Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

No Vienotības uz jaunu spēku

Pēc piecu Saeimas deputātu izstāšanās no Vienotības tās frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa ir vienojusies ar viņiem par sadarbības turpināšanu frakcijā un atbalstu valdībai. "Personību ambīciju cīņa ir beigusies, un visi pragmatiski strādās kopā, jo par valdības uzdevumiem ir vienota izpratne," Dienai sacīja Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. Augusta beigās no Vienotības aizgājušie deputāti plāno piedalīties jaunas centriskas partijas dibināšanā.

Par izstāšanos no Vienotības paziņoja Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Aleksejs Loskutovs un Andrejs Judins. Tas esot bijis ilgākā laikā briedis lēmums. Tieši tagad ar to viņi nākuši klajā galvenokārt tāpēc, ka jaunā politiskā spēka dibināšana plānota 26. augustā. Jāatgādina, ka no Vienotības tās īstenotās izglītības reformas dēļ izstājies arī Jaunjelgavas novada priekšsēdētājs Guntis Libeks. Viņš savu politisko nākotni, iespējams, saistīs ar Latvijas Reģionu apvienību, un šie divi notikumi nav saistīti. 

Bijušie Vienotības biedri augusta beigās plāno piedalīties jauna spēka dibināšanā, bet savus domubiedrus neatklāj. Viens no viņiem, bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts Dienai jau iepriekš apstiprināja, ka ir iesaistījies jaunas organizācijas veidošanā, jo redz pieprasījumu pēc modernas un eiropeiskas partijas. Šajā domubiedru grupā ir cilvēki, kas ieguvuši labu izglītību un pieredzi starptautiskajās institūcijās, apstiprināja Viņķele. Neoficiāli zināms, ka pirmais oficiālais paziņojums par jaunās partijas pieteikumu varētu izskanēt jau pēc nedēļas, drīz pēc tam tiks publiskots tās manifests. To varētu parakstīt arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kas partiju tikai atbalstītu. Tās dibinātāju vidū varētu būt vairāki kultūras un arī satiksmes nozares augsta līmeņa darbinieki, kuru vārdi politiskajās aprindās līdz šim nav tik zināmi.

Bija neoficiāla informācija, ka Viņķelei un viņas domubiedriem notiek sarunas par sadarbību arī ar partiju Progresīvie, kuru nesen dibināja jauni cilvēki, kas agrāk bija sociāldemokrātos. Lūgta komentēt šo informāciju, Viņķele atbildēja, ka jaunais spēks būs atvērts sadarbībai vēlēšanās ar citām partijām. Var secināt, ka tas neizslēdz arī iespēju veidot partiju apvienību.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 19.jūlija laikrakstā Diena!

Top komentāri

iVars
i
Viens politiskais spēks gandrīz nogemdēts, tagad ķersies klāt nākamajam :D
pseidokreiss populisms
p
Viņķele pēc būtības ir pseidokreisa populiste, bet Čigāne ir patukša iztapone.
alias
a
Varbūt vienkārši šiem cilvēkiem beidzot meklēt darbu un sākt strādāt? varbūt tad beidzot izjutīs to, ko nozīmē šajā valstī nopelnīt saviem spēkiem, nevis barojoties pie siles.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas