Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

No novembra būs e-talons arī diviem braucieniem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Reo
R
Šis parāda RīgasSatiksmes ilgtermiņa domāšanu. Izlaida e-talonu un tagad ik pa 2 mēnešiem viņi uzlabo sistēmu.
Tūrists
T
Bijam pie estiņiem, tur ir biļete 72 stundam, brauc , kur gribi, ar ko gribi, cik gribi. Maksā 100 kronas, t.i. apt. 4.5 Ls. Mums skaita braucienus. Arī automati tadi jocīgi, mēģinaju papildinat to talonu, neka piecīšus neņem, met atpakaļ. Tā arī palikam. Telefons arī atbild tikai darba laikā, t.i., darbdienas, a brīvdienas problemas nevar rasties?
biļete
b
Tagad maksā 70 -------------------- Tā ir cena auniem, normāli cilvēki maksā 0,50 vai arī mazāk.
jana
j
mani pārsteidz 20.trolejbuss.3 pieturas un kursē vienmēr tukšs...cik noprotu,tas tākā Panorāmas darbinieku drošībai domāts, lai nevajadētu gar narkomāniem iet
Jurčiks
J
Neizmantoju jau ilgu laiku sabiedrisko transportu. Dodos uz darbu no pašas Skultes, katru darba dienu caur pļavām, mežiem uz darbu TC Spice. Gabals ir ko iet. Tāpēc, ka Rīgā transports kopumā iet reti. Uz mājām uz Skulti man brauc 43.autobuss, kurš iet 1, 2 x stundā. Tas ir ļoti maz un iedzīvotājiem neizdevīgi. Autobusi sapirkti. Pilni parki dienas laikā stāv ar tiem pilni. Laikam skaistumam, bet nu laiks jau sen bija palielināt visiem maršrutiem 2 x vairāk reisu skaitu, rīta un vakara stundās-autobusiem. Pārsteidz 15 troljbusa un 22 trolejbusa kuršēšanas laiks -ik pēc 3 min un dienā brauc tukši. Kādreiz biļete maksāja 20 sant, bet ļoti daudzi transporti kursēja 2 x biežāk nekā tagad. Tagad maksā 70, ienākumi lielāki, bet reisi samazināti. Nesaprotu, kāpēc bija jālikvidē tik daudz trolejbusu veco, lai gan tiem bija normāla kvalitāte. Darīt nav ko. Labāk jau pastaigāties no rītiem, 1 h, nekā kāpt autobusā, kurš pilns...
Liene
L
un kad tiks ieviesta iespēja automātos norēķināties ar vislietotākajām monētu vērtībām kā 0.50 un 1.00 ls? Un kad būs iespēja vienā piegājienā nopirkt divas biļetes vienam braucienam, ja tās tiek pirktas diviem cilvēkiem? Vb tas ir iespējams, bet vidējais dumjais lietotājs nespēj saprast īpaši loģisko un ērti lietojamo aparātu.. ahh... nelietoju publisko transportu, jo tas man izrādās pārāk sarežģīto.. bet ja vajag, nopērku biļeti autoostā pie lodziņa.. tur man 50 santīmus nesviež atpakaļ
^_^
^
Miskastvijā var atļauties izmest čipu pēc 1-2 lietošanas reizēm, neesat jau šādi tādi, lai ar papīra biļetēm brauktu )
Haltūra
H
Kad vienreiz būs dažu stundu biļete? Un kad vienreiz šīs biļetes tiks arī attiecīgi marķētas? Nopērku biļeti 20 braucieniem un 24 stundām, bet zīlē nu - kas ir kas. Kā man ir apriebusies RS!!!
!
!
Viens praktiskāks piemērs - ir tumšs, vēls vakars un jānobrauc posms no Mazo Laupītāju ielas līdz Lielo Laupītāju ielai. Tas nav liels, bet braucējs ir sieviete ar somām. Ko darīt? Saukt palīgā Ilmāru? Man izskatās, ka RS gatavo uzņēmumu nolaišanai un privatizēšanai. Turklāt pasažieriem vēl šogad droši vien būs kāds pārsteigums cenu ziņā, pērkot biļeti tramvajā, vai ne?
!
!
Kāpēc tas būtu jādara? Arī reizēs, kad jāsteidzas vai jātiek pāri lielam tiltam? Arī tad, kad uz bērnudārzu vai skolu jāved bērns?
M.
M
Tehniski jau varbūt tā tas patiešām ir. Ir bijušas situācijas, kad, braucot uz lidostu un uzreiz atpakaļ, manu etalonu nereģistrē. Tikai kaut kad brauciena vidū jau tas termiņs ir iztecējis, un tad jāreģistrē, citādi var būt problēmas. Taču es neatrodu nevienu normatīvu aktu, kas šo 40 minūšu vai kādu citu robežu definētu. Šķiet, ka tā vienkārši ir tehniskā robeža, lai viens pie reģistrācijas aparāta piespiests pasažieris nesamaksātu par visu autobusu - tātad agrāk kā pēc kaut kāda laika talons nenostrādās. Vienīgais, ko par šo tēmu atrodu normatīvajos dokumentos ir RS Abonementa biļešu izmantošanas kārtības punkts 41.2: "Ja elektroniskais kartes lasītājs, pasažierim braucot tajā pašā virzienā, kurā reģistrēts iepriekšējais brauciens, un pietuvinot abonementa biļeti, uzrāda paziņojumu „BRAUCIENS JAU REĢISTRĒTS”, ir uzskatāms, ka pasažieris ir reģistrējis braucienu un viņam ir tiesības turpināt braucienu". Vai ir kādam kāda cita informācija par šo?
lauku meita
l
Neslikta lieta ne-rīdziniekiem, kam, iebraucot Rīgā, jāizmanto viens transports turp un atpakaļ. Nebūs vairs jāčakarējas ar 2 papīra gabaliņiem, atpakaļceļā zīlējot, kurš pilns, kurš jau tukšs.
Anrijs
A
kopš kura laika tas tā ir?
Ilmārs
I
mīļo cilvēk - ja tavs galamērķis atrodas 5 minūšu braucienā, jeb vienu pieturu - es tev iesaku veselīgi pastaigāt ar kājām. otrkārt ,reģistrēts e-talons der 40 minūtes - visos limuzīnos, ne tikai tajā vienā, kurā esi reģistrējis.
!
!
Kā tu nesaproti - tev ir iespēja iztērēt naudu. RS varēja uzcelt kādu e-talonu lielveikalu, kurā pavadīt brīvās svētdienas. Naudas ir tik daudz, ka nav kur to likt. Vajag vēl kādu svētdienas lielveikalu, ibio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas