļošanas ķēdē bijuši iesaistīti tā brīža attīstības departamenta priekšnieka vietnieks Pēteris Strancis un administrācijas vadītājs R.Janita, vēsta raidījums. Pēc R.Štālberga teiktā, R.Janitam kā kurjeram kurpju kastē tika nodota daļa naudas. Patlaban I.Vilkastes un R.Štālberga starpā ir nesaskaņas, un R.Štālbergs apsūdzēts piecu miljonu latu izspiešanā no uzņēmējas.

Liecības par kukuļošanu R.Janita KNAB sācis sniegt šogad pēc tam, kad februārī viņu aizturēja par 65 000 eiro liela kukuļa nodošanu domes amatpersonām, lai veicinātu kāda projekta būvi Dzirciema ielā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas