Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Bijusī opozicionāre, atbalstot Truksni, esot balsojusi pēc sirdsapziņas

Nesen gāztais Truksnis atgriežas Jūrmalas mēra amatā

Tas izdevies ar opozīcijā esošās Saskaņas centra deputātes Karinas Siņkevičas atbalstu.

Par Trukšņa apstiprināšanu nobalsoja astoņi deputāti.

Ārkārtas domes sēdē domes priekšsēdētāja vietniece, domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Rita Sproģe pašvaldības priekšsēdētāja amatā izvirzīja Truksni.

Klātesošie deputāti gan Truksnim, gan Sproģei jautāja, vai kas ir mainījies kopš Trukšņa atstādināšanas no amata.

Truksnis norādīja, ka viņš nezinot, vai un kas ir mainījies, savukārt Sproģe norādīja, ka, viņasprāt, nekas nav mainījies, jo iepriekš viņa balsojusi par Trukšņa palikšanu amatā.

Trukšņa opozicionāri pameta domes sēžu zāli, mēģinot "noraut kvorumu", taču tas neizdevās, jo bez Zaļo un zemnieku savienības deputātiem zālē palika arī Saskaņas centru pārstāvošā Karina Siņkēviča.

"Jūrmalas iedzīvotāji ir ieinteresēti, lai dome strādātu bez pārtraukumiem un politiskajiem skandāliem. Es esmu viņu pusē," viņa norādījusi.

Siņkēviča pēc balsojuma žurnālistiem sacīja, ka šoreiz "balsoja pēc sirdsapziņas". Iepriekš, kad Truksnis tika atcelts no amata, viņa balsoja par viņa atstādināšanu, un tas nebija "balsojums pēc sirdsapziņas". Šodien viņa esot balsojusi kā neatkarīga deputāte, norādot, ka plāno pamest savu politisko spēku.

Uz jautājumu par to, kādā veidā izdevies pierunāt Saskaņas deputāti, Truksnis sacīja, ka Siņkēviču nav bijis nepieciešams pierunāt, jo viņa Truksni šodien atbalstījusi "pēc savas sirdsapziņas".

Tikmēr Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde pieņēmusi lēmumi Gati Truksni izslēgt no partijas, jo viņš nav atteicies no kandidēšanas uz Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatu, pavēstīja LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Kopumā Jūrmalas domē ir 15 deputāti. Septiņi no viņiem pārstāv ZZS, kurai attiecīgi pietrūkst vienas balss vairākuma nodrošināšanai. Pārējie astoņi deputāti, kuri pirms pāris nedēļām nobalsoja par Trukšņa atstādināšanu, pārstāv SC - trīs deputāti, Vienotību un Tev, Jūrmalai - pa diviem, un no Nacionālās apvienības - viens deputāts.

Iepriekš izskanēja, ka uz domes priekšsēdētāja amatu varētu būt divi pretendenti, jo ar Truksni grasījās konkurēt Vienotības pārstāve Iveta Blaua.

(ziņa papildināta ar 9.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas