Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Nespēj sist dūri galdā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Illis
I
Likumdošanas tirgus, beztaisnības tiesa, impotenta valsts pārvalde, vienaldzīga glazūrdemokrātija, bezcerīga tauta, Bet redz, ir tomēr pašiem savs silti dvakojošs Latvijas purviņš, kas taču laikam ir bijis LPSR mantinieku sapnis.
edisons
e
Spilgts piemērs ir augstākā izglītība - jo vairāk valstī augstskolas, jo lielāks ministrijas ierēdņu skaits.
sūnu ciems
s
Neviens jau nezina, cik un kādus tos ierēdņus vajag. Viens piesauc kaut ko no vienas valsts otrs no citas valsts, kas nu kuram ir izdevīdāk. Bet, piemēram, Igauņi par piemēru ņem Ziemeļu valstu pieredzi, pēta to un ievieš savā praksē to labāko, piemērotāko un lētāko. Vai tad Latvijā ir, teiksim, kādi zinātnieki- ekonomisti, kas pētītu un informētu gan sabiedrību, gan stulbos politiķus un katru mīļu mirkli publicētu savus ekonomiskos secinājumus (salīdzinājumus u.t.t.)?????
kurbads
k
Nu mums jau pusfeodāla valsts,katram sava ministrija ,savs dāržiņš'kur parakņāties,
lācim no tautas
l
Kaa zinaams, Latvija birokraatijai teeree daudz vairaak kaa izgliit'iibai un mrediciinai - 8% no IKP, ( mediciinai - ap3%), noapa'lojot ap 800mi'lj. latu gad'a, un nav pat pildiijusi savu soliijumu SVf samazinaat to liisz 7% no IKP ( ES videeji tie ir 4-5% no IKP). Taatad, nav ietaupiijusi 100mi'lj. taapeec politi'ku vaimanas, ka nav kur 'nemt, jaagriez mediciinai utt. ir meli un liekuliiba, nevis nav kur 'nemt, bet, negrib 'nemt saveejiem, mii'lajiem.
Edite Gornova Rasmusena
E
Komentējot rakstus ir izplatīta tendence komentēt arī rakstītāja izskatu... Es atvainojos, bet publiski to neklājas darīt. Tas ir audzināšanas un intelģences trūkums. Man vairāk traucē pārlieku lielas nedabiski " uzkoptas" frizūras, gludi noskūti resni vaigi un pārāk daudz lakas matos, apģērbs , kas liecina ka žurnālistam vai deputātam ir stila konsultants vai ģērbējs...kas tiek algots mūsu mazajā karaļu valstī no valsts budžeta... Varbūt vairāk vajadzētu koncentrēties un vērtēt runātāja garīgās izpausmes, runas saturu, birokrātu, padomnieku, valsts ministru darba stilu un mērķus kurus tie vēlas sasniegt.
Adatiņa-P.K.
A
Ne jau Zanders ir netīrs,viņam tāds stils!Man piemēram tas netraucē,galvenais ,kas viņam ir iekšā,un tā turpināt!
P. K.
P
Paldies par Zandera runām un rakstiem. Viņam gan tomēr vajadzētu drusku parūpēties par savu vizuālo izskatu un uzlabot dikciju. TV pārraidēs viņš bieži vien runā neskaidri. Viņa viesi atnāk uz sarunām solīdi apģērbušies, bet pats intervētājs izskatās pēc bomža. Atvainojos par kritiku, bet tā nu tas ir.
Lelde
L
Spilgts piemērs- taupība izglītībā. Diezin vai cilvēki, kuri nestrādā skolās, zina, ka skolām jau 2 gadus aizliegts pirkt pamatlīdzekļus, pat ja nauda būtu. Rezultātā- aizliegts pirkt arī datorus. Tajā pat laikā cilvēki no ministrijas katru dienu skandina, cik svarīgi ir strādāt ar mūsdienīgām metodēm, izmantojot informācijas tehnoloģijas utt. Vai tā nav liekulība? Šobrīd tiek samazinātas reālās skolotāju algas, pārrēķinot koeficientus, lai gan pirms vēlēšanām svēti tika solīts, ka algām klāt neķersies. Par to būtu jākliedz un skaļi!
tendence
t
Iztīriet vienkārši visu sistēmu no pirmspensijas tantukiem un salieciet vietā jaunos cilvēkus, kamēr tādi vēl valstī palikuši, jo drīz varbūt tie paši tantuki būs jālūdz strādāt līdz zārka vākam.
Ieva
I
Nu jā, konsekvences nava, pamatojuma nekāda: jo aizslēgt/samazināt, tikai tāpēc, ka varēs griezties kaut kur citur....Tad slēdzam ciet visu, jo, vai mazums pasaulē slimību.... Mana mamma, kad uzzināja par laukos dzīvojošajiem zviedriem, teica, ka arī pie mums tā vajag: proti, katru slimnieku, kas brauc pie, vai no ārsta, ir bez maksas jānogādā no viņa namdurvīm, līdz slimnīcai un atpakaļ....Daudziem uzreiz nāktos padomāt, jo pie mūsu ceļiem un transporta struktūras....
Ramona
R
Šeit gan jāmin arī otra puse, ka piemēram ministrija uzdod pakļautības institūcijai pieņemt atpakaļ atlaistu darbinieku, jo viņš ir kādam radinieks. Varētu arī samazināt institūcijas valdes locekļu skaitu, bet tur arī ielikti ministrijai pietuvinātas personas. Ko te darīt? Paskatieties uz Auguli. Viņš droši varēja samazināt visas padomes un valdes, bet nekā. Tas pats ar Kampara jomu. Visi viņi liekuļi.
Mantrausis
M
Politkorektums, kā daži kolēģi minēja, Paldies Dievam NAV Māra Zandera stiprā puse. Runa jau nav par naidu pret ierēdņiem vai kādu personiski, bet par nelielu, atbildīgu un reālu valsts pārvaldi, kur ikviens drīkst, var un spēj lemt. Domāju, ka valsts džungļos pazūd ļoti daudz lietderīgāk izmantojamas naudas. Kā krievu filmā sacīja tiesas priekšsēdētāja: Tiesu spriež pēc Likuma, ne taisnības... Mūsu valstī tas ir pamats un - lai cik jaunu asiņu būtu vai nē - nekas nemainās. Vai kāds redz lielas pārmaiņas t.s. "krīzes" laikā? Dreb, nestrādā un tēlo smalkus liekēžus. Mums nevajag tādu valsts pārvaldi, kas pārstāv sevi.
tuks
t
Pareizi! Vieglāk ir noņemts mazajām ārstniecības iestādēm,lai neaiztiktu "savējos" .
Ieva
I
Tas viss ir baigi labi, tik man uzreiz nāk tā reize, kas es pacientu organizāciju pārstāvju sanāksmē Rozentālei uzprasīju, ko viņa tik cītīgi Lielbritāniju piesauc? Vai tur tiešām tā ir? Baiba atbildēja, ka nezin. Bet parasta jau neviens nejautā, vienkārši pieņem, ka tajā un tajā valstī ir tā, un mums arī vajag. Un štrunts, ka, piemēram, tajā valstī slimo mazāk, ka cilvēki tur ir bagātāki un vairums var atļauties obligāto apdrošināšanu....ka tur ir daudz mazākas rindas uz izmeklējumiem, plašs ārstu palīgu tīkls, labi attīstīta pacientu izglītošana....PIE MUMS GALVENAIS IR APCIRPT ĀRSTNIECĪBAS BUDŽETU UN AIZSLĒGT SLIMNĪCAS....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas