Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nelikumīgā zivju ķeršanā apsūdzētais Dripe pārsūdzēs piespriesto sodu

Nelikumīgā zivju ķeršanā apsūdzētais toreizējais Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Lauris Dripe, kuram Vidzemes apgabaltiesa ceturtdien atstāja spēkā pirmās instances piespriesto piespiedu darbu, sola spriedumu pārsūdzēt Augstākajā tiesā (AT).

L.Dripe teica, ka Vidzemes apgabaltiesas lēmums ir nesaprotams un nav ņemti vērā aizstāvības izteiktie argumenti, tāpēc spriedums tiks pārsūdzēts AT Senātā.

Cēsu rajona prokuratūras prokurors Arnis Šulmeistars, kurš pirmais uzturēja apsūdzību šajā krimināllietā, teica, ka ir apmierināts ar spriedumu, jo līdzīgus sodus viņš prasīja jau pirmajā instancē.

Ar prokuroru Agri Silavu, kurš pārstāvēja apsūdzību apelācijas instancē, BNS pagaidām nav izdevies sazināties.

Pērn Cēsu rajona tiesā septembra vidū Dripem un viņa paziņam Ērikam Ružam piespriests prokurora lūgtais sods - 240 piespiedu darba stundas katram. Abiem arī būs jāmaksā 900 latu valstij par radīto kaitējumu.

Abi apsūdzētie aizdomās par maluzvejniecību Braslas upē aizturēti 2008.gadā darbdienas vakarā netālu no Dripes lauku mājas.

Toreiz policija konstatējusi, ka nu jau apsūdzētie bez atļaujas Gaujas Nacionālā parka teritorijā Braslas upē nozvejojuši trīs nārstojošus taimiņus, ko nav bijis atļauts zvejot.

Aprīlī Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētājs Dripe atkāpās no amata. Dripe tika iecelts LVRTC vadītāja amatā bijušā satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas