Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

NEPLP saskata slēptu politisko aģitāciju Puaro.lv un TV3 pašreklāmā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) saskatījusi slēptu politisko aģitāciju portāla "Puaro.lv" un TV3 vēlēšanām veltītā raidījuma pašreklāmā. Tas atklāts, veicot radio un televīzijas priekšvēlēšanu monitoringu, kas turpināsies līdz vēlēšanu dienai. Konstatētie gadījumi nosūtīti izvērtēšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), pavēstīja NEPLP pārstāvis Sergejs Kārītis

"Pašreklāmām ir jābūt korektām, bet, mūsuprāt, tās bija vērstas pret konkrētiem politiskiem tēliem. Mūsuprāt, tas ir netiešs aicinājums balsot pret," pamatoja Kārītis.

NEPLP sēdē trešdien uz KNAB nosūtīti izvērtēšanai kopumā trīs gadījumi, kuros, pēc padomes uzskata, saskatāma slēptā aģitācija.

Trešais gadījums, kurā padome saskatījusi pārkāpumu ir "TV Jūrmala" veidotās intervijas ar deputātu kandidātiem – Jāni Jurkānu, kurš kandidē no "Saskaņas centra", Raimondu Vējoni (Zaļo un zemnieku savienība) un Ivanu Klementjevu ("Saskaņas centrs").

"Aizdomīgi, ka šīs portretintervijas parādās priekšvēlēšanu laikā," norādīja Kārītis.

Slēptā priekšvēlēšanu aģitācija ir partijas vai kandidāta reklamēšana, ja tā satur tiešu vai netiešu aicinājumu balsot par vai pret kādu kandidātu. Ja par aģitāciju ir saņemta samaksa un samaksātājs nav norādīts, tā uzskatāma par slēpto reklāmu. Slēptajai priekšvēlēšanu aģitācijai iztērētie līdzekļi tiek ieskaitīti politisko spēku priekšvēlēšanu izdevumos, nosaka likums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas