Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Nigērijas piekrastē pirāti nolaupa 12 Vācijas kuģa apkalpes locekļus, iespējams, arī Latvijas pilsoņus

Atlantijas okeānā Nigērijas piekrastē pirāti nolaupījuši kāda Vācijas kuģa 12 apkalpes locekļus, kuru vidū ir viens Lietuvas un, iespējams, vairāki Latvijas pilsoņi.

Par nolaupīšanu sestdien vēstīja aģentūra "Associated Press" (AP), atsaucoties uz Nigērijas kara floti. Savukārt Lietuvas Ārlietu ministrija sestdien aģentūrai BNS apstiprināja, ka viens no nolaupītajiem ir Lietuvas pilsonis.

AP ziņo, ka pirāti uzkāpuši uz kuģa "BBC Polonia" ar Vācijas karogu Nigēras deltas rajonā piektdienas vakarā. Uzbrukuma laikā izcēlusies cīņa, kuras laikā vienam apkalpes loceklim Ukrainas pilsonim iešauts kājā. Nigērijas kara flote ievainoto nogādājusi slimnīcā.

Kuģa apkalpē bijuši Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas pilsoņi, aģentūru AP informēja Nigērijas kara flotes preses sekretārs komodors Deivids Nabaida. Viņš teica, ka 12 no viņiem nolaupīti. Lietuvas ĀM apstiprināja, ka viens no nolaupītajiem ir Lietuvas pilsonis, taču par pārējo nolaupīto pilsonību ziņu nav.

Nabaida uzsvēra, ka Nigērijas karaflotei esot aizdomas par to, kas bijuši uzbrucēji, un tiekot darīts viss iespējamais, lai nolaupītos atbrīvotu.

Jau vēstīts, ka Kamerūnas piekrastē naktī uz 17.maiju bruņoti laupītāji uzbruka Lietuvas kuģniecības kompānijas "Limarko" refrižeratorkuģim "Argo" un nolaupīja kuģa kapteini Lietuvas pilsoni Dmitriju Baškirovu. Viņš joprojām atrodas pirātu gūstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas