Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Noliedz, ka Zatlers pēc prezidentūras beigām vēlas māju

Valsts prezidenta kanceleja kategoriski noliedz presē izskanējušo informāciju, ka Valdis Zatlers ir izteicis vēlmi pēc prezidentūras beigām dzīvot mājā, kā to apgalvojis Tautas partijas vecbiedrs Gundars Bērziņš sestdien publicētajā intervijā _Neatkarīgajā Rīta avīzē. _Pēc G.Bērziņa paustā, V.Zatlers tērē par daudz naudas, viņaprāt, valsts galva varētu dzīvot taupīgāk.

“Pamatā viņš tomēr lido īrētā privātajā lidmašīnā. Būtu svarīgi atšifrēt prezidenta izdevumu tāmi. Viņš pilnībā pazaudējis mēra izjūtu. Viņš Valsts nekustamo īpašumu aģentūrai ir pieprasījis un šobrīd izdara spiedienu, lai viņam dzīvokļa vietā, ko valsts garantē bijušajiem prezidentiem, uzceltu māju. Zatlera noskatītajā vietā tikai zeme vien šobrīd maksā 700 000 latu. Tas pārsniedz jebkādu saprāta robežu un mēra izjūtu,” intervijā saka G.Bērziņš.

Valsts prezidenta kanceleja informē, ka šie izteikumi neatbilst patiesībai un prezidents nav izvirzījis nekādas prasības, lai gan kanceleja risina sarunas ar Valsts Nekustamajiem īpašumiem (VNĪ). Atgādinām, ka, noslēdzoties prezidenta pilnvaru termiņam, saskaņā ar likumu Valsts prezidentam tiek nodrošināts valsts apmaksāts dzīvoklis, auto ar šoferi un sekretāre.

“Kategoriski noraidām apgalvojumus, ka valsts prezidents ir izdarījis spiedienu vai izvirzījis jebkādas prasības pēcprezidentūras termiņa dzīvesvietas nodrošināšanai,” Dienu informēja Valsts prezidenta preses sektretāre Ilze Rassa. Viņa atteicās vērtēt G.Bērziņa pausto, jo “spekulācijām nav nozīmes”. Pēc viņas rīcībā esošās informācijas, pagaidām VNĪ prezidentam neko nav piedāvājusi.

Arī VNĪ apliecina, ka V.Zatlers vēl nav izteicis nekādas prasības dzīvesvietai pēc prezidentūras termiņa beigām, saka VNĪ valdes loceklis Agris Balodis.

I.Rassa stāsta, ka sarunas ar aģentūru sāktas tik ātri (jau pirmajā V.Zatlera prezidēšanas gadā), lai izvairītos no situācijas ar kādu sastapās Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga. Atgādinām, ka viņas dzīvoklis Brīvības ielā nebija gatavs vairākus mēnešus pēc viņas prezidentūras beigām un V.Vīķe – Freiberga tikmēr dzīvoja Jūrmalas rezidencē. Tolaik jaunievēlētais prezidents V.Zatlers piekrita pagaidīt līdz dzīvoklis būs gatavs. V.Vīķei – Freibergai piešķirts dzīvoklis tajā pašā mājā, kur prezidentam Guntim Ulmanim.

Iepriekš VNĪ vadītājs Māris Kaijaks lēsa, ka dzīvoklis V.Zatleram varētu izmaksāt aptuveni vienu miljonu latu, jo tas būs jāpērk. Mitekļa iegāde varētu būt ļoti sarežģīts jautājums, jo dzīvoklim jābūt apmēram 200 kvadrātmetru plašam, tāpat kā eksprezidentiem, viņš teica. "Ja mēs skatāmies kādu 200 kvadrātmetru dzīvokli labā vietā, jo, protams, tas nebūs ne Zolitūdē, ne Pļavniekos, tas būs centrā, tad kaut vai šāda dzīvokļa iegādē mēs varam rēķināties apmēram uz miljonu latu. Tas ir tikai dzīvokļa iegāde." Mitekļa meklējumos tiekot ņemta vērā gan tā cena un atrašanās vieta, gan potenciālā iemītnieka vēlmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas