Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nodokļus varētu celt īpašumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jukums
J
Šādu acīmredzamu nosacījumu ir daudz. Tikai līdz šim tie nav ievēroti zināmu iemeslu un politiskās gribas trūkuma dēļ. Tieši tāpēc jau arī uzdrošinos apgalvot, ka jau no pirmās dienas būs skaidrs - beidzot šo loģiku sapratīs un ievēros arī no jauna ievēlētie vai tomēr viss tiks turpinats pa vecam.
vietejais
v
Nodokli jacel tikai pilim, tad ari daudzie Krievijas krievi par nopirktajam savrupmajam Jurmalaaa saks Latvijai kaut ko maksat. Lepnajma majam nodoklim jabut 3 % gada nevis ka tagad 1%.
Andrievs
A
Ar ienākuma nodokli būtu jāapliek tikai tie ienākumi, kas pārsniedz ģimenes (mājsaimniecības) iztikas minimumu. Nekustamā īpašuma nodokļa likme jānosaka atkarībā no īpašuma izmantošanas. Piemēram, par ilgāk ka 1/2 gadu neizīrētu dzīvokli īres namā 3-5% nodoklis.
Kirka
K
Nodokļi būs jāceļ, nav citas izejas - ja nu vienīgi pensijas samazināt, bet tās visi ir apsolījuši neaiztikt. Naudas mums visiem ir tieši tik, cik ir - ja visu naudu, kura mums pieder ( arī bagātniekiem) sadalītu uz visiem LV iedzīvotājiem vienādās daļās, tad nabagi būtu mēs visi. Runājot par to ekonomikas izaugsmes veicināšanu par ko visi te bļauj - parādiet man to cilvēku, kurš tā uz sitienu uzbliezīs milijonus nodokļos maksājošu uzņēmumu!!! Mūsu vienīgā izeja ir maksimāli izmantot ES naudu mazo uzņēmumu izveidei, turklāt nevis visādu tur veikaliņu un kosmētikas saloniņu, kuri tikai izlaiž caur sevi to pašu mūsu rīcībā esošo naudiņu, bet mazo ražotāju, kuri ir spējīgi, ja ne uzreiz, tad vismaz ar laiku savu produkciju eksportēt. Tāpat mums jācenšas iegūt savā īpašumā kādu daļu no citu pasaules valstu resursiem - no kurienes tad jūsuprāt tās citas attīstītās Eiropas valstis to bagātību ņem? Tikai izmantojot citu (āfrikas valstu, ķīnas utt.) valstu resursus. Lai nu kā, bet uzņēmējdarbība pat pie maksimālas ES līdzekļu apguves labumu dos tikai ilgtermiņā, tāpēc tagad nodokļu celšana ir vienīgais īstermiņa risinājums.
che
c
Bet vai tad nav skaidrs, ka nekustamais īpašums pieder turīgākajiem iedzīvotājiem, un, ja pensionāram tāds ir, tad viņš ir turīgs. Tak pirms raksta ir jāpadomā ar galvu. Skaidrs, ka nodoklis ir jāceļ, tas nepieciešams, lai cilvēki neturētu daudz nekustamos īpašumus, lai būt īpašniekam nebūtu izdevīgi, tādējādi veicinot to, ka īpašumu var atļauties daudzi nevis tikai izredzētie.
Jukums
J
Jau pirmās dienas parādīs jaunās saeimas gribēšanu un varēšanu strādāt - ja būs straujas pārmaiņas vispirms jau nodokļu sfērā, pēc tam visā ekonomiskajā un reizē arī tiesiskajā, tad ir cerības uz uzlabojumiem. Ja ne, tad prognozēju, ka paši pieprasīsim šīs saeimas atlaišanu pēc gada vai diviem. Katrā ziņā vēlētājiem (acīmredzot, tika sakopotas pēdējās uzticības un optimisma rezerves) pat teorētiski bija grūti izdarīt par pakāpi labāku izvēli - jo nebija jau variantu. Un, ja tagad jaunā saeima un jaunā valdība turpinās muļļāties tapat kā iepriekšējās, tad cilvēki to uztvers vienkārši kā kārtējo nodevību. Un soreiz vairs nepiedos, jo vairāk jau nav kur atkāpties - pārāk smaga ir situācija.
che
c
Un, kurš tad būtu tas, kas nesamzinātu ienākumus un nepalielinātu nodokļus. Katram muļķim bija skaidrs, ka tas ir jādara. Ja nav skaidrs, tad esi muļķis. Vēl ceru, ka ieviesīs sākumdeklarēšanos, tad vairs algu aploksnē saņemt tik viegli nevarēsi.
nedekolonizētais
n
atkal sitiens pa pensionāriem, kuru rokās ir lielākā daļa nekustāmo īpašumu!
march
m
Eh latvieši, mudaki, paši sev iebalsoja varu, kas atkal apgriezīs ienākumus un pacels nodokļus. Skaidrs ir viens -- tautas aizbraukšana turpināsies un palikušo darbības ēnu ekonomikā turpināsies. Par minimālo algu un samaksu aploksnēs!
Adatiņa
A
Nu cels jau arī,ko vien varēs pacelt!
a
a
pilnībā piekrītu, pie reizes būtu vismaz neliels pozitīvs stimuls gādāt bērnus.
linda
l
Solījumi, solījumi! Jaunā valdība nav izveidota, bet Vienotība jau ceļ cenas. Tas ir pēc principa , klausieties manos vārdos, neskatieties manos darbos.
dod savu svētību...
d
iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamā minimumu vislabāk ir atstāt tā kā ir - Ls 35 apmērā, bet paaugstināt līdz Ls 100 vajadzētu atvieglojumus par apgādājamajiem. Tas būtu gan taisnīgāk, gan cilvēcīgāk, jo tie , kuri uztur tikai sevi, nav galvenais valsts rūpju objekts. Valstij ir jārūpējas par tiem, kas paši to nevar - par bērniem, invalīdiem un vecajiem ļaudīm.
Belfāsta
B
Ja nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmi mājokļiem noteiks FM ieplānotajā apmērā , tad ļoti daudziem Rīgas un tās apkārtnes iedzīvitājiem būs jāpārceļas uz Dublinu vai Belfāstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas